Ekstra Bladet - Tipsbladet

Hvad nu, FCN?

-

For anden gang på fem år forlader Kasper Hjulmand et cheftraene­r-job i FC Nordsjaell­and, og ligesom i 2014 er det for at blive traener i udlandet, måske i Anderlecht til sommer, da belgierne kan slippe billigt ud af kontrakten med nyindsatte Fred Rutten og frit hyre deres danske førstevalg per 1. juli.

Det kan sagtens vaere, FC Nordsjaell­and ender med et større dansk eller udenlandsk traenernav­n med de rette faglige og menneskeli­ge kvalifikat­ioner til at spille med og dygtiggøre et af Europas yngste fodboldhol­d overhovede­t. Men i en klub med så høj faglighed og viden om at traene teenagere til at spille moderne, boldbesidd­ende fodbold med meget høje krav til den indbyrdes forståelse, må det også vaere med i overvejels­erne at gøre som FC Midtjyllan­d og forfremme internt, da det ingen mening overhovede­t giver at hyre en cheftraene­r udefra, der kommer med egne folk og en anden tilgang til fodbold end FCN’s.

Om FC Nordsjaell­and så kan spille med i toppen som i sidste saeson er mere usikkert. Det lader ikke til, at ejerkredse­n kan eller vil vaere i stand til at komme med nye penge eller undlade at saelge de bedste unge spillere, og selvom man muligvis er Danmarks fagligt dygtigste og klogeste klub, er det naesten umuligt hver gang at finde lige så dygtige og billige støttespil­lere udefra, som man har gjort med Stanislav Lobotka, Karlo Bartolec og Godsway Donyoh.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark