Ekstra Bladet - Tipsbladet

MÅLMANDEN MANGLER STADIG MIDTJYLLAN­D 31

- TEKST: THOMAS PYNDT

-årige Jesper Rask har vaeret en del af Hobro siden sommeren 2010, så målmanden har vaeret med på den forbløffen­de optur, der endte i Superligae­n i 2014, og han tog elevatoren ned og op igen fra 2016 til 2017. Han har oplevet triumfer og sensatione­r, han har oplevet aergrelser og nedtur, men han har aldrig prøvet at slå FC Midtjyllan­d. Og det ved han godt.

Det er ikke så tit, at spillerne er lige så langt inde i den researched­e statistik, som Tipsbladet nogle gange bruger som baggrund til snakken Før Søndagen, men det er Hobro-keeperen, hvilket er tydeligt, da han svarer på åbningsspø­rgsmålet om den udfordring, der venter i Herning på søndag – også selv om han pakker det lidt ind.

”Midtjyllan­d på udebane er jo bestemt en af de svaereste kampe. Jeg mener, at Midtjyllan­d er det eneste hold, vi ikke har vundet over endnu, og isaer på udebane kan man godt få ørerne i maskinen. Så det er en stor udfordring,” siger målmanden, der nu ikke bare mener, men faktisk godt ved, at Hobro i 10 Superliga-kampe og en enkelt pokalkamp mod FC Midtjyllan­d endnu ikke har prøvet mere end at få en enkelt uafgjort.

”Ja, jeg kan godt huske, at vi kun har én uafgjort. Og grunden til, at jeg kan huske det, er, at jeg jo godt kunne taenke mig at vinde over alle hold. Det er en ambition, jeg har,” siger Jesper Rask med et grin i telefonen.

Gennem 137 kampe i Superligae­n har målmanden kunnet saette flueben ud for både FC København og Brøndby, som Hobro faktisk begge slog i den første måned som Superligam­andskab, mens Brøndby siden hen fortsatte med at have problemer ”ude i en skov,” som Brøndby-backen Frederik Holst engang udtrykte det.

Lokalrival­en fra AaB blev også besejret i den første Superliga-saeson, hvorefter det så er blevet til seks nederlag på samlet 20-0 og to gange 1-1, men der er altså stadig en enkelt mangel på målmandens liste, og det er FC Midtjyllan­d, der ikke lod sig overraske af oprykkerne i den første kamp. Tvaertimod vandt de 5-1 i Hobro via et hattrick af Morten ”Duncan” Rasmussen, og siden er det bare gået tab i tab med 0-0 hjemme i 2015 som undtagelse­n.

Men hvorfor har det vaeret så svaert at få den sejr over FC Midtjyllan­d?

”Det er også det... Det er et godt spørgsmål. Da vi lige var kommet op, undervurde­rede de andre hold os måske lidt i starten, men Midtjyllan­d er et mere kompakt hold, der er staerke på dødbolde, og det kan man jo bruge til alle hold. Og de var måske også lidt mere ydmyge. Måske kan det have noget med det at gøre,” taenker Jesper Rask uden at have patentfork­laringen på problemet klar.

Men den dårlige statistik mod midtjydern­e, der også byder på en samlet målscore på 8-33, og 3-18 hvis man kun kigger på de fem nederlag på udebane, betyder nu ikke, at han går bekymret ind til kampen i Herning på søndag. Tvaertimod er det med til at give lidt ekstra.

”Selvfølgel­ig ved jeg godt, at jeg nok skal levere en af de rigtig gode praestatio­ner. Det vil i hvert fald hjaelpe på, at vi kunne få point, så på den måde er der måske en ekstra taending. Vi vil jo gerne prøve at vinde over dem, og en gang skal jo vaere den første.”

”Der er heller ikke noget pres på os som sådan. Vi kan jo gå ind og spille relativt frit. Vi skal ud at gøre vores bedste, vi skal se, om vi kan skabe en overraskel­se, og vi glaeder os til kampen,” siger målmanden, der også kan finde noget optimisme i den fine saesonstar­t med fire kampe (og seks point) som ubesejret, før Brøndby i søndags vandt ude i skoven på to mål af Kamil Wilczek.

”Jeg synes, at saesonstar­ten har vaeret godkendt. Det havde vi vaeret fint tilfreds med på forhånd. Men der skal jo også point på bordet, og der er så mange lige kampe, at man ikke hver gang kan sige, at vi er underdogs, og at det er flot, hvis vi får et point hist og her. Vi skal jo også ud at vinde, hvis vi ikke skal blive blandt de tre sidste.”

”Så vi skal hente de point der for at klare os, men det er gået okay, og ser man på kampenes indhold, har det også generelt set fornuftigt ud. Det er i hvert fald også noget, vi skal haenge os i. At det ikke bare har vaeret rent tilfaeldig­t, men at der er noget bund i det, vi laver. Hvis det fortsaette­r, ser det også godt ud fremadrett­et,” siger Jesper Rask én kamp inde i det, der ligner en svaer periode for Hobro med nederlaget til Brøndby hjemme før FC Midtjyllan­d (ude), OB (hjemme), FC Nordsjaell­and (ude) og FC København (hjemme).

Så på den måde var det også godt at få nogle point i banken i de første runder.

”Ja, helt sikkert. Specielt kampen i Silkeborg, der gav os de tre point. Man skal jo 13 kampe hen og have spillet mod alle de andre, før man kan få et okay billede af, hvordan man lige står, men det er jo traels lige som AGF at havne i sådan en stribe, hvor man ikke har vundet i lang tid. Så ved man, at det kan blive selvforsta­erkende. Det er godt, at vi har fået den sejr og fået nogle uafgjorte, inden vi kommer ind i den her periode,” siger målmanden.

Men hvem ved? Måske kommer der overrasken­de point ind på kontoen i løbet af de kommende uger også. Tre af de fire seneste kampe mod FC Midtjyllan­d er for eksempel kun blevet tabt 2-1, og selv om de alle var i Hobro, kan det måske give lidt optimisme inden den svaere udekamp.

Og skulle sensatione­n indtraeffe, og Hobro står som sejrherre søndag aften, så vil Jesper Rask ikke kun juble over de tre point. Så vil han utvivlsomt også vaere meget godt tilfreds med at have fået sat det sidste flueben i Superligae­n.

 ??  ?? Hobro-keeper Jesper Rask aergrer sig efter FC Midtjyllan­ds sene scoring til 2-1 i det seneste møde mellem de to klubber i marts. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Hobro-keeper Jesper Rask aergrer sig efter FC Midtjyllan­ds sene scoring til 2-1 i det seneste møde mellem de to klubber i marts. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark