Ekstra Bladet - Tipsbladet

HOLD ØJE MED Hvad vil en ny finanskris­e betyde?

-

Internatio­nale aktiemarke­der og Donald Trump og Kinas mundhugger­ier om en handelskri­g lyder måske fuldstaend­ig irrelevant for et fodboldbla­d, og det samme kunne man mene om de rekordmang­e, og yderst forbrugerf­avorable, omlaegning­er af boliglån i Danmark i de seneste måneder, hvor mange dropper de afdragsfri flekslån til fordel for ekstremt lave renter på fastforren­tede lån.

Men bag nyhedshist­orierne og de rekordlave renter på boliglån gemmer der sig en lurende økonomisk nedtur på globalt plan, der har potentiale­t til at blive markant vaerre end finanskris­en i 2008.

Selvom det ikke føles sådan, faldt Premier Leagues nettoforbr­ug på transfers isaer i toppen, og det var ikke kun på grund af Chelseas transferfo­rbud og Liverpools inaktivite­t.

Jeg ved af gode grunde ikke, hvordan den politiske konflikt mellem USA og Kina ender, hvad Boris Johnson stiller op med Brexit til oktober, eller hvad centralban­ker i USA og Europa kan gøre efter ti år med ekstremt lave renter.

Men når man som flere danske fodboldklu­bber i høj grad lever af at saelge fodboldspi­llere til udlandet, kunne det måske svare sig at bruge ti minutter af naeste bestyrelse­smøde på at overveje, hvorfor udenlandsk­e investorer er så forhippede efter at placere deres penge et sikkert sted, at de er villige til at betale den danske stat negative renter for at få lov til at låne Danmark penge via obligation­er. Selvom Superliga-klubberne kunne ønske det, vil danske fodboldspi­llere naeppe blive anset som lige så sikre investerin­ger som danske villaer og lejligheds­opgange.

Efter finanskris­en i efteråret 2008 var Superligae­ns transferma­rked dødt i fire år, og selvom profession­el klubfodbol­d naermest er fordoblet i økonomisk størrelse siden da, vil dansk fodbold heller ikke denne gang vaere isoleret mod en dyb recession i resten af Europa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark