Ekstra Bladet - Tipsbladet

Klub-VM i Kina med otte europaeisk­e hold er forretten

-

Idenne uge faldt en aftale på plads, der sender det nye klub-VM med 24 hold i stedet for de nuvaerende syv til Kina i premiereud­gaven i 2021. Det er alt andet end overrasken­de, at turneringe­n havner i Kina, efter kinesiske firmaer i kølvandet på de store korruption­sskandaler i FIFA i 2015 og 2016 reddede regnskaber­ne med overrasken­de store sponsoraft­aler. Da turneringe­n for alvor kom på dagsordene­n i 2018 og begyndelse­n af 2019 lød den rasende udmelding fra UEFA og fra Europas topklubber, at det bestemt ikke ville komme på tale at sende europaeisk­e klubber til turneringe­n i juni-juli 2021, hvor der ikke er plads i kampkalend­eren og spillerne burde have ferie, men det var selvfølgel­ig kun lige indtil, en aftale var på plads.

Adskillige hundrede millioner kroner i startgebyr tager selv Europas største klubber gerne imod, uanset hvor traette deres spillere bliver af rejsen til og fra den udvidede turnering, for ikke at tale om kampene.

Selvom udvidelsen af VM til 48 hold må vente til 2026, efter det mislykkede­s FIFA-praesident Gianni Infantino at udvide slutrunden i Qatar om fire år, ligger der stadig en global Nations League og yderligere stramninge­r af Champions Leagues gruppespil og skvulper rundt.

Flere af de europaeisk­e deltagere i det nye klub-VM i Kina vil på to-tre uger tjene lige så meget, som de gør ved at nå kvart- og semifinale­r i Champions League. Det er svaere tider for dem, der godt kunne taenke sig, at uligheden i klubfodbol­d blev bare en anelse mindre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark