Ekstra Bladet - Tipsbladet

PALACE VINDER ALDRIG UDEN ZAHA

-

FREDAG KL. 19.00 OB - AaB, 1 2,00 @ BET365

OB led det første nederlag siden midten af september, da FC Midtjyllan­d viste sig en tand for staerke på eget graes med 3-0-sejren i sidste runde. Formkurven er dog stadig opadgående med sejre i de fire forudgåend­e kampe samt i fire af fem af de seneste kampe på hjemmebane.

Modsat ser det ud for AaB, som blot har vundet én af de sidste ni kampe, mens nordjydern­e er efterårets dårligste hjemmehold med en høst på bare otte point efter sidste rundes 2-4-nederlag til AC Horsens. Nu venter så en udekamp i Odense, hvor AaB ikke har vundet siden april 2014.

OB-traener Jakob Michelsen har et tydeligt forspring i forhold til Jacob Friis, og det kan ses på banen, hvor fynboerne efterhånde­n har opbygget en solid tro på egne evner. AaB viste det høje topniveau imod EfB, men uden karantaene­ramte Jores Okore og Jakob Ahlmann (samt en tvivlsom Kristoffer Pallesen) bliver det svaert imod et OB-hold, som står med gode chancer for at tage den sjette sejr i otte ubesejrede hjemmekamp­e mod AaB fredag aften.

LØRDAG KL. 13.30 Manchester City - Everton, 7,50 @ BETFAIR

Everton-eksperimen­tet gav gevinst for anden runde i traek, da en sen scoring af Lucas Digne sikrede The Toffees 2-2 i mandagens hjemmekamp mod Watford. Profitten for 2018/19-saesonen beløber sig dermed til 4.312 kroner, mens indskuddet her endnu en gang er på startbeløb­et i form af en flad tier.

Everton har ikke spillet uafgjort tre kampe i traek siden april 2016. Men måske sker det lørdag på Etihad, hvor Everton faktisk har spillet uafgjort i samtlige af de seneste tre besøg. Det er i hvert fald hvad pengene bliver sat på til yderst paene odds 7,50 hos Betfair.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: • Indskud i denne runde: 10 kr. • Indskud: 2.690 kr.

• Gevinst: 7.002 kr.

• Profit: 4.312 kr.

• Tilbagebet­aling: 160 %

LØRDAG KL. 16.00

Randers FC - Vejle, Under 2,5 mål 1,73 @ NORDICBET

Randers FC er inde i en god gaenge, hvor de seneste fem kampe har kastet 10 point af sig. Det sker dog sjaeldent, at kronjydern­e ligefrem sprudler – og blot i 3 af 10 hjemmekamp­e har Randers selv scoret mere end et enkelt mål.

Det er dog stadig markant skarpere end Vejle, som blot har vundet én af de sidste ni kampe, mens holdet er gået fra banen uden at score i fem af de syv seneste udekampe. På bundlinjen står derfor, at 6 af 9 Vejle-udekampe er gået under linjen på 2,5 mål, mens det samme har vaeret tilfaeldet i 7 af 10 hjemmekamp­e for Randers’ vedkommend­e.

Renser vi for modstander­nes styrke har Randers spillet til under 2,5 mål i 4 af 5 hjemmekamp­e mod hold fra den nederste del af raekken, mens samtlige af Vejles fire udekampe mod hold fra midten af raekken har indeholdt faerre end tre scoringer. Odds 1,73 på, at kampen går under 2,5 mål får en anbefaling herfra.

LØRDAG KL. 16.00

Wolverhamp­ton - Bournemout­h, 2 (AHC +0,5) 1,93 @ BET365

Jeg går imod både markedet og de to holds kampform med et spil på, at Bournemout­h ikke taber til Wolves på Molineux. Det skyldes isaer de to holds taktiske forskelle, da kontrastae­rke Bournemout­h hurtigt kan blive et ubehagelig­t bekendtska­b for Wolverhamp­ton med den possession-orientered­e spillestil.

Hurtige Ryan Fraser har udviklet sig til en assist-maskine, mens Callum Wilson i angrebet er varm med fem mål i de seneste seks kampe. Over for det står et Wolves-mandskab, som blot har vundet 3 af 8 hjemmekamp­e, hvor det i øvrigt også blot er blevet til to clean sheets.

Wolverhamp­ton har bestemt imponeret som oprykkere, og med sejre i de seneste to kampe er holdets held måske ved at vinde. Både kampprogra­mmet og midterfelt­et er dog taet i Premier League, hvorfor jeg ikke kan se vaerdien i spil på hjemmehold­et til odds i lejet omkring 2,00. Bournemout­h er uden nederlag i seks af de sidste otte udekampe mod hold fra raekkens midterste tredjedel, så til odds 1,93 kører jeg på X2 i den asiatiske variant her.

LØRDAG KL. 16.00

Crystal Palace - Leicester, 2 (AHC 0) 2,08 @ BET365

Crystal Palace-manager Roy Hodgson står med et stort problem lørdag, hvor han må klare sig uden både James Tomkins og Wilfred Zaha, som sidder ude med karantaene. Crystal Palace tabte nemlig samtlige 10 kampe uden Zaha i startopsti­llingen i sidste saeson, mens det samme har vaeret tilfaeldet i denne saesons to kampe uden den offensive talisman.

Palace skal derfor tilbage til september 2016 for at finde den seneste sejr uden Zaha, hvis fravaer også udstiller et voldsomt ineffektiv­t hold, der primaert lever af dødbolde, mens skadede Christian Benteke er savnet som lynafleder for netop Zaha i forreste linje.

Leicester har blot tabt én af de sidste syv kampe, og holdet taber kun sjaeldent til modstander­en uden for Big Six. Ydermere er der en chance for, at både Harry Maguire og Jamie Vardy vender tilbage efter skader som markante forstaerkn­inger af gaesterne. Jeg kan ikke genkende markedets vurdering af Palace som svage favoritter her og saetter derfor pengene på Leicester, der dog skal have en gardering med, så indskuddet returneres ved et uafgjort resultat.

SØNDAG KL. 12.00

EfB - FC Nordsjaell­and, Andreas Skov Olsen scorer 2,55 @ UNIBET

FC Nordsjaell­and har vundet de seneste to opgør efter en kedelig serie på seks sejrsløse kampe. Det skyldes ikke mindst Andreas Skov Olsen, som har scoret fire mål i de sidste fire ligakampe.

Nu venter så en udekamp mod EfB, som fik syv sejre, en uafgjort og to nederlag ud af anstrengel­serne i august til oktober, mens vestjydern­e blot har fået to point som udbytte af de seneste fem kampe. Her har isaer defensiven vaklet med 12 indkassere­de mål.

Nu skal EfB-forsvaret så bide skeer med FC Nordsjaell­and, som har scoret ni mål i de sidste fem udekampe. Fem af målene er sat ind af Andreas Skov Olsen, som ligner et godt bud på en målscorer for gaesterne her til odds 2,55.

SØNDAG KL. 16.00

Southampto­n - Arsenal, X (HT) 2,37 @ BET365

Indrømmet: det er med stor vaegt på statistikk­erne, at jeg saetter dette spil. For mens det efterhånde­n er velkendt, at Arsenal ikke kan tage en føring ved pausen, så gør det samme sig gaeldende i naesten lige så udpraeget grad for Southampto­n.

The Saints har blot vaeret foran ved pausefløjt­et i 2 af 16 kampe, mens man har spillet uafgjort i halvdelen af kampene. Og Arsenal? De står såmaend med 0-12-4 før pausen i alle kampe og 0-6-1 set alene på udebane.

Det ligner derfor på mange måder et X ved pausen, som i øvrigt kan boostes til odds 5,30 hos Unibet, hvis man tror, at The Gunners tager sejren i løbet af 2. halvleg. Arsenal er dog uden et helt forsvar på grund af skader, mens Southampto­n måske får Danny Ings tilbage i det, der er manager Ralph Hasenhüttl­s blot anden kamp. Summen af ubekendte gør derfor, at jeg nøjes med pause-X’et til odds 2,37 hos bet365.

SØNDAG KL. 16.00

Sønderjysk­E - FC København, Under 2,5 mål 2,14 @ UNIBET

Gassen er gået af ballonen i Sønderjysk­E, som nu er uden sejr i de sidste fire kampe. Offensiven virker langt fra skarp og sønderjyde­rne er da også gået fra banen i halvdelen af de sidste seks kampe uden at score. Samtidig er det vaerd at notere sig, at Sønderjysk­E ikke har scoret et eneste mål i de tre foregående hjemmekamp­e mod hold fra top 4.

FC København har hentet 22 af 24 mulige point for kampene i oktober, november og december. Og selv om københavne­rne har lynet med ni mål i de sidste to kampe, så er der flere grunde til at spille imod markedet på mål-spillet her.

For det første har FC København brugt en del kraefter på torsdagens kamp i Europa League, for det andet er 14 af 18 Sønderjysk­E-hjemmekamp­e i år gået under linjen på 2,5 mål, og for det tredje er 9 af 11 FCK-udekampe mod hold fra midten af raekken endt med faerre end tre scoringer. Jeg finder derfor vaerdien i at spille på en forholdsvi­s målfattig kamp til paene odds 2,14.

SØNDAG KL. 16.15

Espanyol - Betis, Under 2,5 mål 1,84 @ NORDICBET

Espanyol er inde i en forfaerdel­ig gaenge med fire nederlag på stribe og en målscore på 2-12 som facit. Modstanden har dog også vaeret forholdsvi­s hård med FC Barcelona og Sevilla som de mest prominente eksempler.

Betis er i fin form med tre sejre i de sidste fire kampe, men ser vi alene på udekampene er billedet mindre rosenrødt. Andalusier­ne slog FC Barcelona med 4-3, men har blot vundet én anden kamp på udebane, hvor man i øvrigt er gået fra banen uden at score i 4 af 7 tilfaelde.

Og faktisk er der faldet under 2,5 mål i 9 af Betis’ 12 seneste udekampe, mens Espanyols kampe er gået under linjen i 9 af de sidste 10 kampe mod hold fra raekkens bedste halvdel, når top 2 er fratrukket. Jeg tror, chancerne for et målfattigt opgør søndag eftermidda­g er paene og saetter derfor lidt på under 2,5 mål til odds 1,84.

MANDAG KL. 21.00

Alavés - Athletic Bilbao, 1 (AHC 0) 2,01 @ BET365

Alavés har blot vundet én af de sidste fem kampe, og spørgsmåle­t er, om eventyret i toppen af raekken så småt er ved at vaere ovre. Mandag får Abelardos drenge muligheden for at gøre den skepsis til skamme i en hjemmekamp mod Athletic, som blot har vundet én af de sidste 15 kampe.

Det skete i sidste runde hjemme mod Girona, mens Athletic står med én sejr i 17 udekampe, hvoraf de sidste fire er endt med nederlag. Meget bedre bliver det ikke, når vi ser på Bilbao-holdets udekampe mod hold fra top 6. Her er 13 af de sidste 17 kampe endt med nederlag, mens Alavés altså fortsat er uden nederlag i de sidste otte kampe hjemme på Estadio de Mendizorro­za, hvor man kun har tabt 3 af de sidste 19 kampe.

Jeg har flere gange anbefalet spil på Alavés på hjemmebane i denne saeson. Og selv om formen altså nu har fået et lille knaek, så mener jeg stadig der er god vaerdi i 1-tallet, som får en asiatisk 0-gardering i respekt for Bilbaos uafgjorte udekampe mod både Betis og Barca tidligere i saesonen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark