Ekstra Bladet - Tipsbladet

PÅ REJSE MED YUSSUF OG ZORNIGER I LEIPZIG

-

Når Alexander Zorniger snakkede om at få Dominik Kaiser til Brøndby, lød det som om, at han naermest var i fast telefonisk kontakt med midtbanema­nden nede i Leipzig, og det var ikke helt skaevt, for de to kender hinanden helt tilbage fra den lille klub Normannia Gmünd ved Stuttgart. Her var Zorniger i 2006 en traener på vej frem, og Kaiser var en meget ung midtbanesp­iller, der havde droppet sine ambitioner om at blive til noget i tennis-verdenen, hvor han ellers havde rejst rundt til turneringe­r i Europa, og nu i stedet taenkte på skole og universite­t, mens fodbolden mere var en bi-beskaeftig­else. Men derfor ville han stadig gerne op at spille med de bedste i hjembyen Schwäbisch Gmünd, selv om det kun var amatørbold i den fjerdebeds­te raekke i Tyskland.

”Jeg så jo mange af førstehold­ets kampe, og når man er ung, har man selvfølgel­ig en drøm om at blive rykket op på førstehold­et. Det var nu ikke profession­elt eller noget, så mit mål var mest at blive faerdig med skolen og så måske laese videre.”

”Jeg kan huske, at Coach klart fortalte mig, at det var meget svaert for en ung spiller at blive rykket op på førstehold­et. Jeg var virkelig lille og spinkel dengang, så det var ikke så nemt for mig at blive rykket op. Jeg havde meget at laere, og jeg skulle finde ud af, hvordan jeg kunne spille mod staerkere modstander­e end mig, hvordan jeg kunne vaere klogere end dem.”

”Det tog et stykke tid, men jeg er meget glad for den vej, jeg har taget, og det var også en del af min vej, at jeg ikke var i et profession­elt set-up, fra jeg var 10-12 år. Jeg havde en hård vej med hårde kampe og hårde modstander­e i de lavere raekker,” fortaeller Kaiser om det første møde med Zorniger.

Midtbanema­nden begyndte på universite­tet, men begyndte samtidig at spille på andetholde­t i Hoffenheim, hvor han gjorde det så godt, at han blev rykket op i Bundesliga-truppen. Så forsvandt drømmen om studier og blev afløst af ambitioner med fodbolden, og de blev ikke mindre, selv om han efter 10 kampe i Bundesliga­en med Hoffenheim rykkede ned i raekkerne igen til et RB Leipzig med store ambitioner. Og her blev han så også genforenet med Alexander Zorniger.

”Tiden i Leipzig var meget vigtig. Han gav mig muligheden for at udvikle mig på en måde, som jeg ikke havde fået på andre hold med andre traenere. Ikke kun på banen, også omkring holdet. Han gav mig masser af ansvar, og jeg forstod, hvordan han gerne vil spille fodbold. Det var mit job at vise det på banen og også få de andre gutter med på det. Det er ikke altid nemt for nye spillere, når de mødte ham for første gang at spille hans slags fodbold, så vi havde en taet forbindels­e i Leipzig, hvor vi også oplevede så meget succes sammen,” siger Kaiser om to oprykninge­r i traek til 2. Bundesliga.

Her gik det lidt svaerere, så Zorniger blev fyret, men fik siden chancen i Bundesliga­en hos Stuttgart, mens Kaiser fortsatte fremskridt­ene mod den samme raekke med Leipzig. Men kontakten holdt de.

”Jeg overvejede nu aldrig et skifte til Stuttgart, for jeg havde en rigtig god rolle i Leipzig, hvor jeg var en vigtig del af holdet. Men tingene aendrede sig. Jeg fik ikke de muligheder i Leipzig, som jeg havde forventet, så jeg vidste, at jeg havde brug for forandring, da min kontrakt løb ud i sommeren 2018. Så jeg snakkede lidt oftere med Alex i telefonen, men Coach vidste også godt, at jeg havde andre muligheder. Brøndby var kun en af flere,” fortaeller midtbanema­nden, der godt kendte Brøndby og faktisk havde gjort det i mange år.

”Jeg har kendt til Brøndby laenge før, at Alex blev traener her. Jeg kan huske Brøndby fra tv, fordi de spillede mod Bayern i Champions League og mod Schalke i UEFA Cuppen, så det er en klub, som mange tyskere kender. Da Alex så kom hertil for 2½ år siden, fulgte jeg holdet lidt mere. Hvordan spillede de, hvordan klarede de sig i weekenden? Men generelt set kendte jeg allerede en del til klubben.”

”Og så spillede jeg jo med Yussuf [Poulsen] i Leipzig. Han kommer her fra København, og han kendte spillere i Brøndby, så vi snakkede om klubben, og vi var også ude at se et par kampe her, når jeg besøgte ham i København.”

”Yussuf er en af mine bedste venner i fodboldver­denen. Vi spillede sammen fem år i Leipzig, og jeg besøgte ham flere gange her i København. Vi er stadig taet på hinanden og snakker sammen tit og mødes i Leipzig eller her i København. Og det er jeg sikker på, at vi bliver ved med, for vi er blevet venner,” fortaeller Dominik Kaiser om årsagen til, at han et par gange blev set på tribunerne på Brøndby Stadion.

EN TUR I PARKEN

Men egentlig var det et Brøndby-nederlag, der virkelig satte spor i midtbanema­nden. For Yussuf Poulsen og holdkammer­aten var også i Parken til pokalfinal­en mellem FCK og Brøndby i 2017.

”Det var helt utroligt. Atmosfaere­n var fantastisk, og det var nok en vigtig årsag til, at jeg skiftede, at jeg havde oplevet og set det. En kamp med 35.000 tilskuere og med et meget højt niveau i spillet på banen,” siger Dominik Kaiser om en af årsagerne til, at han nu har kontrakt med Brøndby til sommeren 2020.

Og en anden er selvfølgel­ig cheftraene­ren Alexander Zorniger.

”Ja, det er rigtigt. Han var den vigtigste grund til skiftet, men jeg havde også et rigtig godt møde med Troels [Bech], der gav mig en endnu bedre fornemmels­e for skiftet til Brøndby. Så der var traeneren, og der var manageren, og så det, at jeg havde oplevet nogle kampe her med tilhaenger­ne og så videre. Så på den måde kunne jeg sagtens forestille mig at vaere en del af denne klub og løbe rundt nede på banen, og jeg er rigtig glad for, at jeg tog den beslutning i sommer,” siger Brøndby-manden, der dog fortsat følger sin gamle klub taet.

”Selvfølgel­ig gør jeg det. Jeg har stadig kontakt med mange af spillerne udover Yussuf og med folk i staben omkring holdet. Det er en saerlig klub for mig, for jeg havde seks utrolige år der. Den klub vil altid vaere en vigtig del af min fodboldkar­riere og af mit liv,” siger Dominik Kaiser, der også traekker en RB Leipzig-kamp frem som sin største oplevelse i karrieren.

”Det var den første Bundesliga-kamp med Leipzig. Jeg var anfører for holdet, og jeg scorede i kampen mod Hoffenheim, der jo var min gamle klub, før jeg skiftede til Leipzig. Vi spillede en god kamp, og jeg scorede RB’s første Bundesliga-mål. Det var et specielt øjeblik, som jeg aldrig vil glemme,” siger midtbanema­nden om 2-2 kampen på RheinNecka­r Arena i Sinsheim.

Men måske venter der nye store øjeblikke på Dominik Kaiser, nu bare for en anden klub i et andet land.

 ??  ?? Dominik Kaiser og Yussuf Poulsen hilser på en af fortidens gamle venner fra RB Leipzig, Bayern München-manden Joshua Kimmich. ”Han var en meget ung spiller, da han kom til Leipzig, men i løbet af 10 minutter af den første traening kunne man se, at han havde noget saerligt. En ild. Han er så kraftfuld og aggressiv, og han vil altid vinde, men han har også teknikken med sig til at vaere en rigtig god fodboldspi­ller, som han viser nu hver eneste uge i München, hvor han er blevet en af deres nøglespill­ere. Og også på landsholde­t. Vi holder stadig kontakten,” fortaeller Dominik Kaiser om Bayern-stjernen. Foto: Roger Petzsche/Ritzau Scanpix
Dominik Kaiser og Yussuf Poulsen hilser på en af fortidens gamle venner fra RB Leipzig, Bayern München-manden Joshua Kimmich. ”Han var en meget ung spiller, da han kom til Leipzig, men i løbet af 10 minutter af den første traening kunne man se, at han havde noget saerligt. En ild. Han er så kraftfuld og aggressiv, og han vil altid vinde, men han har også teknikken med sig til at vaere en rigtig god fodboldspi­ller, som han viser nu hver eneste uge i München, hvor han er blevet en af deres nøglespill­ere. Og også på landsholde­t. Vi holder stadig kontakten,” fortaeller Dominik Kaiser om Bayern-stjernen. Foto: Roger Petzsche/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark