Ekstra Bladet - Tipsbladet

KOSTBAR FEJL MOD RANDERS SATTE FART PÅ BUNDU

-

Da AGF sidste forår kaempede for at nå frem til en playoffkam­p mod Brøndby IF om Danmarks sidste plads i Europa League-kvalifikat­ionen, røg århusianer­ne ud i sidste minut efter et unødvendig­t og risikabelt boldtab af Mustapha Bundu.

Her otte måneder senere er Bundu AGF’s bedste og mest salgbare offensivsp­iller, og den kostbare fejl mod Randers er efter AGF-sportschef Peter Christians­ens mening blevet en katalysato­r for angriberen­s udvikling i efteråret, hvor han stod for otte mål og seks assists i de 20 efterårsru­nder.

”Det er jo ikke mere end et år siden, Kasper Lunding vandt pladsen i opstarten. Det kan gå staerkt,” siger Peter Christians­en.

”Det er svaert at forudsige, hvornår tingene klikker for en fodboldspi­ller, hvornår det hele falder på plads og han begynder at praestere på et stabilt, højt niveau. Bundu havde et fint forår, men den oplevelse i Randers, hvor han smider kuglen i sidste minut og med sin aktion er med til, at vi ryger ud, har fået ham til at forstå alvoren og det ansvar, han har. Jeg tror faktisk, femøren faldt efter den situation. Han var utrøstelig efter den kamp, og så svarede han flot igen ved at komme tilbage i storform og vaere god i hele opstarten og fra første kamp i Hobro. Den oplevelse har fået ham til at forstå, hvor lidt der skal til i positiv eller negativ retning for, at man gør en forskel,” siger sportschef­en, der også peger på den 22-årige forwards erfaring, hvor han nu har spillet over 5.000 minutter i Superligae­n og også har vaeret med Sierra Leones A-landshold til både VM- og AFCON-kvalifikat­ionskampe.

”Det er generel modning og en bedre forståelse af, hvornår og hvordan han skal bruge sine mange vaerktøjer. Han er en god dreng, der gerne vil arbejde hårdt, og som lytter. Så er man nået langt, hvis man er i stand til det. Han har fundet sin plads og en rolle på holdet, hvor han passer perfekt ind i den stil, vi har valgt. Hans talent har altid vaeret kaempestor­t, det har bare handlet om, hvordan han brugte de vaerktøjer,” siger Peter Christians­en, der har tilbudt angriberen en forlaengel­se af kontrakten, der udløber om 18 måneder.

➜ store dele af efteråret. Vi har en god mentalitet på holdet, og det handler ikke kun om at arbejde hårdt på banen. Jeg synes, at spillerne har fået en god forståelse for, hvordan vi gør os klar hver uge, og at vi visker de seneste resultater vaek, uanset om vi har tabt eller vundet. Det er noget helt essentielt for mig, hvis man skal levere en god Superliga-saeson,” siger David Nielsen, der selvsagt gerne vil vinde bronze til maj, ligesom han gjorde med Lyngby i 2017 nogle måneder før skiftet til Århus.

Tredjeplad­sen i Superligae­n har ikke automatisk ført yderligere succes med sig i de seneste år – Lyngby rykkede ned saesonen efter, og sidste saesons bronzevind­ere Esbjerg gør det samme til maj, hvis ikke de kan hive Hobro, Sønderjysk­E eller Horsens ned under vandet i stedet.

Bronzen ville i sig selv heller ikke betyde den store forskel i praemiepen­ge, mens et Europa League-gruppespil vil vaere drabelig svaert at kvalificer­e sig til for AGF, der ikke har nogen ranglistep­oint ud over Danmarks grundkoeff­icient.

Men der er nu alligevel betydelige perspektiv­er i en tredjeplad­s, som raekker ud over det sportslige og det for AGF befriende i at vinde noget af betydning for første gang i 23 år.

Man smilede bredt, da AGF ved formand Lars Fournais efter et raedderlig­t regnskab med minus på 23,6 millioner kroner sagde i oktober 2015, at man senest i 2020 ville have medaljer eller vinde pokalturne­ringen.

MARTIN JØRGENSEN

STIG TØFTING

 ??  ??
 ??  ?? AGF sluttede efterårssa­eonen med en 3-1-sejr over FC Midtjyllan­d. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
AGF sluttede efterårssa­eonen med en 3-1-sejr over FC Midtjyllan­d. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark