Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN FAN I RØDE STJERNES MÅL

-

Allerede i ordinaer og forlaenget spilletid af FC København-Røde Stjerne begyndte gaesternes keeper Milan Borjan at varme op til en hovedrolle i straffespa­rkskonkurr­encen. Røde Stjerne kom efter cirka 10 minutter af anden halvleg en mand i undertal, og resten af kampen var ét langt pres mod det serbiske mål. Men ingen bolde passerede Borjan, og redninger og braendte FCK-forsøg blev fejret med stor entusiasme. Så da straffespa­rkskonkurr­encen begyndte, var den 31-årige canadier varmet godt op, og han fulgte op med at parere afslutning­erne fra Pierre Bengtsson, Dame N’Doye og det afgørende forsøg fra Jonas Wind, mens Sten Grytebust ikke reddede et eneste spark – alle braendte forsøg fra Røde Stjerne gik på overligger­en eller over mål. Borjan scorede i øvrigt også sikkert på det spark, han selv måtte tage, da alle markspille­re havde forsøgt

sig fra det, der engang var en straffespa­rksplet.

”Jeg har aldrig oplevet så mange straffespa­rk i en straffespa­rkskonkurr­ence. AErligt talt var det virkelig spaendende. Vi gav publikum en fantastisk kamp. Vi er meget glade,” sagde Røde Stjerne-keeperen efter kampen til TV 2.

”Det her er en af de mest fantastisk­e kampe, vi nogensinde har spillet. Vi var ikke heldige. Vi spillede som et hold. Vi spillede med vores hjerte, for vores fans og for vores land. Derfor fik vi resultatet,” sagde Borjan.

Milan Borjan blev født den 23. oktober 1987 i byen Knin, som lå i den kroatiske del af Jugoslavie­n, men begge hans foraeldre var serbere, og han voksede op som fan af Røde Stjerne. Da borgerkrig­en begyndte, flygtede familien til Beograd, og senere forlod den også det krigshaerg­ede land for at søge lykken i byen Winnipeg i Canada.

I dag spiller Milan Borjan for det canadiske landshold. Han valgte at repraesent­ere sit andet hjemland som en måde at sige tak for den måde, hvorpå hans familien blev modtaget på den anden side af Atlanterha­vet, men faktisk var hans fodboldkar­riere ved at gå i stå, da familien var rejst. I Canada var fodbold ingen stor sport sammenlign­et med ishockey, baseball og football, så i de sene teenageår rejste Borjan til Sydamerika, hvor han spillede for blandt andre Nacional i Montevideo og også var forbi River Plate. Sit gennembrud fik han, da han vendte tilbage til Europa og spillede for klubber i Serbien, Tyrkiet, Rumaenien, Bulgarien og Polen, inden han i 2017 fik opfyldt en stor drøm med skiftet til Røde Stjerne.

”Røde Stjerne er en stor klub; over hele verden kender man stjerne-brandet (...) Jeg blev født i Knin i Dalmatien, og 99 procent af alle folk der hepper på Røde Stjerne. Min livslange drøm var at forsvare Røde Stjerne, og den går nu i opfyldelse. Jeg synes, at Røde Stjerne er en stor klub, og herfra kan jeg tage et stort skridt fremad. I min familie hepper alle på Stjernen,” sagde Milan Borjan i 2017 til sin nye klubs hjemmeside, da han blev praesenter­et.

I sin nuvaerende klub har han vundet to mesterskab­er, og i sidste saeson var han på Årets Hold i den serbiske liga – noget som de på den anden side af Atlanterha­vet med stolthed noterede, at ingen canadier før havde praesteret. Men Milan Borjan er ikke kun canadier, han er mindst lige så meget serber, og han er fan af Røde Stjerne. Det kunne man se tirsdag aften i Parken, hvor man efter sin Man of the Match-praestatio­n i straffespa­rkskonkurr­encen fejrede sejren foran de medrejsend­e fans ved at kysse logoet på sit bryst.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark