Ekstra Bladet - Tipsbladet

PÉPÉ FULDENDER FABELAGTIG MÅNED

-

Der er fokus på målscorers­pillene i en weekend, som markerer begyndelse­n på det taette og traditions­rige juleprogra­m i engelsk fodbold.

LØRDAG KL. 13.00

Betis - Eibar, Giovani Lo Celso scorer 4,75 @ UNIBET

Giovani Lo Celso er blandt Europas mest målfarlige midtbanesp­illere lige nu med scoringer i fire af de sidste fem kampe. Den 22-årige argentiner gentog da også i denne uge sit ønske om at veksle udlejninge­n fra PSG til et permanent skifte til Betis, som viser fin form med fire sejre i de seneste fem kampe.

Betis indledte saesonen med et 0-3-nederlag hjemme imod Levante, men siden da har andalusier­ne blot forladt Estadio Benito Villamarín­s uden at score i et enkelt tilfaelde. Det er dyster laesning for Eibar, som end ikke har scoret i fire af holdets fem seneste udekampe.

Eibar har til gengaeld lukket 11 mål ind i syv udekampe, hvor man blot i et enkelt tilfaelde er lykkedes med at holde målet rent. Forudsaetn­ingerne er med andre ord til stede for mål til hjemmehold­et, og når Unibet stikker ud ved at ligge et stykke over markedet på Lo Celso, får argentiner­en en anbefaling herfra.

LØRDAG KL. 15.00

Genoa - Atalanta, Duván Zapata scorer 2,50 @ BET365

Cesare Prandelli kommer på nok en svaer opgave i sin tredje kamp som traener for Genoa, der spillede 1-1 i debuten mod SPAL for så at tabte 2-3 i sidste rundes udekamp mod Roma. Atalanta har nemlig vundet tre af de sidste fire udekampe, mens holdet har scoret 17 mål i saesonens otte udekampe.

Atalantas staerke form skyldes blandt andet Duván Zapata, som er blandt de varmeste angribere i Serie A lige nu med fem scoringer i de sidste tre kampe. Det bringer totalen op på seks mål i 16 ligakampe, hvoraf de 11 har vaeret med en plads i startopsti­llingen.

En sådan bør Zapata også få lørdag ude imod Genoa, som har lukket ni mål ind i de sidste fem hjemmekamp­e, hvor det ikke er blevet til et eneste clean sheet. Og når Atalanta samtidig viser stor målfarligh­ed med 12 mål i de sidste fire udekampe, ligner odds 2,50 på mål fra varme Zapata en fair betaling.

LØRDAG KL. 15.00

Genoa - Atalanta, Begge hold scorer 1,75 @ BET365

Genoa fik for få uger siden ny traener i Cesare Prandelli, som endnu har sin første sejr til gode som chef for Il Grifone. Lørdag byder på endnu en svaer opgave imod formstaerk­e Atalanta, som ofte er involveret i målrige kampe på udebane.

Således har begge hold scoret i 6 af 8 udekampe for Atalanta, mens Genoa kan fremvise samme statistik for holdets kampe hjemme på Stadio Comunale Luigi Ferraris. Her har Genoa blot i én kamp holdt målet rent, mens det endnu ikke er sket for Atalanta i en udekamp.

Det er to af Serie A’s farligste angribere, der krydser klinger, når Genoas Krzysztof Pi tek står over for Atalantas Duván Zapata. Odds på spillet falder løbende, så der skal handles hurtigt her, hvis vaerdien af spillet skal beskyttes før kampstart lørdag eftermidda­g.

LØRDAG KL. 16.00

Newcastle - Fulham, Under 2,5 mål 1,90 @ BET365

Managerski­ftet fra Slaviša Jokanovi til Claudio Ranieri har endnu ikke vaeret den store succes i Fulham. Italienere­n vandt ganske vist sin debut med 3-2, men siden er det blot blevet til et enkelt point og to scoringer i fire kampe, så Fulham fortsat er at finde på raekkens sidsteplad­s.

Her lå Newcastle efter 9. spillerund­e, men fire sejre, en enkelt uafgjort og to nederlag i de sidste syv kampe har løftet The Magpies i umiddelbar sikkerheds­afstand af nedrykning­sstregen. Det aendrer ikke på hverken forventnin­gen til eller kravet om en sejr her, men til odds omkring 2,00 finder jeg ingen vaerdi i spil på hjemmehold­et.

Newcastle har nemlig svaert ved at skabe chancer, og kun to hold har haft faerre skud på mål i denne saeson end The Magpies. De sort/hvide kreerer i gennemsnit blot muligheder til ét mål per kamp, mens udesvage Fulham (der er gået målløse fra fem af de sidste syv udekampe) ikke rejser mod nord med ambitioner om at underholde.

Begge hold spiller flest kampe over linjen på 2,5 mål henholdsvi­s hjemme (Newacstle) og ude (Southampto­n), men med forventnin­g om en både nervebeton­et og målfattig kamp på St. James’ Park, finder jeg vaerdi i at trodse statistikk­erne ved at spille på under 2,5 mål til odds 1,90.

LØRDAG KL. 16.00

Huddersfie­ld - Southampto­n, Danny Ings scorer 3,00 @ BET365

Optimismen er tilbage hos Southampto­n, selv om spillerne i sidste uge måtte se den planlagte fridag inddraget. Ralph Hasenhüttl kraever nemlig fysisk og mental topform fra sine spillere, som kunne se den nye managers idéer give pote i 3-2-sejren over Arsenal.

Her var Danny Ings tilbage for første gang i mere end en måned, og det fejrede topscorere­n med en formidabel indsats, som blev kronet med to scoringer. Saesontota­len lyder dermed på seks mål i 12 kampe, og det er ikke umuligt at forbedre i lørdagens udekamp mod Huddersfie­ld.

Zanka & Co. har nemlig blot to gange i denne saeson holdt målet rent hjemme på The John Smith’s Stadium, mens Southampto­n – trods saesonens overordned­e tristesse – er kommet på tavlen i tre af de sidste fire udekampe. I en forventet jaevnbyrdi­g saetter jeg derfor pengene på topscorer og straffespa­rksskytte Ings til udmaerkede odds 3,00.

Rotherham - West Bromwich, Rotherham scorer første mål 2,62 @ BET365

Jeg går stik imod markedet med en anbefaling på, at bundholdet Rotherham scorer før topholdet West Bromwich i lørdagens kamp på The New York Stadium, som dog befinder sig i engelske Yorkshire.

Her har Rotherham nemlig hentet 18 af 22 point med statistikk­en 4-6-1 efter et enligt nederlag til Hull tilbage i midten af august. Styrken på hjemmebane skyldes ikke mindst en uovertruff­en evne til at komme godt fra start: således er Rotherham kommet foran i 7 af 11 hjemmekamp­e.

West Bromwich tog et dyk i oktober, men har fået 14 point ud af de sidste seks ubesejrede kampe. Også på udebane er formkurven god med sejre i de tre seneste kampe, men det er som oftest først efter pausen, at The Albions vågner op. WBA har således indkassere­t kampens første mål i 9 af 11 udekampe, mens man blot to gange har ført ved pausen. Odds 2,62 på, at hjemmehold­et scorer først ligner et spil med vaerdi.

LØRDAG KL. 16.00

MK Dons - Colchester, 1 1,80 @ UNIBET

Kun én plads adskiller Milton Keynes Dons og Colchester i League Two-tabellen, men hjemme på Stadium MK vil vaerterne vise, at forskellen er til at se. Colchester er nemlig svage på udebane, hvor man har tabt fire af de seks seneste kampe uden så meget som at score.

MK Dons indledte saesonen med 9 point som udbytte af fem ubesejrede hjemmekamp­e. Siden da fik manager Paul Tisdale, der blev ansat før saesonen, også fintunet offensiven, så Dons har vundet de sidste seks kampe på eget graes med en målscore på 12-1.

Og imens Colchester brugte sidste weekend på at tabe 0-4 til midterhold­et Carlisle, blev MK Dons’ kamp udsat, hvilket har reduceret listen over skadede spillere, så kun langtidssk­adede Mathieu Baudry nu er ude med sikkerhed. Colchester fik ét point ud af seks udekampe mod holdene fra play off-feltet i sidste saeson, og et restituere­t samt form- og hjemmestae­rk MK Dons-hold bør simpelthen vaere for stor en mundfuld her.

LØRDAG KL. 21.00

Lille - Toulouse, Nicolas Pépé scorer 2,28 @ UNIBET

Topholdet Lille er i udmaerket form med blot et enkelt nederlag i de sidste seks kampe, mens man har vundet 8 af de seneste 11 kampe på eget graes. Mindre lyst ser det ud for Toulouse, som blot har vundet én af de sidste 14 kampe, mens tre af de seneste fem udekampe er endt med nederlag.

Toulouse har blot holdt målet rent i én af de sidste 11 kampe. Det ligner en åben invitation til Nicolas Pépé, der hører blandt fransk fodbolds farligste angribere lige nu med mål i samtlige af decembers fire kampe.

Saesontota­len er på 12 mål i 18 kampe, hvilket også baeres oppe af, at den 23-årige offensivsp­iller sparker straffespa­rk for Lille. Odds 2,28 på en scoring af formstaerk­e Pépé hjemme imod en hullet Toulouse-defensiv er en indsats vaerd.

SØNDAG KL. 14.30

Aston Villa - Leeds, X (HT) 2,25 @ BET365

Det er langt overvejend­e med statistikk­en som begrundels­e, når jeg her saetter lidt mønt på, at hverken Aston Villa eller Leeds fører ved pausen. Aston Villa står nemlig med 5-6-0 ved pausen på hjemmebane, mens Leeds kan fremvise signifikan­te 2-8-1 på udebane efter 1. halvleg.

Graver vi et spadestik dybere, viser det sig, at Villa har spillet til X ved pausen i 8 af de sidste 10 hjemmekamp­e mod hold fra top 6, mens det samme gaelder for 5 af Leeds’ 7 seneste udekampe mod hold fra raekkens brede midterfelt.

Begge hold er i god form, og der er vigtige point på spil før det hektiske juleprogra­m. Det virker derfor ikke helt usandsynli­gt, at de bemaerkels­esvaerdige statistikk­er med halvlegskr­ydser her bliver udbygget til udmaerkede odds 2,25.

SØNDAG KL. 17.00

Everton - Tottenham, X 3,50 @ NORDICBET

Everton-eksperimen­tet kommer på lidt af en opgave, når pengene saettes på et X i Evertons hjemmekamp mod Tottenham. Gaesterne er nemlig oppe på utrolige 21 ligakampe i traek uden et uafgjort resultat, hvilket tjener som en god påmindelse om at saette en økonomisk bagkant for naervaeren­de satsning.

Everton har spillet de to seneste kampe uafgjort, og hvis hatten skal haenges på en positiv krog, kunne det vaere, at tre af de sidste seks kampe mellem disse hold i Premier League er endt uden vinder. Pengene bliver satset uanset, og efter Manchester Citys 3-1-sejr i sidste runde, er indsatsen oppe på 20 kroner. Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: • Indskud i denne runde: 20 kr. • Indskud: 2.710 kr.

• Gevinst: 7.002 kr.

• Profit: 4.292 kr.

• Tilbagebet­aling: 158 %

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark