Ekstra Bladet - Tipsbladet

VEJEN TIL EM

-

Efter VM-kvalifikat­ionen kiksede i efteråret 2017 på grund af en tabt hjemmekamp i den sidste kvalifikat­ionsrunde til de senere finalister fra Kroatien, har Ukraine vaeret rigtig godt kørende med kun et nederlag i de to seneste kalenderår. I 2018 gav det oprykning til Nations League A efter tre sejre i gruppen med Tjekkiet og Slovakiet, der med 4-1 i Trnava i sidste runde gav ukrainerne det enlige nederlag, og i 2019 gik man ubesejret gennem den vanskelige EM-kvalifikat­ionsgruppe med både de forsvarend­e europamest­re fra Portugal og Serbien.

0-0 åbningen i Lissabon var vigtig, 5-0 sejren hjemme over Serbien var imponerend­e, og endelig blev 2-1 sejren over Portugal hjemme i Kijev afgørende, for den gjorde Ukraine EM-klar en runde før tid, og var i øvrigt også ganske fortjent efter en fornem indsats af hjemmehold­et, der fik de blå-gule faner til at blafre på stadion.

I skrivende stund har man kun planlagt en enkelt venskabska­mp, men det er til gengaeld også en vanskelig en af slagsen ude mod Frankrig den 27. marts, hvilket skal ses som forberedel­se til den første gruppekamp ved EM, hvor Ukraine er på udebane i Amsterdam mod Holland. Derefter går turen til Bukarest, hvor man spiller de naeste to kampe, først mod en endnu ukendt modstander (Rumaenien hvis de vinder PlayOff-rute A, ellers vinderen af rute D, der består af Georgien, Hviderusla­nd, Nordmakedo­nien eller Kosovo) og derefter den potentielt afgørende kamp om andenplads­en i gruppen mod Østrig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark