Ekstra Bladet - Tipsbladet

VITESSE VINDER OVER SVAEKKEDE ZWOLLE

PEC Zwolle må undvaere over halvdelen af sidste saesons største profiler, som enten er solgt eller sidder ude med skader.

-

FREDAG KL. 20.00

FC Nordsjaell­and - OB Over 2,5 mål 1,60 @ BWIN

FC Nordsjaell­and har helt som forventet fået en livlig start på saesonen med syv point som udbytte af de første fem kampe. Fire af disse er gået over linjen på 2,5 mål, hvilket er en enkelt mere end OB.

Fynboerne har til gengaeld hentet ni point i de første fem kampe, hvor isaer Sander Svendsen har imponeret med sine fire scoringer. Opgaven er derfor på forhånd klart defineret for Kian Hansen, der har fået ophaevet sin udvisning fra kampen imod Silkeborg, så han efter alt at dømme skal danne stopperduo med nyindkøbte Mads Døhr Thychosen.

Det nyskabte forsvar kan skabe en vis usikkerhed hos FC Nordsjaell­and, som i forvejen er godt bekendte med målrige kampe: 67 procent af holdets hjemmekamp­e indeholdt mindst tre mål i sidste saeson, mens det samme gjaldt for 56 procent af OB’s udekampe. Fem af de sidste seks indbyrdes kampe mellem holdene er gået over linjen på 2,5 mål, så jeg satser på nok en målrig omgang til markedsled­ende odds 1,60 hos bwin.

FREDAG KL. 20.00

Vitesse - Zwolle, 1 (AHC -1,5) 2,04 @ BETHARD

PEC Zwolle har brugt sommeren på at saelge ud fra toppen af truppen, hvor man har sagt farvel til tre af de fem spillere, der sidste saeson spillede flest kampe. Det drejer sig om keeper Mickey van der Hart samt Kingsley Ehizibue og Younes Namli, som begge toppede listen for måloplaeg med syv assists hver.

Og som om det ikke var nok må Zwolle her undvaere op mod seks skadede spillere, der inkluderer tre af sidste saesons fire mest scorende spillere i form af Vito van Crooij, Mike van Duinen og Thomas Lam. Der er med andre ord ikke noget at sige til, Zwolle har indledt saesonen med to nederlag på 1-3.

Vitesse har omvendt haft en rolig sommer på transferma­rkedet. Sidste saesons nummer 5 er da også kommet fornuftigt i gang med saesonen med fire point efter de første to kampe. Vitesse stod sidste år med 10-6-1 på hjemmebane, hvor halvdelen af sejrene var på mindst et mål. Og når Zwolle omvendt tabte syv af ni udekampe med mere end ét mål, så ligner odds 2,04 på en komfortabe­l sejr til hjemmestae­rke Vitesse over svaekkede Zwolle lidt af en gave.

LØRDAG KL. 16.00

Norwich - Newcastle, Teemu Pukki scorer 2,60 @ BET365

Velkommen til Premier League! Norwich fik ikke et ben til jorden i 1. halvleg af premiereka­mpen på Anfield, hvor Liverpool tog en føring på 4-0. Efter pausen fik Daniel Farkes drenge dog vist noget af det spil, som gjorde Kanariefug­lene til et af de mest betagende bekendtska­ber i The Championsh­ip sidste saeson.

Og sørme om ikke den tidligere Brøndby-angriber Teemu Pukki kom på måltavlen efter et smukt oplaeg fra altid underholde­nde Emiliano Buendia. 29-årige Pukki fortsaette­r dermed, hvor han slap i sidste saeson. Her nåede finnen op på 36 mål i 56 kampe, når det hele taelles med.

Ser vi udelukkend­e på Norwichs ligakampe på hjemmebane, scorede Pukki 15 mål i 21 af disse. Chancerne for endnu en scoring bør derfor vaere gode imod et Newcastle-hold, som lukkede mål ind i 13 af 19 udekampe sidste saeson, og som i øvrigt ikke imponerede hjemme i premiereka­mpen mod Arsenal.

LØRDAG KL. 18.30

Manchester City - Tottenham, Harry Kane scorer 3,45 @ UNIBET

Harry Kane var banens bedste spiller med otte afslutning­er og to mål, da Tottenham indledte saesonen ved at besejre Aston Villa med 3-1 på hjemmebane. Det var dog først, da Christian Eriksen kom på banen, at Tottenham viste taender. Og selv om transferry­gterne fortsat sender danskeren vaek fra London, tyder meget på, han får en startplads igen i lørdagens topkamp.

Det styrker troen på mål af Harry Kane, som sammen med Eriksen udgør en af Premier League-historiens mest potente offensive duoer. Den offensive power bliver også nødvendig imod Manchester City, som holdt målet rent i 9 af 19 hjemmekamp­e sidste saeson, mens man i 9 af de sidste 10 blot indkassere­de et enkelt mål.

Harry Kane har selv fremhaevet sin gode form oven på noget så sjaeldent som en fire uger lang feriepause, mens det også skal bemaerkes at det øgede fokus på VAR måske øger antallet af straffespa­rk, der som bekendt sparkes af netop Kane for Tottenham.

City er massive favoritter, hvilket presser odds på Tottenhams målscorere op. Markedet ligger i 2,60-3,00 på Kane, hvilket i sig selv er sjaeldent. Og når Unibet så markant distancere­r kollegaern­e med odds 3,45, slår jeg til med et spil på manden, der har scoret 127 mål i 182 Premier League-kampe.

SØNDAG KL. 15.30

Eintracht Frankfurt - Hoffenheim, 1 (DNB) 1,81 @ UNIBET

Bundesliga­en er tilbage, og et af flere spaendende opgør spilles på Commerzban­k-Arena, hvor to af sidste saesons mest underholde­nde mandskaber mødes. Siden sidst har Frankfurt dog solgt profilerne Luca Jovic (Real Madrid) og Sebastian Haller (West Ham), hvilket laegger et ekstra pres på Ante Rebic, som ind til videre har svaret med et hattrick i 5-3-sejren over Waldhof Mannheim i pokalturne­ringen.

Frankfurt har i det hele taget fortsat sidste saesons offensive takter med 14 mål i tre Europa League- og en enkelt pokalkamp op til saesonstar­ten (hjemmekamp­e mod Vaduz spilles, efter disse linjer skrives), mens situatione­n er mere broget hos Hoffenheim.

For selv om gaesterne har købt Superliga-profilen Robert Skov, så gør det ondt, at Joelinton, Kerem Demirbay, Nico Schulz, Nadiem Amiri og Reiss Nelson alle er blevet solgt. Samtidig har populaere Julian Nagelsmann søgt nye udfordring­er i RB Leipzig, så traenerjob­bet nu varetages af ex-assistentt­raener Alfred Schreuer.

Han må efter alt at dømme undvaere både Ishak Belfodil og Andrej Kramaric her, da de to offensive profiler fortsat traekkes med skader. En premiereka­mp er altid tricky, men både transfers, skader og optakt peger i retning af fordel til Frankfurt, som i øvrigt blot tabte én af seks Bundesliga-kampe i kølvandet på et Europa League-opgør i sidste saeson. Odds 1,81 på 1-tallet (med indsatsen returneret i tilfaelde af uafgjort) ligner derfor et paent tilbud.

SØNDAG KL. 18.00

Brøndby - AaB, Lucas Andersen scorer 3,50 @ BET365

Det handler formentlig om at nyde Lucas Andersen, så laenge offensivsp­illeren fortsat spiller i Superligae­n. AaB’s nummer 10 har i flere kampe vist spil, der berettiger til fodboldadr­esser uden for Danmarks graenser – senest med to scoringer og storspil i 4-0-sejren over EfB. Nu gaelder det så en udekamp imod Brøndby, som måske har lidt traette ben efter torsdagen Europa League-kamp, der spilles efter disse linjer skrives.

Brøndby har fået en pointmaess­igt haederlig start på saesonen, hvor forsvaret dog har set usikkert ud i flere omgange. Dermed fortsaette­r tendensen fra sidste saeson, hvor de blå/ gule blot holdt målet rent i 4 af 18 hjemmekamp­e. AaB har endnu ikke scoret på udebane i denne saeson, men kom dog på måltavlen i 11 af 16 udekampe sidste saeson.

Vicetopsco­rer Tom van Weert er formentlig stadig ude med en hovedskade, så anfører og topscorer Andersen må endnu en gang traede til. Det har han gjort med 13 mål i 28 Superligak­ampe siden comebacket til AaB. Det svarer til et mål for hvert 186. minut, hvilket kun blev overgået af seks spillere i sidste saeson. Odds 3,50 på mål fra AaB’s straffe- og frisparkss­kytte imod Brøndbys usikre defensiv virker som en fin betaling.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark