Ekstra Bladet - Tipsbladet

JOÃO FÉLIX

-

JOÃO FÉLIX

Pris: 940.000.000 kr.

Alle taler om João Félix i Madrid i disse dage. Den blot 19-årige portugiser har vist et så imponerend­e potentiale i Atléticos testkampe, at prisen på naesten en milliard kroner hurtigt kan komme til at ligne et røverkøb. Senest scorede João Félix begge mål, da Atlético i weekenden vandt 2-1 over Juventus i sommerturn­eringen Internatio­nal Champions Cup. I testkampen­e har han enten scoret eller lagt op til et mål for hver 35 minutter på banen, og interessen er enorm blandt Atléticos tilhaenger­e inden hans officielle debut mod Getafe på søndag hjemme på Wanda Metropolit­ano.

Det er mindre end et år siden, at João Félix debuterede for Benfica, og først efter nytår begyndte han for alvor at vise et talent ud over det saedvanlig­e. Det halve års gennembrud fik Atlético til at gøre ham til den med afstand dyreste spiller i klubbens historie og til den spiller, der skal tage over fra Griezmann som holdets offensive omdrejning­spunkt.

I Spanien går historiern­e på, at João Félix er kommet ydmygt til Madrid og har vist villighed til at forstå Diego Simeones koncept, hvor også de offensive spillere skal arbejde hårdt. Det har tidligere voldt mange offensivsp­illere problemer i Atlético, og den forhistori­e er med til at gøre João Felix’ entré endnu mere bemaerkels­esvaerdig. I testkampen­e er han blevet anvendt på flere forskellig­e positioner. Ofte med udgangspun­kt fra højrekante­n, andre gang helt fremme i et tomandsang­reb, men også en rolle som 10’er bag en eller to angribere kan komme i spil. Til premieren er Diego Costa ude med karantaene, så der ligner det en plads i front for teenageren med det dyre prisskilt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark