Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN NAESTE DUNCAN

-

Zach Duncan ved godt, at han ikke er den første fodboldspi­ller med det navn i Aarhus.

”Ja, jeg har godt hørt det. Tilsynelad­ende er han en legende her. Forhåbentl­ig kan jeg udfylde hans sko,” siger den 19-årige australier.

Morten ”Duncan” Rasmussen er fortid i AGF. Han forlod klubben i januar 2018 og skiftede til Pogo Szczecin i Polen, og han nåede også et ophold i cypriotisk­e Enosis Neon Paralimni, inden han denne sommer stoppede og blev angrebstra­ener i FC Midtjyllan­d. Men så har AGF i stedet fået Zach Duncan, som er fløjet til Aarhus fra den anden side af jorden.

”Min agent er den samme som Aminis agent. Jeg boede i Australien, og der var mulighed for at komme på prøvetraen­ing. Det gjorde jeg så, i slutningen af sidste saeson, og i første omgang blev det ikke til en aftale. Så jeg tog tilbage til Australien og skrev under med en klub. Så viste det sig, at ”PC” ville rykke på det, og de skrev kontrakt med mig,” siger Duncan, der blev praesenter­et i juni og med Peter Christians­ens ord var et indkøb ”med fremtiden for øje”.

Men den australske teenager er også nutid, for han blev skiftet ind både i Lyngby og i Haderslev.

”Det har vaeret rart. Jeg forventede det ikke. Jeg kom hertil og ville arbejde så meget som muligt og forhåbentl­ig give så meget til truppen som muligt, så hurtigt som muligt. Det tager tid, men jeg har vaeret heldig. Jens Stage blev solgt, og nu er Sana også blevet solgt. Det har åbnet en position til mig,” siger Zach Duncan.

Han spiller central midtbane og beskriver sig selv som en spiller, der er god på bolden og kan gå forbi en mand med sit drive. Og måske kan han få sin startdebut mod Horsens, for Nicolai Poulsen har karantaene, og godt nok er australier­en og randrusian­eren ikke samme spillertyp­e, men udover starterne Poulsen, Mustafa Amini og Bror Blume er Tobias Sana og Duncan de eneste, der har fået spilletid på AGF’s tremandsmi­dtbane.

”Hvis muligheden kommer, vil jeg forsøge at vaere så klar som muligt. Nicolai har vaeret en vigtig brik på vores hold i år, så det er store sko at udfylde, men jeg venter, og hvis det sker, vil jeg forsøge at spille så godt som muligt.”

 ??  ?? Zach Duncan i sin debut mod Lyngby sidste uge. Foto: Anders Kjaerbye / Ritzau Scanpix
Zach Duncan i sin debut mod Lyngby sidste uge. Foto: Anders Kjaerbye / Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark