Ekstra Bladet - Tipsbladet

FCM’S HØJE SALGSPRISE­R

-

FC Midtjyllan­d har de seneste saesoner haft held til at saelge Pione Sisto, Alexander Sørloth og Bubacarr Sanneh for over 50 millioner kroner, hvilket kun FC København og FC Nordsjaell­and kan matche i Danmark. Det giver FCM en konkurrenc­efordel i de kommende år, mener Claus Steinlein.

”Vi har i årevis haft en målsaetnin­g om at få flere penge for vores spillere. Når vi har spillet internatio­nale ungdomstur­neringer og har set spillere fra store europaeisk­e klubber, der siden er blevet solgt for 300-400 millioner kroner, så har vi spurgt os selv, hvorfor vi ikke fik flere penge for vores spillere, når nogle af dem var lige så gode. Vi har bevidst arbejdet med at få flere penge for vores spillere, og der har det blandt andet hjulpet, at vores tidligere spillere har klaret sig godt i udlandet. Simon Kjaer har skiftet klub en håndfuld gange og gjort det godt alle steder, og spillere som ham er med til at give udenlandsk­e klubber en formodning om, at spillere fra FC Midtjyllan­d har en god mentalitet og klarer sig godt. Det bliver selvforsta­erkende for os, når de har succes og er gode ambassadør­er for os. Simon Kjaer havde modgang i Palermo og Wolfsburg, men han kløede alligevel på. Det leder hen til, at vi kan prissaette vores spillere dyrere end andre danske klubber,” siger Claus Steinlein.

”FC Midtjyllan­d er blevet en topklub, og sådan ser folk i udlandet det også. Det smitter af på priserne. Udstilling­svinduet er også blevet bedre af, at vi hvert år spiller med helt i toppen af Superligae­n, og det har gjort vores position på transferma­rkedet til en strategisk fordel.”

FCM-direktøren peger selv på Sisto-handlen som det store skridt op til at få priser for spillere, der kan matche FC København.

”Da vi solgte Morten Skoubo og Allan Bak, var det også rigtig gode handler for os, ligesom det var med salgene af Kristian Bak, Simon Poulsen, Simon Kjaer og Winston Reid. Vi ramte de 50 millioner kroner første gang med Pione Sisto, og han har haft rimelig succes. Det har taget os op naeste niveau, hvor vores akademispi­llere kan saelges for taettere på 50 millioner kroner end 10. Pione gjorde for alvor forskellen, og så var Sørloth bare noget helt saerligt. Det er det at saelge til Premier League, for det giver jo to-tre gange mere. Det gjorde det også med ham. Og så var salget af Bubacarr også godt. Det har vaeret en god periode.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark