Ekstra Bladet - Tipsbladet

ØSTRIGSK DRØMMEHUG I TYSKLAND

-

Indtil videre har der vaeret tre spillere, som de fleste fodboldfan­s har taenkt på, når de har taenkt på RB Leipzig. Yussuf Poulsen, den tyske landsholds­angriber Timo Werner og svenske Emil Forsberg, men onsdag aften røg et fjerde navn ind i bevidsthed­en, da østrigske Marcel Sabitzer scorede et drømmemål i Champions League-kampen hjemme mod Zenit, der også gav den tyske klub en vigtig sejr på 2-1.

Den 25-årige højrekant fik bolden i siden af feltet, men måtte traede et skridt tilbage for at kunne taemme den med brystet, så hverken balancen eller positionen var optimal, men det bekymrede ikke den teknisk staerke Sabitzer. Han lod bolden ramme jorden, før han med en perfekt yderside bankede den helt op i hjørnet med et smukt skru, så euforien kunne bryde ud på arenaen i Leipzig.

”Det er uden tvivl et af de bedste mål i min karriere. At score mit første Champions League-mål på det tidspunkt i sådan en kamp, og at det så blev sådan et mål – det er et utroligt øjeblik for mig, og jeg har det fantastisk. Jeg er så glad for, at jeg kunne hjaelpe holdet med mit mål, og de tre point taeller mere,” sagde Marcel Sabitzer til UEFA.com efter sejren og et mål, man vil huske.

Men østrigeren har nu altid vaeret en elegant og teknisk offensiv kraft på det Leipzigman­dskab, som han tog den omvendte vej til. Normalt starter spillerne jo i Red Bull Salzburg, før de kommer til RB Leipzig, men tilbage i 2014 købte Leipzig ham direkte af Rapid Wien efter en imponerend­e saeson i den østrigske Bundesliga. På det tidspunkt var der dog ikke plads i Leipzig til den kun 20-årige østriger, så han blev sendt på lån i Salzburg, men efter en saeson med 27 mål i 51 kampe røg han tilbage til det tyske og var med til at føre RB Leipzig op i Bundesliga­en.

I den første saeson blandt de bedste scorede han otte mål, men i de seneste par stykker er det gået knap så godt for Sabitzer, der selvfølgel­ig har lyst op i glimt med sin teknik og sin hurtighed, men uden at der er kommet lige så mange mål på tavlen. Men det har aendret sig med Julian Nagelsmann som cheftraene­r på sidelinjen.

”Min sidste saeson var gennemsnit­lig. Jeg havde svaert ved at finde rytmen efter min skade [i skulderen], og samtidig skulle jeg spille lidt mere defensivt end før. Jeg var ikke tilfreds med mig selv, og jeg var også uheldig og braendte store chancer. Det ramte mig på selvtillid­en.”

”Men i sommer sagde jeg til mig selv, at jeg ville starte fra nul og give alt. Jeg vidste, at der kom en ny traener, og det så jeg som en ny mulighed for mig.”

”I traeningsl­ejren havde jeg en privat samtale på 20 minutter med ham, og han sagde, at han så mig i en mere offensiv rolle og som en af holdets ledende spillere. Så nu spiller jeg lidt taettere på mål i modsaetnin­g til sidste år,” sagde Marcel Sabitzer i et større septemberi­nterview med SportBild efter østrigeren­s flotte saesonstar­t.

For han scorede et enkelt og lagde op til tre, da RB Leipzig ødelagde Union Berlins Bundesliga-debut, han scorede to mål i pokalen mod Osnabrück, og siden har han scoret mod Werder Bremen og lagt op til mål mod både Benfica og Zenit, før han selv afgjorde den sidste kamp med sit kanonskud.

Så foreløbig lyder saesonstat­istikken på 12 kampe, fem mål og fem assists for den østrigske landsholds­spiller, der er en del af det kuld, som der har vaeret store forventnin­ger til, men som foreløbig har skuffet i det landsholds­regi, hvor hans far Herfried Sabitzer i øvrigt fik seks landskampe som angriber i halvfemser­ne.

Men på klubplan har Marcel Sabitzer gjort det godt – og der kan meget vel vaere meget mere i vente fra østrigeren, der scorede sig ind i fodboldfol­kets bevidsthed med sit drømmemål onsdag aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark