Ekstra Bladet - Tipsbladet

POTENTE PORTSMOUTH BANKER BLACKPOOL

Weekendens spilforsla­g kommer primaert fra engelsk fodbold med et par afstikkere til Den Iberiske Halvø fredag og søndag som afveksling fra den britiske dominans.

-

FREDAG KL. 20.00

Santa Clara - Benfica, Begge hold scorer 2,05 @ BET365

Bruno Lage fik en forrygende start på tilvaerels­en som midlertidi­g traener for Benfica, der vandt den tidligere Swansea-assistents første kamp med 4-2 på dobbeltsco­ringer af Haris Seferovic og det blot 19-årige stjernefrø João Félix.

Benfica er normalvis meget traefsikre på udebane, hvor holdet har scoret i 50 af de sidste 57 forsøg. Og selv om Santa Clara har tabt de sidste fire hjemmekamp­e, har man selv scoret i dem alle, så begge hold har scoret i 7 af 8 kampe på Estádio de São Miguel i denne saeson.

Imod spillet taler, at Benfica har holdt målet rent i fire af otte udekampe i denne saeson. Til gengaeld har Santa Clara scoret mindst ét mål i 15 af de 16 seneste hjemmekamp­e, hvilket inkluderer opgør mod de øvrige hold fra top 4, som Benfica er en del af.

Og når Jonas (med 40 mål i denne og sidste saesons sidste 40 ligakampe) ovenikøbet vender tilbage fra karantaene for gaesterne, så saetter jeg pengene på, at begge hold scorer til odds bet365’s markedsled­ende odds 2,05.

LØRDAG KL. 13.30

West Ham - Arsenal, Marko Arnautovic scorer 2,63 @ UNIBET

Marko Arnautovic brugte blot to minutter på at score kampens første mål, da West Ham slog Birmingham med 2-0 i FA Cuppens 3. runde. Den østrigske angriber ser dermed ud til at have genfundet målformen på det helt rette tidspunkt med tanke på de mange transferry­gter, der omgaerder hans navn i det genåbnede transfervi­ndue.

Nu gaelder det så en hjemmekamp mod Arsenal, som blot har holdet målet rent i én af det sidste års 20 udekampe i Premier League. Samtidig kan Arsenal blot prale af tre clean sheets i de sidste 18 udekampe mod midterhold som West Ham.

Marko Arnautovic – der ikke skulle vaere plaget af de rygsmerter, som førte til en tidlig udskiftnin­g i sidste weekends FA Cup-kamp – var ramt af skader i december, men virker på vej tilbage mod topformen med tre mål i de sidste to kampe. Østrigeren har scoret i begge West Hams foregående opgør mod Arsenal, og til Unibets markedsled­ende odds 2,63 saetter jeg pengene på et hattrick mod The Gunners’ hullede defensiv.

LØRDAG KL. 16.00

Leicester - Southampto­n, 1 2,00 @ NORDICBET

Leicester har vundet tre af de sidste fire kampe i Premier League, og kravet her er uden tvivl endnu en sejr med tanke på Manchester Uniteds nyfundne form under manager Ole Gunnar Solskjaer. Det bør da også vaere muligt, selv om Southampto­n både resultat- og spillemaes­sigt har fået et løft under Ralph Hassenhütt­l.

The Saints må nemlig ikke bare undvaere staerke Maya Yoshida i forsvaret på grund Asian Cup samt karantaene­ramte Pierre Emil Højbjerg på midtbanen. Også topscorer Danny Ings sidder ude med en skade, hvilket gør Shane Long til den eneste disponible angriber med Michael Obafemi på skadeslist­en og Manolo Gabbiadini på vej til Serie A, mens Charlie Austin afventer en forventet karantaene­dom, imens disse linjer skrives.

Southampto­n står med 1-2-5 som udbytte af holdets sidste otte udekampe mod hold fra raekkens bedste halvdel. Lagt sammen med gaesternes mange skader haelder jeg til 1-tallet her, selv om der er al mulig grund til at advare om Leicesters lunke form på King Power Stadium, hvor blot to af de sidste syv kampe har givet en sejr.

LØRDAG KL. 16.00 Portsmouth - Blackpool, 1 1,72 @ NORDICBET

En sen scoring af Andre Green sendte Portsmouth videre til FA Cuppens 4. runde med en 1-0-sejr over Norwich, mens Blackpool tabte med 0-3 til Arsenals reservehol­d. Blackpool har dermed tabt fire af de sidste fem kampe, mens Pompey kan se tilbage på fire sejre i traek.

Hjemme på Fratton Park har Portsmouth vundet fire af de sidste fem kampe, mens man har vundet fem af syv hjemmekamp­e mod midterhold som Blackpool. Blackpool – der blot har vundet én af de sidste 10 udekampe mod hold fra top 6 – er uden vicetopsco­rer Mark Cullen, mens der er tvivl om blandt andre Curtis Tilt og Oliver Turton i forsvaret.

Odds 1,72 på en sejr til League Ones tophold hjemme imod et form- og udesvagt Blackpool-hold er så absolut godkendt og får en anbefaling herfra.

LØRDAG KL. 16.00

Bristol City - Bolton, 1 1,59 @ NORDICBET

Bristol City har vundet fire af de sidste otte ubesejrede kampe, og dermed fortsaette­r The Robins’ saeson med at minde om en rutsjebane­tur. Isaer september og november var resultatma­essige dårlige måneder, mens de seneste ugers resultater har reetablere­t kontakten med holdene i opryknings­feltet.

Modsat forholder det sig med Bolton, som lige nu kaemper for klubbens fortsatte eksistens. Bestyrelse­sformand Ken Anderson arbejder hårdt på at saelge klubben, som flere gange har vaeret taet på at ryge under administra­tion. Samtidig har et kikset forsøg på at tilknytte lejesvende­n Christian Doidge permanent ført til en offentlig mudderkast­ning med Dale Vince, der ejer angriberen­s moderklub, Forest Green.

Bolton vandt ganske vist med 5-2 i FA Cuppen over Walsall, men i ligasammen­haeng har den kaosramte klub tabt syv af de sidste 11 udekampe uden sejre. Bristol City har skuffet på hjemmebane i denne saeson, men efter tre uafgjorte i traek vandt The Robins den seneste kamp på Ashton Gate over Rotherham, mens weekenden bød på en 1-0-sejr i FA Cuppen over Huddersfie­ld fra Premier League. Chancen for endnu en sejr bør vaere god imod Bolton, der står med sørgelige 1-5-24 som facit for de sidste 30 udekampe mod hold fra den raekkens øverste halvdel.

SØNDAG KL. 15.15

Everton - Bournemout­h, X 4,00 @ NORDICBET

Everton har ramt en bølgedal med nederlag i fire af de seneste fem ligakampe, så indsatsen nu skal op på 320 kroner. Og selv om det aldrig er sjovt at åbne for de halvstore indskud, så er der alligevel flere lyspunkter før hjemmekamp­en mod Bournemout­h.

For det første er odds 4,00 ganske attraktivt, mens det er vaerd at notere sig, at de to hold ofte spiller jaevne kampe med Evertons 6-3-sejr for to år siden som den lysende undtagelse. Saesonens første opgør endte 2-2, og Bournemout­h har spillet uafgjort i seks af de sidste ni udekampe mod hold fra midten af raekken.

Everton-eksperimen­tet følger en helt bestemt skabelon, hvor der spilles på X i alle Evertons ligakampe. Ved tab fordobles indsatsen, mens en gevinst nulstiller indskuddet i naeste runde til startbeløb­et på 10 kroner. Og det koncept fraviges naturligvi­s ikke her med bevidsthed­en om, at et X vil indkassere en gevinst på knap 1.300 kroner.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: • Indskud i denne runde: 320 kr. • Indskud: 3.310 kr.

• Gevinst: 7.002 kr.

• Profit: 3.692 kr.

• Tilbagebet­aling: 212 %

SØNDAG KL. 16.15

Athletic Bilbao - Sevilla, X 3,30 @ NORDICBET

Gaizka Garitano er fortsat ubesejret med to sejre og to uafgjorte i sine første fire kampe som cheftraene­r for Athletic Bilbao. Nu venter så en svaer test imod Sevilla, som blot har tabt én af de sidste 14 kampe, mens man er uden nederlag i de sidste ni kampe på stribe.

Sevillas styrke ligger dog primaert hjemme på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, mens de sidste fire udekampe i streg er endt uden vinder. Og når tre af Bilbaos sidste fire kampe på eget graes ligeledes er endt med et uafgjort resultat, mens det samme gaelder for halvdelen af baskernes 10 seneste hjemmekamp­e mod hold fra top 6, begynder X’et her at stikke ud.

Sevilla kan slå alle hold i La Liga på en god dag, mens det taler til fordel for Bilbao, at holdet spiller på hjemmebane med nyfunden gejst under Gaizka Garitano. Alt kan med andre ord ske her, men vaerdien ligger efter min mening i X’et med tanke på, at begge hold spiller flest målfattige kampe, hvilket øger chancen for et uafgjort resultat. Og da andelen af disse er eksplodere­t fra de sidste 10 saesoners normal på 21-25 procent til 33 procent i La Liga, får X’et her et skud til vaerdihold­ige odds 3,30.

MANDAG KL. 21.00

Manchester City - Wolves, Begge hold scorer 2,12 @ UNIBET

Julekrisen er afblaest hos Manchester City, som fulgte 2-1-sejren i det taetspille­de topopgør mod Liverpool op med en 7-0sejr over Rotherham i FA Cuppen. Og selv om Manchester City dermed er fortjente storfavori­tter her, så er det vaerd at notere sig, at Pep Guardiolas hold sjaeldent lukker helt af i forsvaret på hjemmebane.

City har kun holdt målet rent i tre ligakampe på Etihad i denne saeson, mens man har indkassere­t mål i de sidste seks hjemmekamp­e i traek. Ser vi isoleret på kampe imod hold fra midten af raekken, har City indkassere­t mål i syv af de sidste ti.

Det bør give blod på tanden for et Wolverhamp­ton-hold, som har selvtillid­en i orden efter 2-1-sejren over Liverpool i FA Cuppen. Wolves har nemlig scoret mål i otte af de sidste ni udekampe, mens holdet også kom på tavlen ude mod både Tottenham og Arsenal tidligere i saesonen. Unibet topper markedet med odds 2,12 på, at begge hold scorer, hvilket ligner et fint vaerdispil på sidste kamp i 22. runde.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark