Ekstra Bladet - Tipsbladet

PERISIC ER IKKE BAYERNS DRØMMESPIL­LER

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Nogle af hovedrolle­indehavern­e i en stor Bayern München-aera forlod klubben denne sommer. Efter henholdsvi­s 12 og 10 års tjeneste er Franck Ribéry og Arjen Robben vaek, og også profiler som Mats Hummel og James Rodríguez har sagt farvel.

Saerligt Ribéry og Robben har en stor plads i Bayern München-historien, for de var med til at vinde Champions League i 2013 og har begge vaeret med til at bygge hele den ubrudte raekke af mesterskab­er, som foreløbig står ved syv i traek siden 2013. Men nu er de vaek, og derfor forventede man en sommer, hvor mestrene ville vaere en flittig og markant aktør på transferma­rkedet, også fordi sidste saeson var under niveau, og mesterskab­etstrofaee­t var taet på at havne i Dortmund. Forventnin­gen var, at Bayern ville købe en ”granat”, klubboss’ Uli Hoeness udtryk for en superstjer­ne.

Sådan er det ikke gået. Ind er kommet forsvarern­e Lucas Hernández og Benjamin Pavard samt HSV-talentet Jann-Fiete Arp, men siden maj har det stået klart, at Bayerns drømmespil­ler var Leroy Sané, og som månederne skred frem, virkede det mere og mere realistisk, at den tyske klassespil­ler kunne lokkes tilbage til hjemlandet. Selv om han i sidste saeson var med i 31 ud af 38 Premier Leaguekamp­e og startede i de 21, har han aldrig vaeret den sikreste mand i Pep Guardiolas startopsti­lling, og det forlød, at både City og Sané var positive over for ideen om en transfer, mens Bayern-traener Niko Kovac udtalte, at kantspille­ren var hans og klubbens drømmespil­ler – noget som han senere måtte undskylde i en telefonsam­tale med Guardiola, fordi det ikke var god stil at tale offentligt om en anden klubs spiller.

Men så ødelagde Leroy Sané korsbåndet i Community Shield, og Bayern Münchens drømmespil­ler kan nu se frem til adskillige måneder uden for banen. I stedet hentede de tyske mestre Ivan Perisic.

TRAENEREN VAR SELV ANDETVALG

I denne uge blev den 30-årige kroat praesenter­et på en etårig lejeaftale fra Inter.

”Når en klub som Bayern ringer, kan man ikke sige nej,” sagde han ved sin praesentat­ion – men burde Bayern München have sagt nej til Perisic?

Han er en glimrende fodboldspi­ller, som har vaeret en profil i Serie A, som har Bundesliga­erfaring fra fire år i Dortmund og Wolfsburg, og som var en af stjernerne og delt topscorer på det kroatiske landshold, som sidste år vandt VM-sølv i Rusland. Men nogen granat á la Leroy Sané er han ikke, og en etårig lejeaftale med en spiller, der har rundet de 30 år, er heller ikke den langvarige løsning på afgangen af Ribéry og Robben, som begge spillede i klubben i mere end årti.

Alligevel kan han blive en vigtig spiller. Bundesliga­en begynder denne weekend, og efter lige-ved-og-naesten-oplevelsen før sommerferi­en har Dortmund oprustet i jagten på mesterskab­et ved at hente blandt andre Thorgan Hazard og Julian Brandt samt altså Mats Hummels. Niko Kovac tror, at Perisic kan spille en vigtig rolle i den strid.

”Jeg var også andetvalge­t, og vi vandt The Double, så...” sagde Kovac i denne uge på et pressemøde med henvisning til sin egen omdiskuter­ede ansaettels­e.

”Det er bare sådan, det er. Vi traf beslutning­en sammen. Vi analysered­e og talte om en masse spillere. Han var allerede på listen. Jeg naevnte ham, for jeg kender Ivan, og jeg ved, hvad han kan. Jeg kender hans kvaliteter, og vi ved alle, hvad han har opnået i Tyskland. Jeg kender også hans status i Kroatien fra landsholde­t. Han er en af vores tre bedste spillere, og som I ved, er den bedste spiller i verden fra Kroatien. Så Ivan er helt sikkert en topspiller, og jeg er glad for at have ham. Han er teknisk god, han er god med begge fødder, han er aggressiv på bolden, han er god til at heade, og han er en holdspille­r,” uddybede Kovac.

Kovac er selv kroat og har traenet Ivan Perisic og den forsvarend­e Ballon d’Or-vinder Luka Modric på det kroatiske landshold fra 2013 til 2015. Nu skal han traene Perisic igen – og sammen skal de forsvare Bayern Münchens double mod Perisic’ tidligere klub Dortmund. Lejesvende­n kommer dog ikke i kamp i saesonåbne­ren hjemme mod Hertha Berlin fredag aften. Han tager én spilledags karantaene med fra Serie A.

 ?? Foto: Daniel Kopatsch / AFP / Ritzau Scanpix ??
Foto: Daniel Kopatsch / AFP / Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark