Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS SOME-KOMET

-

Den 13. november uploadede Rurik Gislason til sin Instagram-profil et billede, hvor han står i et islandsk vinterland­skab med isblokke i baggrunden og er iført seriøs mine og en sølvgrå dynejakke. Det billede har 186.995 mennesker i skrivende stund belønnet med et klik på det hjerte, som er Instagrams måde at tilkendegi­ve, at man synes godt om et billede. Og de, der synes godt om det, stammer for manges tilfaelde langt fra isblokke og Island. Således skriver ”sophie_xxii” fra Buenos Aires, at Gislason naeste gang skal uploade et billede med en pingvin, mens ”gimecorade­llo”, en anden kvinde fra Argentinas hovedstad, mener, at SV Sandhausen-spilleren er ”El islandés más hermoso de todos” – ”den smukkeste islaending af alle”.

Rurik Gislasons voldsomme popularite­t på den anden side af Atlanterha­vet er en af de saere, fascineren­de historier, som VM altid kaster af sig. I en måned laegges alt andet ned, og al fokus rettes mod ét land, én turnering, hvor et vaeld af fodboldkul­turer mødes. I år var et af de møder mellem den islandske og argentinsk­e, og resultered­e i, at latinameri­kanske kvindehjer­ter faldt for langt, lyst hår og isblå øjne. For da Rurik Gislason blev skiftet ind i islaending­enes åbningskam­p mod Argentina, havde han cirka 30.000 følgere på Instagram. Da han tjekkede telefonen i omklaednin­gsrummet, var tallet steget til cirka 70.000. Og i dag er han oppe på små 1,2 millioner.

”For at vaere aerlig har det ikke aendret noget. Jeg føler, jeg lidt oftere bliver genkendt her og der, men hvad jeg gør fra dag til dag har ikke aendret sig,” sagde Gislason til tyske Sport1, da han vendte tilbage til 2. Bundesliga­en og SV Sandhausen efter sommerferi­en.

”For nylig blev jeg inviteret til Argentina for at deltage i et tv-show og lave et par interview, men jeg er i Tyskland, og det er ikke bare 20 minutter vaek. Jeg er taknemmeli­g for, at folk interesser­er sig for, hvad jeg laver. Min fokus er på fodbolden, men jeg er opmaerksom på alle de positive beskeder, jeg får, og jeg er meget glad og taknemmeli­g for al den kaerlighed, jeg modtager på Instagram,” sagde islaending­en om mødet med ”sophie_xxii”, ”gimecorade­llo” og alle de andre sydamerika­nske kvinder.

 ?? Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix ??
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 ?? Foto: Frederic Kern/Ritzau Scanpix ??
Foto: Frederic Kern/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark