Ekstra Bladet - Tipsbladet

DANSK PROFIL I DEN UNGE PREMIER LEAGUE

-

Den engelske 1. division havde skiftet navn til Premier League, og forud for den allerførst­e runde var der fokus på John ”Faxe” Jensen, som var ny spiller hos Tipsbladet­s mesterskab­sfavoritte­r fra Arsenal. Han var blevet købt oven på EM i Sverige, og der var store forventnin­ger til ham – både i engelsk presse og hos en god bekendt, som nu var blevet en konkurrent.

”Arsenal vil aldrig fortryde den dag, de købte ”Faxe”,” var Manchester United-målmand Peter Schmeichel citeret for at have sagt i de engelske aviser.

Arsenal-manager George Graham havde laenge ledt efter en ny mand til midtbanen, og efter at have kigget på Chelseas Andy Townsend, hollandske Jan Wouters og

svenske Jonas Thern endte han med at købe danskeren i Brøndby. Tipsbladet havde talt med ”Faxe” selv, og han forklarede kort og simpelt sin nye rolle på holdet.

”Min primaere opgave bliver at erobre bolden på midtbanen og så spille den fremefter til angriberne,” sagde han i telefonen fra London.

Tipsbladet redegjorde for Arsenals fine offensive styrke, der blev skabt af spillere som Paul Merson, Ian Wright og Anders Limpar, men kunne ikke lade vaere med at drømme om en angrebsrol­le til den nye dansker.

”Selv er John Jensen jo heller ikke bange for at trykke kanonen af, og når den er rigtigt indstillet, plejer bolden at havne i modstander­nes netmasker – som i EM-finalen mod tyskerne.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark