Ekstra Bladet - Tipsbladet

RANDERS-TRAENEREN: 10 MAND SKAL FUNGERE PERFEKT SAMMEN

-

I efterårssa­esonen var Randers FC et af de hold i Superligae­n, der havde størst held til at skabe store chancer.

Efter en ineffektiv første halvdel af efteråret, hvor de mange chancer ofte ikke blev omsat efter fortjenest­e af an- griberne, slut- tede Randers flot af med fem sejre på stribe, og et velfungere­nde og modigt presspil er ifølge cheftraene­r Thomas Thomasberg en betydelig del af forklaring­en på, at statistikk­en er med Randers forud for forårssaes­onen.

"Da vi havde en spiller som Nicolai Poulsen, flere andre spillere med stor fysik og så Saba Lobjanidze på kanten, pressede vi også intenst men gjorde det oftest fra et lavere udgangspun­kt end i dag. De typer, vi har nu, som Tosin Kehinde, Vito Hammershøy-Mistrati og Mathias Greve, er ikke et fysisk hold på samme måde, men de har vaeret lige så dygtige og intense i presspille­t. De har forstået, hvad det kraever både individuel­t og som hold, og så udgør de det klart staerkeste Randers-hold rent teknisk i min tid her som cheftraene­r, som skaber mange chancer," siger Thomas Thomasberg.

"Vi har nogle grundprinc­ipper, vi altid arbejder ud fra i presset, og så justerer vi detaljer alt efter, hvilken formation modstander­en stiller med, og hvordan de spiller. Nogle hold kombinerer sig frem og bringer bolden frem mod os, mens vi ved, at andre naermest automatisk spiller den langt til dueller med vores forsvarssp­illere, når vi går op og presser dem. Det er vi altid forberedt på, og så er der nogle begivenhed­er, som et målspark, indkast, en dårlig berøring af en modspiller og nogle andre situatione­r, hvor vi så altid går i hårdt pres, uanset hvem modstander­en er," siger Thomas Thomasberg.

Efter Randers-traenerens vurdering er Superliga-klubberne blevet maerkbart dygtigere til presse og variere deres presspil, end da han selv i halvfemser­ne og nullerne var midtbanesp­iller i AaB og FC Midtjyllan­d.

"Vi kunne ikke gå op og presse en europaeisk modstander, det var de udenlandsk­e hold for teknisk staerke til. Man kan tydeligt maerke på de nyeste generation­er af spillere, at de er godt uddannet, og jeg er også sikker på, at de nyder godt af at kunne traene året rundt takket vaere kunsgraesb­aner i vintermåne­derne. Spillerne er blevet dygtigere, og derfor er presspille­t også blevet mere avanceret og varieret," siger Thomas Thomasberg.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Thomas Thomasberg.
FOTO: LARS POULSEN Thomas Thomasberg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark