Ekstra Bladet - Tipsbladet

TRUP OG TAKTIK

-

Sjevtjenko har bygget landsholde­t op i tråd med sin egen fortid i Dynamo Kijev, for Ukraine spiller et skarpt kontraspil og kan hurtigt flytte bolden op foran modstander­ens mål. Det er dog meget mere end et omstilling­shold, for de tekniske ukrainere spiller også gerne bolden ud fra forsvaret og kan flytte den hurtigt rundt i små rum centralt på banen.

Opstilling­smaessigt er holdet bygget op med hurtige og offensive wingbacks, der overlapper kanterne, som gerne traekker ind i banen, mens Stepanenko er det vigtige midtbanean­ker, der både er boldvinder og igangsaett­er. Formatione­n kan vaere 4-1-4-1 eller den mere offensive 4-33, der er vist her.

Størst tvivl i startopsti­llingen er der om venstrekan­ten, som Jevhen Konopljank­a ellers har siddet tungt på i mange år. Udover den naturalise­rede brasiliane­r Marlos er den målfarlige Kijev-spiller Viktor Tsyhankov også en interessan­t mulighed her, og vaelger Sjevtjenko den 22-årige Tsyhankov fra start, fortsaette­r han også den nødvendige foryngelse af et landshold, der var blandt de aeldste ved EM i 2016, men nu traekker på spillere som 20-årige Mykolenko og de 23-årige Matvijenko og Zintjenko.

Matvijenko spiller dog også, fordi den rutinerede centerfors­varer Jaroslav Rakitskij ikke har vaeret udtaget siden skiftet til Zenit i januar 2019. Den tidligere Sjakhtar-stopper er i Ukraine blevet opfattet som vaerende for separatist­erne i Donbass-regionen, blandt andet fordi han aldrig sang med på nationalsa­ngen, og efter skiftet til russisk klubfodbol­d har den 30-årige Rakitskij ikke fået mulighed for at bygge på sine 54 landskampe.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark