Ekstra Bladet - Tipsbladet

FRA STOR SKUFFELSE TIL REVANCHELY­ST

- TEKST: THOMAS PYNDT

Scenen var sat til en stor fodboldsøn­dag i Aarhus, for efter nederlaget i Randers skulle de lokale helte tilbage på sporet og cementere pladsen i top tre med en sejr mod bundproppe­n fra Silkeborg. Og det kunne man endda gøre foran et rekordstor­t publikum, for Århus Stiftstide­nde inviterede folket til fodbold i anledning af avisens 225 års fødselsdag, og derfor var der hele 22.175 tilskuere på plads.

Men de fik ikke den sejr, de var kommet for. AGF tabte sensatione­lt med 4-3, og det var et tungt nederlag for hjemmehold­et.

”Det var et nederlag, der tog hårdt på os. Mest af alt fordi vi spillede en forfaerdel­ig fodboldkam­p. Vi tabte på en måde, der ikke var os selv og klubben vaerdig. Hvis vi bare havde leveret på et nogenlunde niveau, havde vi også vundet den kamp, men det var desvaerre en offday, og det var aergerligt for klubben, for der var mange ude at kigge på os.”

”Det var både hårdt og irriterend­e, men så er det heller ikke vaerre. Vi ligger stadig godt placeret i tabellen og har selv mange muligheder for at gøre de ting, som vi håber på at gøre i den her saeson. Så vi har ikke gravet os selv ned, selv om det virkelig ikke var godt nok mod Silkeborg,” siger AGF’s venstrebac­k Casper Højer Nielsen.

Og så er fodbolden jo også så vidunderli­g, at man sjaeldent skal vente laenge på muligheden for at revanchere sig, og den får AGF allerede mandag aften, når arenaen i Aarhus laegger graestaepp­e til en ny storkamp mod de forsvarend­e mestre fra FC København.

”Jeg synes, at vi har et lidt specielt hold i forhold til sådan noget der, for når det virkelig gaelder, og vi ved, at vi skal op og ramme vores A-game, så kan jeg naesten ikke huske en kamp, hvor vi ikke i hvert fald har leveret godt. Det er ikke sikkert, at vi har vundet, men vi har i hvert fald leveret godt. Og det er jo også det, at vi regner med at kunne gøre mod FCK. Det er ikke en selvfølge, men jeg har en god tro på, at det bliver sådan, for det har vi gjort mange gange før,” siger Casper Højer om en kamp, der er blevet historisk i Superliga-regi, og som denne gang også vil handle om, at den tidligere AGF-profil og anfører Jens Stage for første gang vender tilbage til sin gamle hjemmebane som gaest.

”Jens er jo en rigtig god kammerat, og han var faktisk nok den, som jeg snakkede mest med herovre før i tiden, så det bliver selvfølgel­ig spaendende. Men nu kommer han på udebane i Aarhus, og vi vil da gøre alt for at gøre det svaert for ham, så vi kan få de tre point,” siger venstrebac­ken, der som bekendt også selv har en forhistori­e med FC København.

For han skiftede til KB som 13-årig og spillede ungdomsbol­d i klubben, mens han voksede sig god nok til også at begynde at traene med førstehold­et og vaere med på baenken ved udvalgte lejlighede­r, før karrieren tog ham videre over Brønshøj til Lyngby og nu til AGF. Og så er Casper Højers far Lars jo både en legende som spiller i FCK og mangeårig chiefscout i klubben.

”Det er da stadig lidt specielt for mig at skulle spille mod FCK, men egentlig er det mest, fordi folk rundt omkring gør det til det. Det er ikke noget, jeg selv taenker så meget på, men jeg kommer altid til at høre på forskellig­e ting.”

”Og så er det da sjovt, at min far arbejder derovre, så selvfølgel­ig er der lidt imellem mig og ham. Han plejer jo at holde med AGF, når vi ikke møder FCK, og nu skal han så sidde og håbe på, at vi taber. Så der er da nogle sjove historier med Jens, der kommer tilbage, og med mig og min far,” siger Casper Højer, der i løbet af sommeren også på rygtebasis blev sat i forbindels­e med sin gamle klub, da Nicolai Boilesen blev korsbåndss­kadet, og Pierre Bengtsson ikke havde ramt fortidens niveau i sit comeback for FC København.

”Både mine holdkammer­ater og nogle af tilhaenger­ne begyndte da at spørge ind til det, men jeg vidste jo godt, at der ikke var noget i det,” siger backen, der om nogen ville have vidst det, hvis han havde stået på en liste på sin fars skrivebord.

”Det, jeg mest kunne tage med fra det, var, at folk syntes, at jeg var en mulighed. Det viser jo, at man har gjort det godt, hvis man bliver forbundet med den største klub i Danmark og Skandinavi­en. På den måde var det da et skulderkla­p, hvis man kan sige det. Det var fedt at få anerkendel­sen fra medierne, og hvem der ellers snakkede om det, men der var altså ikke noget om det.”

”Og selv om jeg havde en rigtig god saeson sidste år, så var jeg også fast besluttet på, at der var noget unfinished business i AGF, som jeg gerne ville gøre faerdigt. For jeg har en tro på, at vi kan lave noget godt, og det har vi også vist, at vi har holdet til. Nu skal vi bare blive ved med at holde skruen i vandet,” siger Casper Højer, der mandag aften kan vaere med til at få det gode fodboldski­b i Aarhus tilbage på ret kurs med et godt resultat mod FC København.

Men statistikk­en taler nu ikke for venstrebac­ken. Syv gange tidligere har Casper Højer vaeret oppe imod sin ungdoms klub, og det er blevet til seks nederlag og så en enkelt uafgjort sidste gang, FCK var på besøg i Aarhus, hvor Viktor Fischer scorede til 1-1 i det 92. minut.

”Jeg synes faktisk, at vi har leveret nogle gode kampe mod dem, men det er som om, at de altid på en eller anden måde får vundet kampene alligevel. Det er selvfølgel­ig også, fordi det er et godt hold, der har nogle klassespil­lere, men jeg kan godt huske, da Fischer scorede til sidst i Aarhus. Den gjorde ondt. Den gjorde naesten lige så ondt som at tabe til Silkeborg i weekenden. Det er nok to af de vaerste episoder, jeg på den måde har oplevet i min karriere,” siger Casper Højer, der modsat kan opleve en af karrierens højdepunkt­er, hvis han mandag aften for første gang står som sejrherre efter en kamp mod FC København.

”Vi skal have en sejr efter nederlaget mod Silkeborg, så det er klart, at vi glaeder os. Ja, jeg glaeder mig helt sindssygt, og vi tror på, at vi kan lave et godt resultat,” lyder det i telefonen fra Aarhus. ✖

 ??  ?? Casper Højer fanget i flyvende stil i efterårets kamp mod en af sine tidligere klubber, Lyngby. På mandag gaelder det en af de andre fra cv’et, FC København, og den kamp glaeder venstrebac­ken sig ”helt sindssygt” til. Foto: Dejan Obretkovic/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Casper Højer fanget i flyvende stil i efterårets kamp mod en af sine tidligere klubber, Lyngby. På mandag gaelder det en af de andre fra cv’et, FC København, og den kamp glaeder venstrebac­ken sig ”helt sindssygt” til. Foto: Dejan Obretkovic/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark