Ekstra Bladet - Tipsbladet

”JEG VIL SLÅ MINE EGNE REKORDER”

Efter to år på farten har Martin Braithwait­e endelig fået ro om fremtiden. Forårets succesrige lejeophold i Leganés er blevet konvertere­t til en permanent kontrakt til 2023 efter et kort gensyn med Middlesbro­ugh i sommer for den 28-årige angriber.

- TEKST: MORTEN GLINVAD

Endte det dermed, som du ønskede?

”For at vaere aerlig har jeg egentlig vaeret meget cool omkring det og afventet, hvad der skulle ske. I første omgang var det faktisk slet ikke muligt for Leganés at købe mig fri. Men i sidste ende fandt de alligevel resurserne til det. Det er fantastisk at komme tilbage, for det er nogle sindssygt gode mennesker her i klubben. Og jeg kan godt maerke, at folk er glade for det stykke arbejde, jeg lavede her i foråret. Det giver en masse selvtillid og en masse glaede.”

I vinter sagde du, at du slet ikke kunne forestille dig at skulle tilbage til Middlesbro­ugh. Alligevel nåede du at vaere del af deres opstart. Hvordan var det?

”Selvfølgel­ig var det specielt, men samtidig var det fantastisk. Jeg vil ikke sige dårlige ting om klubben, men der var sket nogle ting, som gjorde, at jeg ikke kunne blive der. Vores forhold var beskadiget. Så jeg følte, at det var på tide, at jeg kom videre. Men de uger, jeg var der i sommer, var kun positive. Jonathan Woodgate havde jo taget over som manager efter Tony Pulis, og hans traening var bare fantastisk. Virkelig. Det er noget af den bedste traening, jeg har oplevet i karrieren. Jeg har et rigtig godt forhold til ham og kendte ham fra før, hvor han var assistentt­raener i klubben.”

Nåede du at se det som et realistisk scenarie, at du skulle blive i Middlesbro­ugh?

”Nej, fra starten var jeg afklaret omkring, at jeg ville videre. Der var noget interesse fra nogle lande, hvor jeg ikke lige følte, at det var det rigtige i forhold til mine ambitioner nu og her. Nu havde jeg fået lidt blod på tanden i forhold til Spanien og ville rigtig gerne blive her. Men jeg under dem det godt i Middlesbro­ugh, isaer med den traenersta­b, de har fået på plads nu.”

Overrasked­e det dig selv, at Leganés fandt resurserne til at købe dig fri – og endda ret tidligt i transfervi­nduet?

”Ja, det gjorde det. Der har vaeret diskussion­er mellem klubberne i lang tid. De ville mig virkelig, og de er gået langt for at få mig. Det er en lille klub, men det er gode folk, der står bag holdet. De gør de rigtige ting stille og roligt.”

Er det anderledes at vaere i Leganés nu, hvor det er på en permanent kontrakt?

”Jeg har en anden fornemmels­e på en god måde. Nu kan min familie slå sig ned. Det er dejligt at kunne sige til mine børn efter to år på rejse, at nu kan de fortsaette i den samme skole og spille fodbold det samme sted i et stykke tid.”

Hvad forventer du af saesonen?

”Min ambition er at gøre det bedre end i sidste saeson. Jeg føler, vi har et godt hold på plads, og når transfervi­nduet lukker i, tror jeg, at det bliver et meget bedre Leganés-hold end i sidste saeson, vi får at se. For ligaen tror jeg, det bliver en fantastisk saeson, for der er rigtig mange hold, der har hentet gode spillere. Jeg tror, det bliver spaendende.”

I foråret scorede du fem mål og gjorde det til et speciale at score mod de store klubber. Har du et personligt mål inden den nye saeson?

”Jeg saetter mig altid det mål, at jeg vil gøre det bedre, end jeg har gjort før. Nu er det min første saeson i to år, hvor jeg kan se frem til at spille i den samme klub i hele saesonen. Det glaeder jeg mig over, og så vil jeg slå mine egne personlige rekorder, når det handler om mål. Og så vil jeg vaere med til at sørge for, at klubben får en bedre position end sidste år. Jeg skal også vaere en leder på holdet. Vi har mange unge spillere, så jeg skal gå forrest og saette standarden. Meget handler om mentalitet. Har du den rigtig mentalitet, kan du opnå meget.”

Sidste spørgsmål – hvem bliver mester?

”Det gør Barcelona. Hvor Real og Atlético bygger noget op, så har Barcelona et fundament, de bygger videre på, og har suppleret det med nogle profiler som Griezmann og De Jong. De andre to ser jeg lidt mere i en oplaerings­fase. Atlético har fået mange nye spillere, som de skal spille ind, og Real Madrid prøver stadig at lukke hullet efter Cristiano Ronaldo.”

 ?? Foto: Martin Braithwait­e er blevet en populaer skikkelse i Leganés, der hører hjemme i Madrid-forstaden af samme navn. Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau Scanpix ??
Foto: Martin Braithwait­e er blevet en populaer skikkelse i Leganés, der hører hjemme i Madrid-forstaden af samme navn. Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark