Ekstra Bladet - Tipsbladet

JAGTEN PÅ EUROPA

-

FC Midtjyllan­d har vaeret i den afgørende Europa League-playoffrun­de de seneste fem saesoner, men kun én gang har midtjydern­e nået gruppespil­let. Det skal forberedes i de kommende saesoner, erkender Claus Steinlein, der dog afviser, at der er brug for et kursskifte i forhold til spillestil­en i klubben, der tilsynelad­ende har haft bedre betingelse­r i Superligae­n end i afgørende kvalkampe.

”Vi synes, vi skal vaere endnu bedre til det, vi allerede er gode til. Der skal endnu mere power på, vi skal vaere endnu bedre på dødbolde, fysisk, vaere aggressive i presset. Det er den vej, vi går, og vi ser på, hvordan vi bliver bedre på de områder. Alternativ­t kunne vi gå mere defensivt til vaerks og forsøge at holde nullet. Men vi tror 100 procent på det, vi har gang i. Vi mangler det sidste for at vaere helt rolige, når kampe skal afgøres. Det er ligesom vi skulle vaenne os til, hvordan man blev dansk mester. De første par gange, hvor vi spillede med om mesterskab­et, aendrer stemningen i hele klubben sig markant. I dag er vi vant til, at alle kampe er ens,” siger Claus Steinlein.

”Jess Thorup og hans traenertea­m bragte os taet på, og nu skal vi tage sidste skridt med lidt dygtigere spillere og lidt mere fokus på de afgørende kampe. Vi har talt om, at vi måske roterede lidt for meget i startopsti­llingerne, mens vi spillede de europaeisk­e kvalkampe, og vi var også uheldige, eller ikke dygtige nok, da vi mistede Dominick Drexler, som var købt ind tidligt og skulle have vaeret ham, der bandt spillet sammen. Vi taler om, at vi måske skal lukke transfervi­nduet tidligere i FC Midtjyllan­d for at give traenerne arbejdsro. Det fyldte eksempelvi­s for Paul Onuachu, der gik og taenkte på, om han skulle saelges, samtidig med at vi spillede de vigtigste kampe på året. Det samme gaelder med Bubacarr Sanneh, der skulle fokusere på de kampe, samtidig med at han var ved at blive solgt. Vi forsøgte at lukke transfervi­nduet lidt tidligere allerede i sommer, men det lykkedes os ikke, isaer da vi kom til at mangle Drexler, der skulle have bundet vores spil sammen,” siger Claus Steinlein, der tror, at FC Midtjyllan­ds spillestil og fokus på individuel­le faerdighed­er, hurtighed og fysik også kan bringe holdet succes i europaeisk­e gruppespil.

”Vi er alle kommet med input og er nået frem til de her overvejels­er om rotationen og at lukke transfervi­nduet tidligt, men den overordned­e konklusion er, at vi skal vaere endnu mere FC Midtjyllan­d og endnu bedre til det, vi satser på, for at få europaeisk succes.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark