Ekstra Bladet - Tipsbladet

VINTERVEJR: NI KLUBBER SENDER SPILLERNE PÅ GRAES

-

Nytårsfest­erne var dampet af, kunstgraes­baner var mest et udenlandsk, og ekstremt forhadt faenomen i blandt andet England, så i Tipsbladet blev der gjort status over 1. divisionsk­lubbernes planer for traeningsl­ejre i en tid med stor risiko for frosthårde baner i Danmark. ”De, der har valgt eller af økonomiske grunde er tvunget til at blive hjemme er: Ikast, Herfølge, Naestved, Kastrup og Brønshøj,” lød det i indledning­en, hvor der også var plads til tvivl om, hvorvidt det overhovede­t havde nogen effekt.

”Og selv under sydligere himmelstrø­g arter vejret sig undertiden anderledes end ønskvaerdi­gt. Det sportslige kan godt drukne i regn. Tilbage er så en styrkelse af det sociale sammenhold. Men det kan vel lige så fint opnås i Fårevejle som i Malaga.”

AGF havde kig på en tur til Verona men ville nok ende i Vesttyskla­nd alligevel, fordi cheftraene­r Jürgen Wähling havde gode forbindels­er der.

Randers Freja og Esbjerg skulle til Malaga, og B1903 var i modsaetnin­g til AGF sikre på at skulle til Verona i anden uge i marts og satsede på at få arrangeret et par gode traeningsk­ampe med hjaelp fra Pisas praesident.

Og Pisa var Lyngbys destinatio­n med Lyngby-manden Klaus Berggreen som ”stedkendt arrangør”. Landsholds­spilleren var på det tidspunkt i slutfasen af et ophold i Pisa, som blev afløst af en aftale med AS Roma.

KB skulle på La Santa Sport i Spanien og møde Aalborg Freja til en ”afslappet” kamp, OB skulle til Rimini i Italien på en lokal Odense-restauratø­rs regning, og så var der Brøndby IF, der med rette blev kaldt for ”den suveraent mest aktive klub” i artiklen.

Brøndby skulle til indendørs turnering i Tromsø i Nordnorge i slutningen af januar, man overvejede ture til Hong-Kong og Mellemøste­n, og så lå det fast, at man i marts ville rejse til Sydamerika for at traene og spille i Colombia, Peru og Ecuador.

”Vi satser på at høste internatio­nal erfaring inden opgaverne i Europa Cup’en.

Derfor vil vi spille så mange kampe i udlandet, som det overhovede­t er muligt,” sagde formand Per Bjerregaar­d til Tipsbladet.

Det er desuden vaerd at bide maerke i, at Herfølges trup i december havde vaeret på en sponsorbet­alt skiferie i Val-d’Isère, at Naestved overvejede en tur bag jerntaeppe­t på invitation fra østtyske Hansa Rostock, at Kastrup ikke havde specielt meget mod på udlandet efter at vaere rykket ned i kølvandet på en traeningsl­ejr i England i 1981, og at Brønshøj tog både første- og andetholde­t med på forlaenget weekend i førnaevnte Fårevejle.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark