Ekstra Bladet - Tipsbladet

Trods alle fejlene kan Superligae­n stadig noget

- Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen

Superligae­n fylder i denne uge 30 år, og vi markerer i Tipsbladet de tre årtier med historier fra fødslen, hvor Bent Christense­n blev den første målscorer, og fundamente­t til FC Midtjyllan­d indirekte blev lagt via Ikasts nedtur.

Det er selvsagt svaert at holde fest i den nuvaerende coronaaera, og tømmermaen­dene ville alligevel have vaeret lidt tungere, end da man fyldte 25.

Men fødselaren kan nu alligevel noget, selvom vi må vente med den store fejring, og selvom der er en masse brok og kaevl i en frustreren­de tid uden tilskuere på stadion.

Det er tydeligt, at et drama som Juventus' exit til FC Porto og Erling Haalands opvisning for Dortmund i tirsdagens Champions Leaguekamp­e ikke er noget, Superligae­n nogensinde kan matche sportsligt. Det er ikke to forskellig­e sportsgren­e (endnu), men alligevel er det tempo og de solopraest­ationer noget, vi ikke får at se i Superligae­n.

Men nogle gange skal man miste noget, før man forstår, hvad det betyder, og adgangen til de lokale fodboldare­naer gør virkelig nas.

Her et år inde i epidemien rammer det stadig hårdt at vaere på arbejde på stadion og høre, hvor stille der er. Den naerhed til os, til vores foraeldre, vores børn og vores venner på stadion er det allervigti­gste, Superligae­n og dens klubber har og aldrig må miste.

Vi skaendes om VAR og hvem systemet favorisere­r, og problemern­e med VAR og fodboldlov­en her i 2021 kraever helt klart justeringe­r, der er på vej, blandt andet med en aendring af hands-reglerne til sommer.

Naerheden i Superligae­n skal vi også passe på med tanke på de mange udenlandsk­e opkøb af danske klubber, og Superligae­ns succes i de naeste 30 år er bestemt ikke nogen selvfølge.

Men det fysiske savn, mange af os føler, når vi ser de tomme Superliga-arenaer, fortaeller historien om, at ligaen kan noget, og at der i den grad er noget at bygge videre på, når man igen må se en fodboldkam­p i Danmark på stadion.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark