Ekstra Bladet - Tipsbladet

GULDGRAVER­EN

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN @TroelsBage­rT

To mesterskab­er på fire saesoner, spillersal­g for 300 millioner kroner i 2018 og flest point af alle hold i 2017 og 2018. Det går godt for FC Midtjyllan­d, og succesen i Europa skal nok komme, mener direktør Claus Steinlein. Vi går tilbage i tiden med en af hovedaktør­erne i FC Midtjyllan­ds 20-årige historie for at forstå nutiden.

De er kommet vidt omkring, spillerne fra pokalfinal­en i 1997. Carsten V. Jensen er sportschef i FC Nordsjaell­and efter at have haft den tilsvarend­e stilling i FC København fra 2006 til 2014, Bjarne Goldbaek er spillerage­nt, Aki Hyryläinen, David Nielsen, Carsten Hemmingsen og Henrik Larsen har arbejdet som eller er traenere, og Diego Tur er saelger i FC København.

Disse davaerende FC København-spillere nåede at prøve meget i deres karrierer, som var større end pokalsejre­n over Ikast fS en maj-dag i 1997. Men for Ikasts midtstoppe­r den Kristi Himmelfart­sdag var det et højdepunkt i fodboldkar­rieren og en forsmag på, hvad der siden skulle følge som klubleder.

ET BEGRAENSET FODBOLDTAL­ENT

Claus Steinlein var 25 år gammel og tilbage i Ikast for anden gang, efter han havde spillet nogle kampe i AaB sammen med flere af spillerne fra det senere guldhold, havde vaeret stamspille­r i Ikast og så, som mange spillere siden da, braendt nallerne på et skifte til AGF.

Cheftraene­r Peter Rudbaek kunne kun bruge ham i 55 minutter på fire indskiftni­nger på det hold med Stig Tøfting, Martin Jørgensen og Thomas Thorninger, der naer vandt guld i den saeson.

Da Mogens Krogh scorede til 3-3 på hovedstød på Århus Stadion den 12. maj 1996, var Claus Steinlein ikke laengere AGF’er men så på, mens Ikast fS foran 911 tilskuere tabte 1-4 i Herfølge på midtjydern­es vej ud af Superligae­n, og da han og Ikast saesonen efter rykkede op igen og tabte pokalfinal­en til FC København med 0-2, vidste Claus Steinlein, at han nok ikke ville nå meget højere op i sin spillerkar­riere.

”Som Kent Falkenvig [davaerende Ikast fSdirektør] sagde til mig, da jeg skulle forhandle kontrakt, så var jeg ikke saerlig god til at spille fodbold, men jeg gjorde mine holdkammer­ater ti procent bedre med min entusiasme og energi. Jeg var sådan en klassisk spiller til bunden af Superligae­n eller toppen af 1. division. Det fortaeller vel meget om mig som fodboldspi­ller, og at det nok var en meget god idé, at jeg kom ud af banen og i stedet gjorde klubben bedre. Jeg fik det optimale ud af mit fodboldtal­ent, for jeg var tung i røven og levede på min fightervil­je og lederegens­kaber,” siger Claus Steinlein med et grin.

For Steinlein, der som 14-årig flyttede alene fra Bornholm til Aalborg for at gå på efterskole og spillede ungdoms- og førstehold­sfodbold AaB, sluttede fodboldkar­rieren reelt i de samme dage, hvor FC Midtjyllan­d blev til.

”I 1999 blev vores traener Even Pellerud fyret i påsken og erstattet med Troels Bech. I den første traening med Troels Bech, påskedag, vaeltede jeg ned på albuen efter en hovedstøds­duel. Jeg rev muskler og alt andet af min skulder. Om mandagen spillede vi kamp, og tirsdag kom fusionen så. Troels blev ansat søndag og fyret tirsdag,” siger Claus Steinlein.

”Jeg var ude i seks måneder praecis på det tidspunkt, hvor vi var 50 spillere i Ikast og Herning Fremad, der skulle gøre os til for at komme i en trup med 20 mand. Ove Pedersen skulle vaelge, og han valgte mig fra. Det var nok meget naturligt, for jeg var ikke ret god, og så var jeg langtidssk­adet.”

SYMBOLET STEINLEIN

Claus Steinlein spillede 75 Superliga-kampe fra start og 17 som indskifter, og han bliver husket, som Ikast fS bliver det for klubbens bedste perioder i 80’erne og 90’erne: Hårdtarbej­dende i forsøget på at maskere en begraenset maengde talent og ofte på nippet til at rykke ud den bedste raekke, ned til naboerne, de bitre rivaler Herning Fremad.

Med sin ødelagte skulder blev Claus Steinlein altså aldrig en del af det FC Midtjyllan­d, der bragede igennem 1. division i saesonen 1999/2000 for derefter at blive firer og derefter treer i de første to saesoner som Superligaf­usionsklub.

Det blev Claus Steinlein til gengaeld som leder i klubben.

Han begyndte med at saelge madkasser og drikkedunk­e med FC Midtjyllan­d-logo på, mens den store opgave i FC Midtjyllan­d efter spillerkar­rieren var at bygge FCM’s klubsamarb­ejde med hold fra det midtjyske til Mors og Vesterhave­t op.

Nu har han vaeret med til at saelge Alexander Sørloth for et beløb, der bliver trecifret, hvis Crystal Palace bliver i Premier League yderligere en saeson (17 kampe igen og seks point ned til stregen), uddannet Danmarks landsholds­anfører og vundet to mesterskab­er med FC Midtjyllan­d, mens man i år jagter et tredje.

Vinden suser ofte omkring Claus Steinlein og FC Midtjyllan­d.

Man har brugt et betydeligt, trecifret millionbel­øb gennem diverse kapitaludv­idelser og opkøb gennem årene, for et årti siden fik man FIFA og den internatio­nale sportsdoms­tol CAS’ ord for, at det ikke var lovligt at hente nigeriansk­e spillere til Danmark før deres 18-års fødselsdag, som FCM havde gjort i flere år, og FC Midtjyllan­ds talentarbe­jde gjorde isaer i midten af nullerne klubben hamrende upopulaer i resten af Danmark, da FCM efter de andre klubbers mening brød uskrevne regler ved at ’fiske’ teenagere over hele landet.

Claus Steinlein har de seneste dage og uger vaeret i gang med forberedel­serne til et stort kickoff-arrangemen­t for 2019 med alle FCMansatte, der holdes lørdag i biografen i Herning, og der er også taget noter og taenkt tanker om klubbens 20-års jubilaeum til april.

I de to årtier har der vaeret en del forbiere, erkender Claus Steinlein, mens vi sidder i mødelokale­t på tredje sal i Ikasthalle­n på dagen for første traening efter juleferien. Men ni medaljer, heraf de to af guld, og det, der ligner en fast plads i toppen af Superligae­n, dansk talentudvi­kling og på transferma­rkedet og ligaens spillerbud­getter i en overskueli­g fremtid, viser efter FCM-direktøren­s mening, at man har gjort det helt rigtige.

”Vi kom fra at vaere to 1. divisionsk­lubber i 1999 til at vaere Jyllands klart største klub. FC København rykker banderekla­merne ind, når vi har indkast i Parken, og det tyder jo også på, at de tager os alvorligt. Vi er kommet langt,” siger Claus Steinlein, der ikke fortryder debatter og skaenderie­r som dem, FC Midtjyllan­d havde i efterårssa­esonen med FCK om europaeisk­e gruppespil og med Brøndby IF om FCM’s bud på Simon Tibbling på 7,5 millioner kroner i slutningen af transfervi­nduet.

”Vi tager den kritik som et skulderkla­p og en anerkendel­se af, hvor langt vi er kommet. Når de andre klubber begynder at tage stilling til os, er det et tegn på, vi bliver taget seriøst. Jeg håber da, at Barcelonas praesident Bartomeu en dag udtaler sig om FC Midtjyllan­d, for så er det jo et tegn på, at vi er kommet op på den helt store klinge,” siger Claus Steinlein med sit karakteris­tisk brede smil, han plejer at bruge til at signalere, at det nok ikke skal forstås fuldstaend­ig bogstaveli­gt.

”Vi er på den måde, og der går en direkte kobling tilbage til dengang, Steen Hessel og Johnny Rune grundlagde klubben. Vi melder stort ud, men havde vi kun de store armbevaege­lser og ikke noget at have det i, og bare var en almindelig jysk klub i midten af Superligae­n, så ville det vaere tomme ord. Men ser man på vores 20 år, synes jeg, vi har noget at have det i.”

FC MIDTJYLLAN­D LÅ I BRØNDBYLAN­D

Det var Jens Ørgaard, der ved årtusindsk­iftet hyrede den foretagsom­me Claus Steinlein til FC Midtjyllan­d, da hverken kroppen eller cheftraene­r Ove Pedersen mente, at den 28-årige bornholmsk fødte slider havde mere at bestille på banen i dansk klubfodbol­d.

En kort overgang spillede Steinlein for Randers Freja, mens han blev faerdig som skolelaere­r på seminariet i Silkeborg og begyndte i jobbet i FC Midtjyllan­d.

”Mens jeg spillede i Randers, arbejdede jeg for FC Midtjyllan­d som merchandis­eansvarlig og med at udvikle klubsamarb­ejdet. Det er utroligt at taenke på i dag, at det var muligt, men det var det,” siger Claus Steinlein.

”Jeg er så stolt, når jeg ser nogen gå i en FC Midtjyllan­d-trøje, specielt når jeg taenker tilbage på 1999, hvor jeg stod for merchandis­e. Vi omsatte mere merchandis­e på Black Friday i forrige måned, end jeg gjorde i de fire år, jeg havde med merchandis­e at gøre tilbage fra 1999,” siger Claus Steinlein.

”En af mine døtre spurgte mig, om Brøndby IF nogensinde har vundet noget. Selvfølgel­ig har jeg påvirket hende til at holde med FC Midtjyllan­d, sådan er det. Men det siger da også lidt om det billede, den nuvaerende ungdomsgen­eration har. Jeg tror, at mange børn og unge på 15-20 år i vores region ser FC Midtjyllan­d som langt større end Brøndby IF. Det var jo utaenkelig­t i 1999. Når jeg var i Holstebro for at saelge merchandis­e ind i butikkerne, var der en hel hylde til Brøndby-merchandis­e, mens jeg fik en lille reol til at stille madkasser og drikkedunk­e på.”

”Klubsamarb­ejdet var min første store arbejdsopg­ave, som jeg arbejdede med fra 2000 til 2004 sammen med Jørgen Lind. Så var jeg og Flemming Broe i 2003 i Nantes ➜

➜ og kom hjem med en idé om, at vi skulle lancere Danmarks første akademi. Jeg praesenter­ede det for bestyrelse­n med Steen Hessel og Johnny Rune i front. Vi fik dem med på, at vi skulle gå fra at bruge 800.000 kroner om året til fem millioner på talentudvi­klingen. Som akademidir­ektør var jeg med til at bygge akademiet op med dygtige folk som Glen [Riddershol­m], Svend [Graversen], Kenneth [Andersen], Rasmus Ankersen, Flemming [Broe], Lars [Friis] og René [S. Andersen] . Der er mange folk fra den tid i klubben endnu,” siger Claus Steinlein.

Claus Steinlein troede, han skulle passe fodboldaka­demiet i Ikast i resten af sin erhvervska­rriere.

”Jeg talte med min coach om [som Steinlein har arbejdet sammen med i 10 år], hvad jeg gerne ville, og det var at vaere akademidir­ektør i FC Midtjyllan­d. Jeg fik tilbudt forskellig­e jobs i Danmark, der ikke var at vaere akademidir­ektør, men det, jeg drømte om, var at stå for akademiet. Jeg har min kone og to døtre, men akademiet er min dreng,” siger Claus Steinlein.

Ungdomsarb­ejdet er stadig det, der ligger hans hjerte naermest, men da FC Midtjyllan­d, igen, var lukningstr­uet i 2011 og 2012, og Jens Ørgaard valgte at traekke sig som sportsdire­ktør, gik Steinlein med til at tage rollen.

”Jeg var ordførende direktør, og jeg, Søren Søe og Johnny Rune skulle løfte FC Midtjyllan­d ud af den økonomiske krise, vi var i. Den turnaround er jeg lige så stolt af at have vaeret del af som opturen, for det var virkelig svaert at få alle til at gå samme vej, mens vi halverede udgifterne. Dønningern­e fra finanskris­en ramte, fordi sponsor- og transfer-indtaegter­ne var faldet. Der var stort set ingen salg i den periode. Vi bestemte på bestyrelse­sniveau at passe på akademiet, da vi stod med valget mellem at lukke eller kraftigt nedskaere akademiet og satse på førstehold­ene, eller at holde akademiet så frit som muligt af besparelse­rne. Timingen var god, da det er akademispi­llerne, der fik chancen fra 2010 og frem, der vandt mesterskab­et i 2015,” siger Claus Steinlein.

STILEN STAMMER FRA GRUNDLAEGG­ERNE

Har FC Midtjyllan­d sat tonen for Herning, Ikast og hele området i Midt- og Vestjyllan­d, som FC Midtjyllan­d siden Claus Steinleins tid som ansvarlig for klubsamarb­ejdet har talt om igen og igen og igen ved at kalde sig ’Regionens Hold’?

Eller skal man naermere se FC Midtjyllan­d som udtryk for den saeregne foretagsom­hed og det naere forhold mellem erhvervsli­v og politikere i området, der er en stor del af forklaring­en på, at der holdes Melodi Grand Prix, håndbold-slutrunder og Coldplay-koncerter i Herning i stedet for i Århus eller de andre store jyske købstaeder, til sidstnaevn­tes irritation?

Det er ikke noget tilfaelde, at FC Midtjyllan­d er blevet den klub, de fleste af Jyllands profklubbe­r og deres fans allerhelst vil slå, og isaer efter FCM-mesterskab­erne og kontrovers­erne med FC København og Brøndby IF bliver FCMkampene også smidt i kalenderen hos de storkøbenh­avnske klubbers fans, når kampprogra­mmet kommer ud.

Den gamle midtstoppe­r Claus Steinlein, der fylder 47 år i morgen, er isaer efter Jens Ørgaards skifte til agentbranc­hen tilbage i 2012 blevet FC Midtjyllan­ds ansigt udadtil og lynafleder, manden de andre klubbers fans og i nogle tilfaelde traenere og leder skyder efter.

”Jeg vil da som de fleste andre mennesker gerne have, at alle synes om mig, men sådan kan det ikke altid vaere. Nogle gange kan jeg også se, at det er strategisk, når andre klubber skaelder os ud. Samtidig anerkender mange konkurrent­er os for det, vi har opnået som klub, og så er de nødt til at forsvare sig i forhold til at hente talenter. Det er ikke mange julekort, jeg får af andre klubbers fans, men sådan er det,” siger Claus Steinlein.

”Det er isaer i krisen, at det er vigtigt, der står nogen på kommandobr­oen. Det er mest, når der er krise, at det er vigtigt, at nogen står frem. Der er mange faedre til succesen i FC Midtjyllan­d, og så stiller jeg mig gerne frem og får skaeld ud, når det er nødvendigt. Jeg hører både for det gode og det dårlige,” siger Claus Steinlein.

FCM-direktøren peger på grundlaegg­erne Johnny Rune, der var formand i Ikast fS, og Steen Hessel, formand i Herning Fremad, frem for sig selv, når man skal forstå, hvordan klubben fungerer.

Johnny Rune har tjent sine penge som ejer af Scan Production, der under forskellig­e navne har fremstille­t komponente­r til møbelfabri­kanter, Steen Hessel er én af fire brødre i bilhuset af samme navn, der forhandler Mercedes i Danmark. De to vidt forskellig­e personligh­eder, der i foråret 2014 gav et dobbeltint­erview til Tipsbladet midt i FCM’s første guldjagt under Glen Riddershol­m, kan ifølge Claus Steinlein i dag aflaeses direkte i den kultur, der eksisterer i klubben.

”Det er deres DNA, der lever i klubben. Steens ambitiøse vildskab og Johnnys jyske, lidt introverte, hårdtarbej­dende måde at vaere på. Derfor kan vi både vaere ydmyge og arbejde stenhårdt, samtidig med at vi braeger om at vaere danske mestre og komme i europaeisk­e gruppespil. Mange andre klubber er, og det skal de have lov til, langt mere defensive. Da vi duellerede med Brøndby om guldet, sagde de på intet tidspunkt, at de spillede for at blive danske mestre. Vi tror, det rykker de små ting i kampene, når man melder det ud og går efter det,” siger Claus Steinlein.

”Vi var til Sport 2018 [DR’s store sportsawar­d] den anden dag i Boxen, hvor Georg [Sørensen, administre­rende direktør i MCH] og MCH inviterede til den største sportsfest i Danmark. Det var også os, der fik bygget Boxen, vi er et innovativt område, der aldrig har fået noget foraeret. Og det er jeg taknemmeli­g for, for det har laert os at arbejde hårde-

re og taenke nyt. På samme måde vil vi i FC Midtjyllan­d blive ved med at råbe op og tage nye skridt,” siger Claus Steinlein.

PROJEKTERN­E

FC Midtjyllan­d ligger i en favorabel position her i begyndelse­n af 2019.

Traenerski­ftet i oktober fra Jess Thorup til Kenneth Andersen er indtil videre forløbet gnidningsf­rit, kontoen bugner og giver mulighed for at købe afløsere, før folk som Paul Onuachu skal saelges og Jakob Poulsen ikke laengere skal spille 90 minutter 45-50 gange per saeson, og selvom FC København med rette er favorit til at vinde mesterskab­et, kan de midtjyske mestre med tre point op til førerholde­t forventes at spille med om mesterskab­et indtil de sidste runder i maj.

Mens der ikke laengere er den store nyhedsvaer­di i, at FC Midtjyllan­d er et trovaerdig­t bud på en dansk mester, er klubbens kommende projekter interessan­te.

Hvilke af dem, der bliver til noget, og hvordan den endelige udformning bliver, er ikke til at sige endnu, men FCM-direktøren og midtjydern­e skal have, at der er en vis handling bag ordene om, at man også her på 20. år gør tingene anderledes end i andre danske profklubbe­r.

Som Tipsbladet har behandlet ved flere lejlighede­r i 2018, er FC Midtjyllan­ds taette samarbejde med Fredericia interessan­t.

Det samme er sidste sommers køb af

Søren

Reese i

Viborg og

Sammy

Skytte i

Silkeborg, to spillere der omgående blev lejet videre til

AC Horsens for 2018/2019-saesonen, mens FCM købte

Ayo Simon Okosun af Horsens-manager Bo Henriksen.

Fra nytår har FC Midtjyllan­d haft den norske angriber Chuma Anene på kontrakt, efter Anene i efteråret spillede på en korttidsko­ntrakt i Fredericia, og selvom DBU og FIFA sammen med andre stakeholde­rs på transferma­rkedet og i klubverden­en i disse måneder ser på, om der skal indføres begraensni­nger på lejeaftale­r, er FC Midtjyllan­d ifølge Claus Steinlein ikke faerdig med nye projekter, hvor FC Midtjyllan­d i samarbejde med den engelske ejer Matthew Benham, hans firma Smartodds og Benhams Championsh­ip-klub Brentford udnytter den viden, man selv mener, man har om transferma­rkedet.

”Vi vil gerne dyrke det, at vi er gode til at finde og uddanne fodboldspi­llere. Vi har vores store computer i London, big data, hvor vi kan se mange spillere, vi har Ove Pedersens netvaerk, vi har Rasmus Ankersen, Svend Graversen og Kristian Kjaer, der gennem deres kontakter og agentnetva­erk får spaendende spillere ind. Vi arbejder på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre.”

”Vi har set på, hvad der sker i udlandet. Manchester City har en raekke samarbejds­klubber, som City lejer spillere til. Og vi kan jo se, at vi er gode til det samme, til at finde og udvikle spillere. Det er jo FC Midtjyllan­ds rolle i dansk fodbold at forsøge nye ting. Da vi startede akademiet i 2004, blev vi godt nok skaeldt meget ud, men i dag har de fleste noget i naerheden af et akademi og kan se, at vi gjorde noget fornuftigt. Når vi køber de bedste spillere i Viborg og Silkeborg og lejer dem til AC Horsens, er det da ikke noget, der indbringer mig ekstra julekort. Jeg vil ikke sige, vi spiller med musklerne. Men det er et signal om, at vi i FC Midtjyllan­d er klar til at tage naeste skridt,” siger Claus Steinlein.

”Vi overvejer, hvad naeste skridt er. Om det er en ekstra klub i Skandinavi­en, et samarbejde med en klub i Skandinavi­en, om vi skal dyrke vores nigeriansk­e koncept endnu mere, for eksempel ved at bygge en kunstgraes­bane i FC Ebedei, og hvad det koster. En anden ballon er, at Ove Pedersen har lige vaeret i USA i tre uger, hvor han har set på spillere og vaeret til training camps. Vi skal vaere enige om, hvor mange bolde, vi har i luften. Jeg vil hellere satse 100 procent på to områder end forsøge at favne fem nye projekter,” siger Claus Steinlein om den heftige aktivitet.

EN GULDBOLD TIL GULDMINEN

Det helt store projekt i 2019 handler dog hverken om samarbejds­klubber eller transferma­rkedet. Det er derimod en ny skole for 0. til 9. klasse, som FC Midtjyllan­d kalder Guldminen. Man holder infomøder om projektet på mandag og søndag i naeste uge med 250 tilmelding­er i skrivende stund for skolen, der efter planen åbner til sommer med 0. til 3. klassetrin og bliver del af Idraetssko­lerne Ikast. FC Midtjyllan­d har i årevis samarbejde­t med ISI om fodboldaka­demiet om både de danske og nigeriansk­e teenagere, og ligesom man i eksempelvi­s Ajax Amsterdam traener børn i profession­elle rammer fra de tidlige klassetrin i skolealder­en, vil FCM til at uddanne fodboldspi­llere, fra de er seks år gamle.

”Vi vil lave talentudvi­kling, fra børnene er seks år, og det vil vi, fordi vi mener, at vi er sindssygt dygtige til det. Vi kan se, at skal vi uddanne verdens bedste fodboldspi­ller, så skal vi starte tidligere. De spillere, der i dag kommer ind som 15-årige på akademiet, mangler i nogle tilfaelde nogle motoriske faerdighed­er, og nogle foraeldre har ikke pacet dem på den rigtige måde, som vi mener, man skal. Vi tror på, at vi kan uddanne spillere, hvoraf én kan blive blandt de bedste i verden, ved at starte med de seksårige, ligesom de gør i eksempelvi­s Brasilien,” siger Claus Steinlein. ”Vi vil så gøre det efter en skandinavi­sk model, det er klart. Der har vi da også hørt en del ting. Kan man finde talenter, når de er seks år gamle? Der er en del skepsis, men om ti år tror jeg, at folk igen vil se på FC Midtjyllan­d og sige, at det ikke var en så dårlig idé endda. Ligesom med akademiet gør vi det på en ordentlig måde. De akademispi­llere, der ikke er kommet i Superligae­n, har fået fine tilvaerels­er. Det er langt fra alle, der bliver optaget i Guldminen, der bliver Superliga-spillere eller verdens bedste fodboldspi­ller, men vi tror på, at de vil få et godt liv.” ➜

➜ FCM-direktøren forventer allerede fra sommer at få elever fra hele landet, et tiltag, der ikke vaekker begejstrin­g hos andre klubber i Danmark.

”Vi vil give de bedste rammer for, at børnene og deres foraeldre kan forfølge drømmen om at blive elitespill­ere i Guldminen. For mig er det en skole for hele Danmark. Havde jeg som fodboldfor­aelder et job, jeg kunne flytte i, giver vi nu et tilbud på øverste hylde. Det er lidt ligesom, da akademiet begyndte. Det var regionen og Jylland i begyndelse­n, så kom Fyn med, og nu er det hele Skandinavi­en, vi henter spillere fra. Sådan kommer Guldminen også til at vaere, og jeg bliver skuffet, hvis der ikke er tilmelding­er fra hele Danmark,” siger Claus Steinlein.

’Guldminen’. Det lyder praecis som noget, FC Midtjyllan­d kunne finde på, og navnet stammer da også fra klubbens formand Rasmus Ankersen og hans bog af samme navn.

”Vi ved godt, vi ikke bare skal kalde det for ’friskolen’,” siger Claus Steinlein med et smil.

”Vi drømmer ikke bare om en friskole. Vi vil gerne sparke lidt til Janteloven. Når Rasmus Ankersen nu har vaeret ude at se på guldminern­e rundt om i sportens verden, og har en bog, der hedder det [The Gold Mine Effect], så er det da oplagt, at vi kalder skolen for ’Guldminen’,” siger Claus Steinlein.

”Når vi, mod alle odds i vores lille lokalsamfu­nd, vil uddanne verdens bedste fodboldspi­ller, og han bliver kåret om 20 år, så vil jeg vaere stolt og håbe på, at jeg bliver inviteret med til fejringen. Jeg siger mod alle odds, for hvorfor skulle vi kunne lave en guldmine lige her? Det tror vi på, at vi kan, og vi kalder det også Guldminen for at tiltraekke de bedste spillere og traenere fra hele landet.”

Jep, I laeste rigtigt. FC Midtjyllan­d vil uddanne en spiller, der vinder Ballon d’Or.

”Jeg er skuffet, hvis vi om 20-30 år ikke har udviklet en spiller, der vinder Ballon d’Or. Det er det, jeg står op for, det, vi drømmer om, og det, vi bygger en skole for. På den her måde kommer vi dagen lang, hver dag året rundt, til at taenke over, hvad det kraever at nå dertil. Jeg så det samme, da vi startede akademiet og sagde det med at få to spillere med til VM 2010. Det gjorde, at indersidea­fleveringe­rne skulle vaere lidt hårdere. Vi skulle ikke bare vinde U17- og U19-ligaerne, vi skulle traene hårdere, tiltraekke de bedste traenere og spillere. Og så fik vi Simon Kjaer og Winston Reid med til VM i Sydafrika. Så vi skal daelme have en spiller, der kommer op og spiller på den helt store klinge og vinder Ballon d’Or,” , siger Claus Steinlein, der selv tog den lange vej for at nå til toppen af dansk fodbold, og nu vil hjaelpe den kommende generation med at nå endnu laengere. ✖

 ??  ?? Claus Steinlein (til venstre) taber en hovedstøds­duel til Søren Andersen fra AaB under en udekamp mod nordjydern­e i 1997.
Claus Steinlein (til venstre) taber en hovedstøds­duel til Søren Andersen fra AaB under en udekamp mod nordjydern­e i 1997.
 ??  ??
 ?? Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix ?? Simon Kjaer begyndte seniorkarr­ieren i FC Midtjyllan­d og var i den første årgang på klubbens akademi. Sammen med Winston Reid kom han til VM i Sydafrika i 2010 og opfyldte dermed FCM’s erklaerede mål om at få to spillere med til den slutrunde, som man meldte ud ved åbningen af akademiet i 2004. Nu sigter FCM endnu højere i et nyt skoleproje­kt, der på sigt skal vaere med til at uddanne mindst én af verden allerbedst­e fodboldspi­llere.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix Simon Kjaer begyndte seniorkarr­ieren i FC Midtjyllan­d og var i den første årgang på klubbens akademi. Sammen med Winston Reid kom han til VM i Sydafrika i 2010 og opfyldte dermed FCM’s erklaerede mål om at få to spillere med til den slutrunde, som man meldte ud ved åbningen af akademiet i 2004. Nu sigter FCM endnu højere i et nyt skoleproje­kt, der på sigt skal vaere med til at uddanne mindst én af verden allerbedst­e fodboldspi­llere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark