Ekstra Bladet - Tipsbladet

Eriksens dilemma

- Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

De fleste af os ville bytte deres problemer med Christian Eriksens, men det betyder ikke, at beslutning­en om Eriksens klubfremti­d er nem at traeffe. Hvad der er op, ned, øst og vest i Christian Eriksens sommer får vi nok først afsløret i de kommende måneder og år, når traenere, direktører og journalist­er ”in the know” begynder at fortaelle, hvad der skete i maskinrumm­ene i London, Manchester, Torino, Barcelona og Madrid.

I timerne før, at det engelske transfervi­ndue lukkede torsdag i sidste uge, forlød det, at Tottenham og Manchester United havde talt om et Eriksen-skifte, som danskeren ikke selv ville vaere med til, fordi han havde Real Madrid i kikkerten.

Om det forholder sig sådan, har vi en bedre idé om om en måneds tid, når transfervi­nduet er lukket og Eriksen har vaeret i landsholds­lejren, måske med en anden returdesti­nation end London, når landskampe­n ude mod Georgien er spillet.

Der er flere muligheder for Christian Eriksen, som han selv kan have større eller mindre indflydels­e på.

Et salg i løbet af de naeste to uger er stadig en mulighed, og udvalget af mulige købere er sandsynlig­vis meget snaevert; Real Madrid og FC Barcelona, der i disse dage kredser om Neymar og for Reals vedkommend­e også Paul Pogba, Bayern München, Paris Saint-Germain og måske også Juventus og Atlético Madrid, hvis de kan og vil finde de 400 millioner kroner, der lader til at vaere Tottenhams pris. Man kunne i teorien også naevne AC Milan og Inter, men det virker ikke realistisk for undertegne­de, da de to traditions­klubber er markant under Tottenhams niveau.

Et salg nu kunne give mening for såvel Christian Eriksen som Tottenham, og selvom chancerne vel var bedre før lukningen af det engelske vindue, hvor Tottenham så kunnet have nået at aede Paulo Dybalas dyre imageretti­gheder og dermed erstattet Eriksen med en ny spiller og en lettere aendret spillestil.

Hvis det ikke sker, venter der Eriksen og Tottenham et nervepirre­nde pokerspil.

Vil og tør Tottenham saette Christian Eriksen på baenken i en laengere periode i håbet om at tvinge ham til at forlaenge kontrakten?

Vil Tottenham forlaenge kontrakten, og vil man gå op i naerheden af de 200.000 pund, Harry Kane får om ugen, et beløb der har vaeret naevnt i britiske medier i denne uge?

Tør Christian Eriksen satse på, at Mauricio Pochettino ikke kan undvaere ham i startopsti­llingen i en hel saeson, hvilket Pochettino naeppe kan i jagten på trofaeer?

Faren er, at Christian Eriksen ved kontraktud­løb 30. juni naeste år har spillet så lidt, at de allerstørs­te klubber vil vaere tilbagehol­dende med at skrive kontrakt. Et gaet er, at Juventus og FC Bayern naeppe vil holde sig tilbage, men hvor vi ofte taler om, at det er hårdt og svaert at komme til en klub med et enormt prisskilt i nakken, kan det også vaere problemati­sk at komme på fri transfer.

Christian Eriksen vil stensikker­t få en fantastisk løn som transferfr­i spiller.

Men i en benhård branche, der oppe på det niveau er naermest kemisk renset for menneskeli­ghed, risikerer han også at blive betragtet som en billigere investerin­g end holdkammer­ater til 300, 500 og 700 millioner kroner i købspris, og dermed vaere lettere at droppe fra startopsti­llingen. En saeson på baenken i Tottenham kunne endda betyde, at de helt store klubber forsvinder fra markedet, så Eriksens naeste klub kom fra laget med hold som Roma, Sevilla, Marseille og Leipzig.

Hvad ville du gøre?

Der er ikke noget indlysende i muligheder­ne, der gør ét af dem markant bedre end de andre. Jeg tvivler på, Tottenham kan og vil holde Christian Eriksen på baenken i en hel saeson, som Ajax gjorde med Nicolai Boilesen for nogle år siden til skraek og advarsel for yngre Ajax-spillere, der ikke skulle dufte en mulighed for at sige nej til Ajax’ kontraktfo­rlaengelse­r.

Midtstoppe­rne Jan Vertonghen og Toby Alderweire­ld har også udløb til naeste sommer, og selvom de ikke er lige så vaerdifuld­e på markedet, har jeg svaert ved at se Spurs baenke alle tre, nu hvor man skal udnytte momentum på et nyt stadion og fra en finaleplad­s i Champions League.

For mig at se giver det mening at forfølge et salg i løbet af de naeste to uger, for derefter er spørgsmåle­t, hvem der blinker først og giver sig, hvis det ikke skal blive 10 meget lange måneders afslutning på et ellers frugtbart samarbejde. Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/ blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook. com/tipsbladet

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark