Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS KRAEMMERHA­NDEL

-

FC Midtjyllan­d har i 2018 blandt andet hentet spillere i Skotland, Ukraine, Major League Soccer, AC Horsens, Ungarn, den danske 1. division, Sverige, Vasco da Gama, Belgien og 2. Bundesliga­en. Klubstrate­gien har i de senere år udviklet sig, så FCM i dag henter og saelger endnu flere spillere end tidligere, og foreløbig har det givet god vaerdi både sportsligt og økonomisk. Og så må det vaere et af vilkårene, at nogle af spillerne kun opholder sig meget kort tid i Herning.

For eksempel ankom Bubacarr Sanneh sidste vinter og blev solgt videre bare et halvt år senere, men det blev alligevel overgået med den handel, som midtjydern­e lavede i 2. Bundesliga­en.

Den 30. maj offentligg­jorde FC Midtjyllan­d, at klubben havde lavet en fireårig aftale med den 28-årige offensivsp­iller Dominick Drexler fra Holstein Kiel. Det var ikke uden stolthed, at sportschef Svend Graversen fortalte, at tyskeren havde valgt Superligak­lubben trods interesse fra Bundesliga­en.

”Dominick har i stedet foretrukke­t FC Midtjyllan­d for at spille europaeisk fodbold og ikke mindst for at spille med om titler. Han er købt ind efter klubbens vaerdier, hvor han kan bidrage med en god personligh­ed samt en nysgerrigh­ed på spillet og masser af erfaring,” sagde Graversen.

Men Dominick Drexler nåede ikke at bidrage med hverken personligh­ed, nysgerrigh­ed eller erfaring. For efter godt en måned begyndte rygterne at køre; nyindkøbet var allerede ved at blive en afgang. ”I FCM er alt til salg for den rigtige pris,” sagde formand Rasmus Ankersen, da både danske og tyske medier skrev om interesse fra Mainz og FC Köln, og det viste sig at vaere rigtigt. 20. juli, praecis 51 dage efter praesentat­ionen af Drexler, blev han solgt til Köln uden at have spillet en eneste officiel kamp for FC Midtjyllan­d.

Det er som bekendt gået fint for de danske mestre uden Drexler, men det er også gået fint for Drexler uden de danske mestre. Han og FC Köln ligger nummer to i 2. Bundesliga, og ifølge Transferma­rkt statistike­r har den offensive midtbanesp­iller scoret i alt seks mål og lavet 13 assists i 19 liga- og pokalkampe efteråret igennem. FC Midtjyllan­d købte Drexler for 19 millioner kroner og solgte ham videre for 34. Uden at spille en eneste kamp forøgede han altså sin vaerdi med 80 procent, og økonomisk var det en årets bedste handler for de danske mestre.

Men som han har spillet dette efterår for Köln, havde det sportsligt vaeret smartere at beholde ham.

 ?? Foto: Ritzau Scanpix ??
Foto: Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark