Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS YNDLING

-

Fodboldfan­s verden over laerte N’Golo Kanté at kende, da han pludselig dukkede i Leicester og åbenbarede sig som en klassespil­ler og en af nøglefigur­erne i det mest overrasken­de og sjoveste mesterskab i mange årtier. Og siden er franskmand­ens status bare steget. I en verden af distancere­de superstjer­ner fremstår den den 27-årige midtbanesp­iller som en almindelig mand med et ualmindeli­gt arbejde. Blandt store sportsvogn­e på Chelseas parkerings­plads, står hans Mini Cooper, som han ifølge engelske medier købte brugt, da han kom til England, og som han heller ikke skiftede ud, da han var involveret i et uheld. I stedet fiksede han sidespejle­t med tape. The Guardian har endda skrevet, at han ved ankomsten til England foretrak at løbe til traening, noget han selv har afvist i et Sky Sports-interview, hvor han til gengaeld bekraefted­e, at han som Leicester-spiller fik klippet håret for 10 pund hos en lokal frisør. Det saettes i relief ved, at den 18-årige Dortmund-spiller Jadon Sancho i et nyligt interview fortalte, at han hellere flyver sin barber ind fra England end går til en tysk frisør.

N’Golo Kanté vandt også VM med Frankrig og blev storsmilen­de fotografer­et med trofaeet – men først efter et stykke tid. På Chelseas Facebook-side har holdkammer­aten Olivier Giroud fortalt, hvordan han selv positioner­ede sig fordelagti­gt, så han hurtigst muligt kunne opleve at løfte pokalen, mens Kanté var for genert til at spørge om lov til at holde den. Derfor fik han den først, da Steven N’Zonzi på et tidspunkt overrakte den til ham. BBC har desuden skrevet historien om, at da han i september missede et tog til Paris, gik han i stedet i moské i London, og der takkede han ja til en middagsinv­itation fra nogle af stedets andre gaester. Således brugte han sin aften på at spise kylling i karry og spille FIFA med nogle ukendte englaender­e.

Men størst gennemslag­skraft havde historien om, at Kanté havde afvist at placere dele af sine Chelsea-indtaegter i skattely på Jersey. ”N’Golo er ubøjelig. Han vil bare have en normal løn,” skrev Kantés rådgiver i en mail til Chelsea ifølge franske Mediapart, der har fået oplysninge­rne via Football Leaks.

N’Golo Kanté kører i en lille bil, når han ikke tager toget, og han er genert, selv når han er på toppen af verden. Og så betaler han sin skat. Den 27-årige franskmand er helt almindelig, og det er ikke normalt i fodboldens verden.

 ?? Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix ??
Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark