Ekstra Bladet - Tipsbladet

VINTERPLAN­ER I DE DANSKE KLUBBER

-

På det anden side af nytår var forberedel­serne så småt ved at gå i gang forud for saesonstar­ten i den danske liga. Endnu lå den nogle måneder vaek, men traenes skulle der, og Tipsbladet ringede rundt til alle 14. 1. divisionsk­lubber for at høre, hvem der havde planer om at rejse på traeningsl­ejr sydpå, og hvem der ikke havde. Fem klubber ville blive hjemme: Det var Ikast, Naestved, Kastrup, Brønshøj og Herfølge, selv om sidstnaevn­tes spillere dog havde vaeret en tur i Val d’Isere i juleferien for at stå på ski – en gave fra en lokal sponsor. Det var økonomien, der holdt klubberne fra at rejse, men også en overvejels­e om, hvorvidt det var nødvendigt at rejse for at få ordentlige traeningsf­orhold. Det gjaldt for eksempel Ikast.

”Vi er indstillet på at se tiden an, for vi har ikke de bedste erfaringer. I 1984 var vi i England, og året efter prøvede vi Mallorca. Ingen af stederne fik vi dog spillet en eneste kamp, fordi det øsregnede hele tiden. Derfor forholder vi os afventende i år. Det kan jo vaere, at vi får lige så meget ud af en tur til Blokhus!” sagde manager Leo D. Nielsen.

De fleste af klubberne skulle til Spanien, men Vejle skulle til Tyrkiet, AGF regnede med Vesttyskla­nd, og Lyngby planlagde en uge i Pisa, hvor Klaus Berggreen havde arrangeret et ophold, og hvor klubben skulle møde hans Serie A-hold samt muligvis det italienske militaerla­ndshold.

De største rejseplane­r havde Brøndby. Det lå allerede fast, at de danske mestre skulle spille indendørst­urnering i Tromsø samt 16 dage til Colombia, Peru og Ecuador, og så var det en mulighed, at de også ville rejse til Hongkong og Mellemøste­n.

”Vi satser på at høste internatio­nal erfaring inden opgaverne i Europa Cuppen. Derfor vil vi spille så mange kampe i udlandet som overhovede­t muligt,” sagde formand Per Bjerregaar­d.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark