Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS VIKARER

-

Pione Sisto var den eneste af de danske landsholds­spillere, der som aftalt mødte op i Wien før venskabska­mpen i Slovakiet, 70 kilometer fra den østrigske graense. Det var nemlig en gammel aftale, Celta Vigo-spilleren rettede sig efter.

For Sisto havde ikke registrere­t, at anfører Simon Kjaer havde sendt en mail rundt til sine landsholds­kolleger og fortalt, at de ikke som planlagt skulle mødes i Wien og sammen køre til Bratislava. I stedet skulle de mødes i København. Forhandlin­gerne om en ny landsholds­aftale var brudt sammen, og før den var på plads, kunne spillerne ikke spille mod Slovakiet. Det kom den ikke i tide, og derfor måtte DBU i al hast sammensaet­te en ny trup.

For første gang var landsholde­t ikke laengere noget, man blev udtaget til på baggrund af sportslig fremgang og store bedrifter. Landsholde­t var noget, man tilmeldte sig. DBU’s elitechef Kim Hallberg kontaktede divisionsk­lubberne i sin jagt på spillere, og mens alle spillerne i Superligae­n og 1. division sagde fra, lykkedes det at sammensaet­te et hold bestående af folk fra 2. division, Danmarksse­rien og futsalland­sholdet.

Og sådan gik det til, at den danske befolkning kom til at kende navnene på Christoffe­r Haagh, den dygtige futsalkeep­er som forhindred­e et større nederlag end de 3-0, det endte med; på Daniel Holm, der var så stolt over sin landsholds­debut, at han tweetede ”Jeg var 23 år da jeg fik debut for A-landsholde­t,” hvortil Mathias ”Zanka” svarede med et ”Tillykke”; og om den fynske Tarup Paarup-bande på fem mand anført af angriberen Anders Fønss, der hurtigt blev berømt og berygtet online for at vaere en enfant terrible i det fynske fodboldmil­jø.

Sportsligt har der ikke vaeret en landskamp med mindre vaerdi, og landet var splittet mellem dem, der så vikarerne som skruebraek­kere, og dem, der takkede dem for at vaere trådt til, hvor andre meldte fra. Men det blev en landskamp, som vi aldrig har set den før, og selv om spillet var nemt glemme, var omstaendig­hederne det ikke. Og lad os slutte med at naevne de seks spillere, som sad på baenken uden at komme ind; som var taettere på en landskamp, end de nogensinde kommer, men som aldrig fik den. For hvad mon Kasper Skraep, Troels Cilius Nielsen, Morten Bank, Kevin Jørgensen, Louis Veis og Victor Larsen taenker på, når de taenker på den aften i Bratislava?

 ?? Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix ??
Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark