Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN FØRSTE STORE TEST

-

Indtil nu er alt gået perfekt for Ole Gunnar Solskjaer, siden han i december fik drømmejobb­et som manager for Manchester United. Han har stået i spidsen for holdet i fem kampe, og det er blevet til sejr i alle fem, oven i købet hver gang med minimum to mål. Ole Gunnar Solskjaer har endnu ikke oplevet sit hold vaere bagud. Inden han blev fyret, nåede José Mourinho kun at saette en sejrsstime sammen på maksimalt tre kampe, inden holdet faldt i den fjerde.

Så Solskjaers effekt på Manchester United er foreløbig, at hans udgave af holdet ikke smider dumme point mod modstander­e i stil med Brighton, West Ham og Southampto­n – alle hold, som Mourinho ikke formåede at saette sit hold op til at besejre i saesonens første halvdel. Men kan nordmanden også gøre det mod de bedste? Det er endnu ikke blevet bevist, for han har ikke mødt et eneste rigtig godt hold. Modstander­ne har vaeret Cardiff (dengang Premier Leagues nummer 16), Huddersfie­ld (19), Bournemout­h (12), Newcastle (15) og Reading (Championsh­ip). Men søndag eftermidda­g tager Solskjaer med sin trup med til Wembley for at møde Premier Leagues nummer tre, Tottenham.

Mod topholdene har Manchester United indtil nu ikke haft succes i denne saeson. Rekordmest­rene ligger nummer seks og har i fem kampe ikke formået at besejre de fem hold, der ligger over i tabellen. Det blev 2-2 mod både Chelsea og Arsenal, mens kampene mod Tottenham, Manchester City og Liverpool alle blev tabt. I alle tre opgør lukkede United tre mål ind. Faktisk har det eneste gode resultat mod en storklub vaeret i Champions League, hvor det i november blev til en noget heldig sejr over Juventus i Torino.

Så kampen på Wembley bliver den, hvor Ole Gunnar Solskjaer virkelig skal vise, at han har flyttet Manchester United, og at han og holdet også er gode nok mod de bedste – det mener han også selv.

”Spurs ude på Wembley, det er en aegte test. Vi ser frem til den. Det vil give mig en større viden om, hvor vi står i forhold til de store drenge. Om et år eller to vil vi ikke vaere tilfredse med at tale om femte-, sjette- eller fjerdeplad­sen. Klubben er nødt til at bevaege sig fremad og opad i tabellen,” sagde han efter FA Cup-sejren på 2-0 over Reading.

Manchester United har i denne uge vaeret på traeningsl­ejr i Dubai, og Ole Gunnar Solskjaer har for første gang haft en hel traeningsu­ge med sine spillere. Før de otte dage, der er mellem Reading og Tottenham, har der i nordmanden­s tid på Old Trafford kun vaeret maksimalt fire dage mellem kampene. Seneste kamp mod Tottenham på Wembley var forårets FA Cup-semifinale, som United vandt 2-1, blandt andet via et mål af Alexis Sánchez. Chileneren har vaeret skadet, men har spillet de seneste to kampe og vaeret involveret i mål i begge. Han fik et mindre tilbagefal­d mod Reading, men Solskjaer forventer, at han er klar til at spille.

Og så bliver søndagens kamp også et opgør mod den traener, som ifølge rygtebørse­n er en af Manchester Uniteds foretrukne kandidater til at overtage Ole Gunnar Solskjaers job til sommer. Mauricio Pochettino er fra dag ét blevet sat i forbindels­e med det saede, som Mourinho efterlod, og som Solskjaer i første omgang har overtaget, men i denne uge sagde han om sit nuvaerende arbejde i Tottenham:

”Jeg håber, eller jeg ønsker, at blive her i 20 år.”

Så er det op til Solskjaer at vise, at ledelsen i stedet skal satse på ham. Og efter en god start kommer den første store prøvelse søndag på Wembley

 ?? Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix ??
Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark