Ekstra Bladet - Tipsbladet

PARKENS PROFILER

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

A llerede i maj virkede det helt oplagt, at Viktor Fischer ville blive Efterårets Profil.

På davaerende tidspunkt havde aarhusiane­ren spillet sin første halvsaeson hjemme i Danmark, og kun Kamil Wilczeks utrolige målform – samt måske FC Københavns svingende resultater – forhindred­e Fischer i at blive Forårets Profil. I sidste ende vandt polakken afstemning­en blandt de 14 Superliga-traenere, ét point foran FCK-nyindkøbet.

Så da Viktor Fischer vendte tilbage fra ferie i lige så dominerend­e form som før ferien, og da FC København hurtigt begyndte at ligne sit vanlige jeg, trådte Fischer ind som det lysende bud på den første københavns­ke profilvind­er, siden Thomas Delaney i 2016 både blev Forårets og Efterårets Profil. Han blev Månedens Spiller i august og lavede seks mål og otte assists i de første 11 runder. Men Viktor Fischer blev ikke Efterårets Profil.

For det første blev han skadet og har ikke spillet siden slutningen af oktober. Han kommer heller ikke på banen i efterårssa­esonens sidste runde denne weekend.

For det andet blev Fischer overhalet af en spiller, som få havde ventet ville placere sig så højt, da sidste saeson sluttede. Godt nok havde Robert Skov fra dag ét spillet sig ind som fast mand i FC Københavns højreside, men han lavede kun ét mål i foråret og ingen assists. Det har aendret sig efter ferien, hvor han er to mål foran Fischers forårskonk­urrent Kamil Wilczek på toppen af topscorerl­isten, og hvor han også har stået bag vigtige oplaeg, for eksempel da han efter 91 minutter af udekampen mod Brøndby gik forbi Anthony Jung og lagde op til Jonas Winds’ 1-0-scoring.

Allerede inden Fischer blev skadet, var Robert Skov begyndt at overtage rollen som holdets primaere offensive drivkraft. Fra 10. til 14. runde scorede han seks gange og lagde op til yderligere to mål, og siden er han bare fortsat. Derfor endte Robert Skov som en suveraen vinder af Efterårets Profil.

SKOV – FISCHER – SKOV

Superliga-topscorere­ns 60 point er det højeste antal i en af Tipsbladet­s profilkåri­nger, siden efteråret 2016, da David Nielsen var den eneste stemmebere­ttigede traener, som ikke havde Thomas Delaney på sin førsteplad­s og dermed forhindred­e FCK-anføreren i at opnå de maksimale 65 point. Nielsen havde ham som nummer to efter Mathias ”Zanka” Jørgensen. Den davaerende Lyngby- og nuvaerende AGF-traener er også en af dem, der holder Skov fra en førsteplad­s i denne omgang, eftersom han pegede på Denis Vavro med Skov lige efter. Også Bo Henriksen havde den samlede vinder på en andenplads, mens Kenneth Andersen kun gav ham to point, men i stedet havde en af sine tidligere spillere fra FC Midtjyllan­ds akademi, Viktor Fischer, som nummer ét. Trods ens score får Fischer andenplads­en i den samlede stilling frem for Andreas Skov Olsen på en meget smal margin. De to havde lige mange førsteplad­ser og lige mange andenplads­er, mens Fischer havde en tredjeplad­s mere end FC Nordsjaell­and-teenageren og bliver dermed toer. Det er første gang, førsteog andenplads­en går til spillere fra samme klub, siden FCK’erne Delaney, Nicolai Jørgensen og Federico Santander satte sig på top tre i foråret 2016.

19-årige Andreas Skov Olsen kan nu vaere godt tilfreds med en tredjeplad­s. Han havde kun spillet fem Superliga-kampe før denne saeson og blev formelt først senior i sommer, men nu har han scoret sig til en fjerdeplad­s på topscorerl­isten og sit hold til adskillige vigtige point i en besvaerlig saeson. I 2017 blev Marcus Ingvartsen Forårets Profil, mens Emiliano Marcondes tog haederen i den efterfølge­nde halvsaeson. Andreas Skov Olsen er et godt bud på en kommende nordsjaell­andsk vinder. Han deler flere spidskompe­tencer med Efterårets Profil, og det drejer sig ikke kun om efternavne­t. Han er ung, har dansk pas, og så har han ligesom Robert Skov et venstreben, der kan afgøre fodboldkam­pe, både inden i og uden for feltet.

TOPHOLDENE DOMINERER

I kåringen af Forårets Profil fik 18 forskellig­e spillere stemmer, mens tallet nu er øget til 21. Tilsammen står FC København og FC Midtjyllan­d for mere end halvdelen af spillerne, 11 i alt, men mens topholdet fra FCK har et par stemmeslug­ere i form af Skov og Fischer, ligger FC Midtjyllan­ds spillere laengere nede på listen. De to Football Clubs store tilstedeva­erelse i kåringen er – ligesom Superliga-tabellen – et tegn på, hvor meget de dominerer ligaen i denne saeson. Brøndbys nedgang er også tydelig. Vicemestre­ne er gået fra at have syv spillere i kåringen til at have én – forårets vinder Kamil Wilczek.

Det er som altid sjovt at dykke ned i de enkelte traeneres stemmer. For eksempel var David Nielsen som naevnt en del af mindretall­et, der ikke havde Robert Skov som etter. Han valgte altså Denis Vavro, som han gav point som den eneste. John Lammers havde derimod alle spillerne i top fem med på sin liste. Spillerne i Adolfo Sormanis top tre var også lig med spillerne i den samlede top tre, men til gengaeld havde han som nummer fire og fem Mart Lieder og Oliver Abildgaard, som ingen andre stemte på.

Den slags outsidere er altid at finde, når Tipsbladet laver profilkåri­nger. Til gengaeld var der ingen tvivl om vinderen. Robert Skov har vaeret Superligae­ns største profil i efteråret 2018. ✖

 ??  ?? Nummer to og ét i kåringen af Efterårets Profil: Viktor Fischer og Robert Skov. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nummer to og ét i kåringen af Efterårets Profil: Viktor Fischer og Robert Skov. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark