Ekstra Bladet - Tipsbladet

KAMPDAG LØRDAG 26. OKTOBER – SPILSTOP KL. 15.55

- TEKST: JØRN JUEL

1 BRIGHTON - EVERTON England Premier League lørdag kl. 16.00

Ikke nogen nem kupon i denne uge, og allerede i kamp 1 skal der ikke spares på garderinge­rne! Et presset Everton leverede måske saesonens bedste praestatio­n i 2-0 sejren over West Ham, men Brighton er altid en hård nød at knaekke hjemme på sydkysten. Gaesterne får u-tegnet på bedre grundkapac­itet.

2 WATFORD - BOURNEMOUT­H England Premier League lørdag kl. 16.00

Watford havde fortjent en bedre skaebne end det ene point hos Tottenham, og ser man på praestatio­nerne på banen, er det naesten uvirkeligt, at de endnu har den første saesonsejr til gode. Den tror jeg kommer her mod et Bournemout­h, der skuffede voldsomt ved ikke at kunne score mod et markant svaekket Norwich. Jeg tager chancen og holder Watford sikker.

3 WEST HAM - SHEFFIELD U England Premier League lørdag kl. 16.00

Man kan ikke andet end blive imponeret af Sheffield U’s indstillin­g til at fighte for hver eneste centimeter, og på den baggrund var den overrasken­de sejr mod Arsenal fuldt fortjent. West Ham virker til at have en nedadgåend­e formkurve, så jeg synes sagtens man kan motivere en gardering.

4 BIRMINGHAM - LUTON England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Oprykkerne Luton viser den rette indstillin­g og fighter for hver bold. Det har foreløbig givet tilstraekk­eligt med point til at holde dem fra en bundplacer­ing. Birmingham svinger voldsomt og imponerer ikke. Skal selvfølgel­ig vaere favorit, men det kan lønne sig med en helgarderi­ng.

5 HUDDERSFIE­LD - BARNSLEY England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Barnsley var ikke langt fra en sensatione­l udesejr mod West Bromwich i midtugen, men måtte i sidste ende nøjes med det ene point. Huddersfie­lds pludselige formfremga­ng er bemaerkels­esvaerdig. Er nu oppe på 5 kampe i traek uden nederlag, og taber naeppe til bundholdet.

6 HULL - DERBY England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Derby spiller alt for mange uafgjorte, og haenger derfor fast i midterfelt­et. Hull tog en god sejr onsdag ude over Nottingham F, og er klart bedre end den nuvaerende 15. plads. Stabilitet har imidlertid ikke vaeret kendetegne­nde for vaerterne, og derfor skal der helgardere­s.

7 MIDDLESBRO­UGH - FULHAM England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Den er helt gal i Middlesbro­ugh, der er uden sejr i 6 kampe og naesten vaerre er det, at spillet ikke har vaeret til mere! Fulham mangler også at imponere, men gør det trods alt fornuftigt og er med i den taette top. Havde gaesterne vaeret mere stabile, turde jeg nok se bort fra 1-tallet.

8 MILLWALL - STOKE England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Millwall var endelig på vej mod en sjaelden udesejr, men satte en 2-0 føring over styr mod formstaerk­e Brentford de sidste 10 minutter. Fulgte op tirsdag med 2-2 hjemme mod Cardiff. Lige som man troede Stoke-toget endelig var startet efter 2 sejre i traek, blev det til et 0-1 nederlag til SheffieldW. Skal nok fortsat håndteres med en vis forsigtigh­ed.

9 NOTTINGHAM F - READING England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Her tror jeg lidt på en mulig overraskel­se. Notttingha­m F har fået langt flere point end spillet egentlig har berettiget til. Omvendt med Reading, der er klart bedre end den nuvaerende placering i bundregion­en. Klart at Nottingham har størst vinderchan­ce, men de bliver alt for store favoritter.

10 PRESTON - BLACKBURN England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Preston har vaeret meget staerke hjemme på Deepdale med 5-2-0 for de første 7 kampe. Jeg tror fortsat de fleste modstander­e og gamblere undervurde­rer holdet ret meget, og jeg ser dem som en hed play-off kandidat i denne saeson. Formen er ikke god hos Blackburn, der er uden sejr i 5 kampe. Et solidt 1-tal på en svaer kupon.

11 WEST BROMWICH - CHARLTON England Championsh­ip lørdag kl. 16.00

Noget af forskraekk­else for topholdet West Bromwich, men de slap med skraekken mod Barnsley og er fortsat ubesejret hjemme i denne saeson. Det tror jeg også er tilfaeldet efter denne kamp, for Charlton fortsaette­r naeppe med at overpraest­ere, og kan sikkert ikke fastholde den nuvaerende placering i den bedste halvdel.

12 SHREWSBURY - SUNDERLAND England League 1 lørdag kl. 16.00

Det kan meget vel ende med at Sunderland må tage endnu en saeson i League 1, hvilket selvfølgel­ig ikke vil vaere tilfredsst­illende for den nordengels­ke traditions­klub. Praesterer fint hjemme, men det halter på udebane. Shrewsbury har vist sig ganske solide med 2-3-1 hjemme i denne saeson, og der skal ikke spares på garderinge­rne.

13 SOUTHEND - IPSWICH England League 1 lørdag kl. 16.00

Til gengaeld ligner en anden traditions­klub Ipswich et hold, der meget vel kan rykke op igen med det samme, men 2 nederlag i traek er en alvorlig streg i regningen. Southend har vaeret elendige, og har det svaert i bunden. Har tilmed ikke vundet hjemme i 7 forsøg. Mon ikke Ipswich er topmotiver­et til igen at komme på pointtavle­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark