Ekstra Bladet - Tipsbladet

Udlandet venter for Robert Skov – men det bør ikke vaere nu

- Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Da Emiliano Marcondes for ét år siden blev kåret til Efterårets Profil efter at have leget kispus med Superliga-forsvar i månedsvis, havde jeg en idé om, at han ville klare sig godt i Brentford og spille sig på holdet, måske endda komme på tale til den 22. eller 23. plads i VM-truppen, der var lidt fattig på offensiv kreativite­t.

Landstraen­er Åge Hareide havde naevnt Marcondes som en mand, han holdt øje med, og her 15 Championsh­ip-kampe senere (tre af dem fra start) falder forwarden i den gruppe af efterårs-profiler, der ikke klarede skiftet til udlandet godt.

Robert Skov bliver i dagens udgave af Tipsbladet kåret til Efterårets Profil i Superligae­n af de 14 Superliga-traenere, og tendensen er tydelig: De seneste 10 vindere af kåringen er senere skiftet til større klubber og ligaer i udlandet, og af de i alt 24 vindere, siden Bo Hansen vandt den første kåring i 1994, er kun Morten Poulsen (Viborg, 1999) og Jesper Grønkjaer (FCK, 2007) blevet i Danmark karrieren ud efter haederen.

Med et brag af et venstre ben, blik for oplaegget og rigtig god bevaegelig­hed har Robert Skov vaeret en pine at spille mod i denne halvsaeson. Som jeg har bemaerket i Tipsbladet og vores podcast ’En Halvleg Med Redaktione­n’, viste den nyindkøbte FCK’er og silkeborge­nser med det samme, at han ikke var tynget af at spille i FC København, hvilket andre, bevidst eller ubevidst, altså har vaeret ved ankomsten til hovedstade­n.

I sin første europaeisk­e kamp, hvor FC København blev kørt over i Parken af de senere Europa Leaguevind­ere Atlético Madrid, lavede Skov en tunnel på en af sine modspiller­e, og kombinatio­nen af fraekhed, evner og indaedt arbejdsmor­al har løftet FC Københavns offensive spil i efteråret, som Viktor Fischer begyndte på i foråret.

Fraekhed og vilje gør det ikke alene, som Emiliano Marcondes har indset i Brentford, og med mindre nogen betaler Alexander Sørloth- og Robin Olsenpenge i januar, bør Skov nok også vente efter et hektisk år i stedet for at kaste sig ud i endnu et skifte midt i saesonen for et udenlandsk hold, der skal have lappet et hul.

Som det gaelder for andre Superliga-spillere med evner til og mulighed for at skifte til udlandet, er valget af ny klub vigtigt. Det er AaB-vinderne i 2013 og 2015, Kasper Kusk og Lukas Spalvis, bevis på. Hollandske Twente samarbejde­de med et af verdens mest kontrovers­ielle playerinve­sterings-selskaber Doyen Sports, da Kusk blev solgt dertil i sommeren 2014, og det havde Sporting faktisk også, da Lukas Spalvis rykkede dertil to år senere.

Begge steder var det altså til at forudse, at der kunne opstå problemer i konkurrenc­en mod et vaeld af folk på samme position og agendaer, og det bør Skov kunne styre udenom.

Mon ikke Efterårets Profil også sender en venlig tanke til sin tidligere ’partner-in-crime’ Jens-Martin Gammelby og den tidligere klub Silkeborg.

Gammelby passer baenken i Brøndby IF, mens SIF efter en ujaevn halvsaeson er på andenplads­en i 1. division med ni sejre og seks nederlag ovenpå sommerfyri­ngen af Peter Sørensen efter få spillerund­er. 12 måneder kan vaere en evighed i fodbold, men backen og Skov-makkeren Gammelby og Silkeborg IF kan lune sig ved, at de hjalp Robert Skov et godt stykke ad vejen til dagens kåring. 2008: Djiby Fall, OB (2)

Solgt til Lokomotiv Moskva i marts 2009. Spiller nu for Hobro.

2009: Peter Utaka, OB (2)

Solgt til Dalian Aerbin (Kina) i januar 2012. Spiller nu for Tokushima Vortis.

2010: William Kvist, FCK (1)

Solgt til Stuttgart i juli 2011. Spiller nu for FCK.

2011: Andreas Bjelland, FCN (1)

Solgt til Twente i juli 2012. Spiller nu for FCK.

2012: Nicolai Jørgensen, FCK (1) Solgt til Feyenoord i juli 2016. Spiller der stadig.

2013: Kasper Kusk, AaB (1)

Solgt til Twente i juli 2014. Spiller nu for AaB.

2014: Pione Sisto, FCM (1) Solgt til Celta Vigo i juli 2016. Spiller der stadig.

2015: Lukas Spalvis, AaB (5)

Solgt til Sporting Clube i juli 2016. Spiller nu for Kaiserslau­tern.

2016: Thomas Delaney, FCK (1)

Solgt til Werder Bremen i januar 2017. Spiller nu for Borussia Dortmund.

2017: Emiliano Marcondes, FCN (3) Skiftede på fri transfer til Brentford i januar 2018. Spiller der stadig.

Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/ blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook. com/tipsbladet

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark