Ekstra Bladet - Tipsbladet

ET STORT JOB FOR SOLSKJAER

-

Både Liverpool og Manchester City har kun én udekamp tilbage mod de andre hold i top seks, og det er for begges vedkommend­e en kamp på Old Trafford, hvor United-tilhaenger­ne vil forsøge at brøle deres favoritter frem til sejr mod de to hold, som de allerhelst vil slå, og hvor en af Ståle Solbakkens gode traenerbek­endtskaber pludselig har fået en stor chance på sidelinjen. For Ole Gunnar Solkjaer er som bekendt blevet midlertidi­g manager i Manchester United, og efter negativite­ten under José Mourinho sprudler nordmanden­s hold nu af offensiv spilleglae­de med fem sejre i traek.

”Han passer rigtig godt til Manchester United. Jeg kender jo Ole Gunnar godt, og han er både en rolig og afbalancer­et person. Han forstår også at bruge folkene omkring sig, og så spiller han på de rigtige ting. Han spiller på Ferguson, han spiller på Mike Phelan, han spiller på klub-ideologien, han spiller på fansene, han spiller på sammenhold­et, han spiller på alt det, som Mourinho måske ikke var så optaget af. Og så må vi se, hvor langt det raekker. Det bliver jo spaendende, når han skal møde de bedste hold.”

”Ole Gunnar er nok større i Manchester, end ret mange i Danmark er klar over. I Norge ved man det godt, for der er indslag og sider i medierne hver dag om alle de situatione­r, der nu har vaeret. Han er virkelig stor, og det er der mange grunde til.”

”Han har scoret sejrsmål mod Liverpool, han har scoret sejrsmål i Champions League-finalen mod Bayern, og han tog tilhaenger­nes parti og satte lidt spørgsmåls­tegn ved det, da Glazer-familien kom til. Og så tror jeg faktisk, at en af de største årsager, som ikke så mange taenker på, det var dengang Ferguson blev enig med Tottenham om et salg af Ole Gunnar,” siger Ståle Solbakken med en tanke tilbage til 1998, hvor Solskjaer var på vej til White Hart Lane for fem millioner pund.

”Man var blevet enige om en overgangss­um, for dengang var han fjerdeangr­iber bag Cole, Yorke og Sheringham, men det, der så skete, viser hans fodboldhje­rne. Ole Gunnars styrke som fodboldspi­ller var at banke bolden i målet. Den sidste afslutning. Og så taenkte han, at han ville få flere chancer på faerre minutter i United og dermed også score flere mål i United end i Tottenham. Den loyalitet, som han viste der, og som jo nok også var begrundet i, hvor klog han er, den husker United-tilhaenger­ne. Her er en mand, der er villig til at kaempe for det.”

”Så han har altid vaeret smart. Han havde sine klare begraensni­nger som fodboldspi­ller, men som afslutter var der ikke mange, der var bedre i verden,” siger den gamle landsholds­kammerat og nuvaerende traenerkol­lega.

Og så er spørgsmåle­t jo om Solskjaer, hvis han gør det godt, kunne åbne døren for andre norske traenere, der måske kunne have lyst til at rejse ud og prøve sig af i England?

”Arh, vi, der har vaeret i England tidligere, har jo gjort så meget forkert. Ole Gunnar var nok ham, der gjorde det mest galt i Cardiff, for han tog naesten holdet to raekker ned fra Premier League. Jeg var i Wolverhamp­ton, og det gik heller ikke saerlig godt, mens Henning Berg var i Blackburn uden succes, og Drillo var i Wimbledon. Nej, det ville vaere et stort job for Ole Gunnar,” lyder det med et grin i telefonen fra Hamar.

 ??  ?? Ole Gunnar Solskjaer lagde vejen forbi Parken for at få en snak med sin landsmand, da Ståle Solbakkens FCK nåede hele vejen til 1/8-finalerne i Champions League i 2011. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Ole Gunnar Solskjaer lagde vejen forbi Parken for at få en snak med sin landsmand, da Ståle Solbakkens FCK nåede hele vejen til 1/8-finalerne i Champions League i 2011. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark