Ekstra Bladet - Tipsbladet

SUPERLIGA-START PÅ SLIDTE STADIONER

-

Endelig skete det! Den moderniser­ing af den bedste fodboldrae­kke, som man havde talt om siden halvfjerds­erne, og som havde fået navnet ”Superligae­n”, havde premiere weekenden efter Tipsbladet­s udgivelse den 15. marts, men den skulle afvikles på slidte stadioner, der haemmede ligaen.

”Tilskuerne – gode tilskuerta­l – er afgørende for, hvor god en vare fodbolden er. Stemningen betyder meget, ikke alene for tilskueren­s oplevelse, men også for spillets kvalitet. Den cyklus er i naeste omgang også bestemmend­e for, hvilke sponsor- og tv-indtaegter man kan opnå. Skal man fastholde og forbedre tilskuerta­llene, er spillets kvalitet den ene del, moderne tilskuerfa­ciliteter den anden,” sagde Frits Ahlstrøm, informatio­nschef i DBU.

Problemet var, at stadionopl­evelsen kun talte til et snaevert segment af befolkning­en.

”Dansk topfodbold foregår i dag i en uholdbar mandehørm med bajere, pølser og lidt damesnak,” sagde Klaus Hansen, tidligere formand for B1913.

Det skulle der gøres noget ved, mente Per Bjerregaar­d.

”Der skal i forbindels­e med kampene vaere alternativ­e tilbud til familien. Det vaere sig en maleri-udstilling, foredrag eller sjove aktivitete­r for ungerne i bag-tribunen,” sagde Brøndby-formanden.

Men først og fremmest skulle stadionern­e renoveres. Tipsbladet vurderede, at det ville koste op mod en halv milliard kroner for dansk fodbold at gøre facilitete­rne tidssvaren­de op mod årtusindes­kiftet – penge, som klubberne ikke havde, men som de heller ikke havde råd til ikke at bruge.

”Jeg kan heller ikke se, hvordan der skulle komme økonomi i stadionfor­bedringer i den størrelses­orden, men nødvendige er de, og vi har andre fodboldsam­menhaenge set, at ”umulige udfordring­er” er blevet løftet,” sagde Per Bjerregaar­d.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark