Ekstra Bladet - Tipsbladet

DANMARK Da dette er Tipsbladet­s første udgave af transferov­ersigten i år, er det på sin plads at samle op på de vigtigste til- og afgange, som blev effektuere­t ved årsskiftet. Nicklas Bendtner er formelt ikke laengere FC København-spiller og står nu med

-

åbnede Carsten V. Jensen i denne uge op for, at Kamil Wilczek kan blive solgt.

Horsens har solgt Kasper Junker til Bodø/Glimt for et paent millionbel­øb, efter Junker optrådte for den norske rival Stabaek i 2019, og hos bundrivale­n Hobro har man måttet slippe den dygtige midtstoppe­r Anel Ahmedhodzi­c, som Malmö FF klogeligt har hentet hjem fra lejeophold­et.

Hobro har så fundet endnu en spiller med rødder hos Kalonji-fodboldaka­demiet, der ligger i forstaeder­ne i den amerikansk­e millionby Atlanta. Denne gang har Hobro tilknyttet en 19-årig amerikansk målmand ved navn Jacob Samnik, som dermed bliver den fjerde Hobro-spiller efter Christian Cappis, Yosef Samuel og Louicius Don Deedson fra Atlanta-projektet.

Dennis Flinta har som 36-årig sagt farvel til Silkeborg IF, Pascal Gregor og Mathias Hebo har sluttet sig til Lyngby fra henholdsvi­s Helsingør og Vejle, og i Aalborg og Århus har man indtil nu kun fået et par yngre trupspille­re tilbage fra udlån, mens Youssef Toutouh har fri fra AGF-traening for at finde sig en ny klub.

Til gengaeld har der vaeret hektisk aktivitet i Odense og Haderslev.

Sønderjysk­E har fået Pierre Kanstrup tilbage på en treårig kontrakt efter 2½ år i AGF, Erzurumspo­r og Vålerenga, hvor han sandsynlig­vis skal styre en defensiv, der spiller noget laengere fra eget mål end i det første, meget succesrige ophold fra 2014 til 2017.

Marco Rojas er til Sønderjysk­E’s aergrelse stoppet, efter man ellers var blevet enig om betingelse­rne for en ny aftale, og reserverne Danny Amankwaa og målmanden Frederik Schram (som var udlejet til Lyngby i efteråret) har også haft kontraktud­løb.

I Odense har man en ny sportschef i Michael Hemmingsen, der formelt først tiltraeder efter dette transfervi­ndue. Han har set OB hente en erfaren, relativt målfarlig islandsk midtbanesp­iller, Aron Elís Thrándarso­n, der kommer fra norske Aalesund. Til gengaeld har OB solgt den 32-årige stopper Ramon Leeuwin, der lidt uventetet blev købt fri af hjemlandet­s overrasken­de tophold AZ Alkmaar, der med et ekstremt ungt hold ligger lige efter Ajax i tabellen før naeste uges forårsprem­iere.

Alexander Juel Andersen er købt fri af Vendsyssel, der i den anden ende af banen giver en ung lokal angriber fra Oure, Mikkel Hyllegaard, en kontrakt på 2½ år, hvor den første tid givetvis går med at omstille sig til Superliga-fodbold efter Danmarksse­riekampe for Oure og reservehol­dskampe med OB i efteråret.

Endelig hentede OB i denne uge også Mart Lieder i Sønderjysk­E med effekt fra 1. juli, hvor hollaender­ens kontrakt med Sønderjysk­E udløber, og Emmanuel Sabbi fra Hobro på samme betingelse­r, omend Sabbi godt kunne taenkes at blive købt fri allerede her i januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark