Ekstra Bladet - Tipsbladet

KULTKLUBBE­N FRA KÖPENICK

-

følger fra laegterne på stadionet ved det gamle skovbrug. De lyder som følger: 1) Man må aldrig buhe af sit eget hold. 2) Man må ikke gøre egne spillere til syndebukke. 3) Man må aldrig forlade stadion før en kamp. 4) At vaere haes er en Union-tilhaenger­es kendetegn.

Klubhymnen bliver sunget af den tidligere østtyske punksanger­inde Nina Hagen, hvis far var Union-tilhaenger, og da hovedtribu­nen skulle renoveres, skaffede man igen midler via tilskuerne. Under sloganet ” Vi saelger vores sjael – men ikke til hvem som helst,” kunne tilhaenger­ne nemlig købe stadionakt­ier til 500 euro stykket, og det gjorde de.

De vaerdier begyndte efterhånde­n at vaekke opsigt rundt omkring i de europaeisk­e fanmiljøer, og Unions hjemmekamp­e blev et skattet rejsemål for tilhaenger­e, der var traette af den moderne fodbold og gik efter en autentisk stadionopl­evelse. Kulten voksede, og i de seneste par saesoner har der vaeret alt udsolgt på Stadion An der Alten Försterei, hvor hovedparte­n af tilhaenger­ne står op, og en undersøgel­se fra leverandør­en af plastbaegr­e til øl viser, at 20.000 Union-tilhaenger­e drikker lige så meget som 40.000 Herthafans.

Men selv om man nu er rykket op i Bundesliga­en, og selv om der er planer om en stadionudb­ygning, så der engang bliver plads til 37.000 tilskuere ude i Köpenick, så vil man gøre alt, hvad man kan for at fastholde klubbens sjael og fejre fodbolden i sig selv uden lysshow, dunkende danserytme­r og pause-underholdn­ing.

”Vi glaeder os til at byde alle Bundesliga­klubberne velkommen og vise dem, hvordan det er at fejre et mål uden musik og at sparke et hjørnespar­k, uden at det er sponsorere­t af nogen. For sådan skal fodbold vaere. Tilhaenger­ne her er ikke kunder. Vi gør tingene anderledes. Vi gør tingene sammen,” som den mangeårige tilhaenger Christian Arbeit, der også arbejder som stadion-speaker og kommunikat­ionschef, sagde det, da oprykninge­n var sikret.

Og koster det et kvarters tavshed i starten af søndagens historiske kamp mod RB Leipzig, så er det helt i tråd med alt det, som Union Berlin står for.

 ??  ?? Da oprykninge­n var sikret, var der selvfølgel­ig baneinvasi­on i Berlin – og Union-spillerne blev på graesset for at feste med tilhaenger­ne. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Ritzau Scanpix
Da oprykninge­n var sikret, var der selvfølgel­ig baneinvasi­on i Berlin – og Union-spillerne blev på graesset for at feste med tilhaenger­ne. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark