Ekstra Bladet - Tipsbladet

OLEKSANDR ZINTJENKO

Født 15. december 1996 i Radomyshl, Ukraine

-

Pep Guardiolas tredje indkøb som Manchester Citymanage­r har udviklet sig fornemt som venstre back, men på det ukrainske landshold spiller Zintjenko altid på midtbanen – og gerne med et offensivt sigte. Men med en stor fodboldbeg­avelse og god teknik er han også i stand til begge dele, og som 23-årig udvikler han stadig en karriere, der ellers var ved at gå tidligt i stå.

For han var en del af Sjakhtar Donetsk-akademiet, da krigen i Donbass-regionen brød ud, så teenageren stod laenge uden klub, indtil russiske Ufa gav ham muligheden.

Han debuterede som 18-årig i marts 2015, og seks måneder senere debuterede han også på landsholde­t, hvorefter han i maj 2016 blev den yngste målscorer i historien på det ukrainske landshold, da han kom på tavlen i en venskabska­mp mod Rumaenien. Så det gik hurtigt for den unge Zintjenko, der også blev udtaget til EM i 2016 med spilletid som indhopper i de første par kampe, hvorefter Manchester City købte ham. Og selv om lejemålet med PSV i den første saeson ikke var nogen succes, har han siden fået paent med spilletid på City-mandskabet omend i en alternativ position.

Men på det ukrainske landshold kan han for alvor folde talenterne ud, mens han også fylder meget uden for banen med sin for en ukrainsk fodboldpro­fil anderledes udadvendte holdning og sit boblende humør. Således kunne han ikke lade vaere med at kysse sin sidelinjer­eporter-kaereste på direkte tv efter 5-0 sejren over Serbien, mens han ligeledes på live-tv fejrede EM-kvalifikat­ionen mod Portugal ved at opfordre den ukrainske befolkning til ”at elske hele natten i begejstrin­g.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark