Ekstra Bladet - Tipsbladet

UGENS 5 STØRSTE HANDLER

-

DEJAN KULUSEVSKI

Saelger: Atalanta

Køber: Juventus

Sidste sommer var der ikke mange uden for ungdomsfod­boldens raekker, der havde hørt om svenskeren, der tidligt tog fra Stockholm til Atalantas fine fodboldsko­le i Bergamo. Et meget flot efterår på leje i Parma med et vaeld af gode chanceopla­eg og en lille håndfuld scoringer fik Juventus til at skrive en stor check til Atalanta, mens Kulusevski får lov at spille saesonen faerdig på leje i Parma, der ikke mindst takket vaere den unge svensker er langt taettere på de europaeisk­e pladser end nedrykning­sstregen.

ERLING HAALAND

Saelger: RB Salzburg

Køber: Borussia Dortmund

Var det superagent­en Mino Raiola, der styrede Erling Haaland til Borussia Dortmund for at få en stor kommission, angiveligt 10 millioner euro? Historien dukkede i hvert fald påfaldende hurtigt op i britiske medier, da Manchester United ikke fik deres mand, der spillede for Ole Gunnar Solskjaer i Molde i 2017 og 2018. Nu skal Haaland vaere Dortmunds es i jagten på et tysk mesterskab, der for en sjaelden gangs skyld er billigt til salg med Bayern München i store problemer.

JULIAN WEIGL

Saelger: Borussia Dortmund

Køber: Benfica

Det var ikke et skifte til Benfica, man havde forventet i Julian Weigls karriere, men midtbanesp­illerens tid i Dortmund var ved at rinde ud med skiftende positioner på banen og en fornemmels­e af, at begge parter var på vej videre. At det så blev Benfica i stedet for klubber som Manchester City og PSG, der havde taget mål på midtbanesp­illeren, som også kan spille i midterfors­varet, var lidt en overraskel­se, og med en frikøbskla­usul på 100 millioner euro ser det ud til, at en af de allerstørs­te klubber stadig er endestatio­nen i karrierepl­anen for den 24-årige tysker.

EXEQUIEL PALACIOS

Saelger: River Plate

Køber: Bayer Leverkusen

Real Madrid havde kig på ham i 2018, da River spillede sig i de dramatiske Copa Libertador­es-finaler og vandt trofaeet, men det bliver i stedet i Leverkusen, den unge argentiner som adskillige sydamerika­nere før ham tager hul på karrieren i Europa. Palacios er umiddelbar­t en otter, hvor han kan afløse chilenske Charles Aranguiz, eller rykkes frem som tier, hvis Kai Havertz ryger til en af Europas største klubber i en budkrig til sommer.

MOANES DABOUR

Saelger: Sevilla

Køber: Hoffenheim

Den israelske angriber skiftede til Sevilla fra Red Bull Salzburg, netop som Erling Haaland kom til den østrigske klub, men spansk fodbold blev aldrig et hit for landsholds­spilleren.

Nu er han så tilbage i den tysktalend­e del af Europa, denne gang i Hoffenheim efter at have tilbragt fem år i Schweiz og Østrig hos Grasshoppe­r og Salzburg tidligere i karrieren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark