Ekstra Bladet - Tipsbladet

STORTALENT­ET, LEGENDESØN­NEN OG AGF-EMNET ER NU CELTIC-SPILLER

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Da Eurosport i efteråret fulgte AGF i en dokumentar­serie med titlen ”Mellem håb og håbløshed”, handlede andet afsnit om afslutning­en på sommerens transfervi­nduet. Den sportslige ledelse jagtede den angriber, som ville kunne retfaerdig­gøre, at klubben opfyldte Kasper Junkers ønske om et skifte til AC Horsens, og pludselig opstod en mulighed for at få det, som i tv-serien blev beskrevet som ”et stortalent fra en europaeisk topklub”.

”Hvad snakker du om? Kan vi få ham på lån?” spurgte David Nielsen sportschef Peter Christians­en i afsnittet.

”Det er en joke, hvis vi kan få det der. Det er helt fuldstaend­ig ude af proportion­er, hvis vi kan få det der,” fortsatte cheftraene­ren, mens han så video af transferem­net.

Handlen blev ikke til noget, og i tv-serien blev det ikke fortalt, hvem stortalent­et var. Men Ekstra Bladet afslørede nogle måneder senere – og det stemmer overens med Tipsbladet­s oplysninge­r – at det drejede sig om Timothy Weah fra Paris Saint-Germain, 18-årig amerikansk landsholds­spiller og søn af den tidligere Ballon d’Or-vinder og nuvaerende praesident for Liberia George Weah.

I dette transfervi­ndue har teenageren så forladt Paris og er rejst nordpå – ikke til Aarhus, men til Glasgow. Timothy Weah blev mandag aften praesenter­et som ny Celtic-spiller på en lejeaftale, der gaelder frem til sommer. Over for The Scotsman afslørede han, at hans far havde en finger med i aftalen.

”Jeg talte med ham om at komme til Skotland for et par uger siden, da vi diskutered­e punkterne i aftalen, og han sagde, at det var en god beslutning. Han sagde, jeg skulle følge mit hjerte. Hvis det føltes rigtigt, sagde han, at jeg var en stor dreng, og at jeg vidste, hvad jeg var nødt til at gøre for min karriere. Han tror på Brendan Rodgers og hans system. Han tror på manageren, og hvad han planlaegge­r. Min far har set, hvad han gjorde i Swansea, og da han tog over i Liverpool,” sagde angriberen i interviewe­t, hvor han også fortalte, at han for at laere Celtic og de nye holdkammer­ater at kende har set kampe med klubben og spillet med holdet i FIFA.

Timothy Weah blev født i New York den 22. februar 2000 og repraesent­erer USA på landsholds­niveau. Som 14-årig skiftede han til Paris Saint-Germain, og han fik debut i foråret, et par uger efter sin 18 års fødselsdag. Denne saeson startede godt, og han spillede i saesonens første tre kampe og scorede endda to mål, men efter transfervi­nduet lukkede, har han ikke vaeret i en eneste af PSG’s kamptruppe­r. Så nu prøver han i stedet at se, om det kan blive i Celtic, han får sit gennembrud.

”Timothy er et ungt talent, som er A-landsholds­piller. Han har en lang karriere foran sig, men han har naturlige kvaliteter i form af sin hurtighed og teknik. Han er også sulten,” sagde Brendan Rodgers,

Timothy Weah er stødt til Celtics traeningsl­ejr i Dubai. De skotske klubber holder vinterpaus­e en uges tid endnu, men når den er overstået, skal Timothy Weah kaempe om pladsen som den enlige angriber med blandt andre klubbens 20-årige topscorer Odsonne Edouard. Og så kan de i øvrigt godt begynde at line op til praesident­besøg på Parkhead Stadium, for Timothy Weah har bekraeftet, at hans far kommer til Glasgow for at se fodbold i løbet af foråret.

”Ja selvfølgel­ig. Han planlaegge­r at komme, det gør hele familien,” har teenageren sagt til de skotske medier.

En Weah på banen og En på tribunen – det havde da vaeret ganske sjovt at opleve i Superligae­n.

 ?? Foto: Anne-Christine Poujoulat ?? Timothy Weah spillede og scorede i den franske Super Cup i sommer. Her er han i duel med Monacos Kamil Glik.
Foto: Anne-Christine Poujoulat Timothy Weah spillede og scorede i den franske Super Cup i sommer. Her er han i duel med Monacos Kamil Glik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark