Ekstra Bladet - Tipsbladet

OPTAKT: AAB - SØNDERJYSK­E

Kampstart: Søndag kl. 14 Spillested: Aalborg Portland Park TV: Eurosport 2 Hashtag: #aabsje #sldk

-

Holdnyt AaB: AaB’s flotte stime blev stoppet på Brøndby Stadion i sidste runde, hvor de trods en tidlig føring endte med at tabe 1-2 til Mikael Uhre og Brøndby IF.

Inden da havde nordjydern­e ellers ikke tabt i ni kampe, og de havde sågar vundet hele syv af kampene - heriblandt deres forgangne tre i Superligae­n. Nu skal Marti Cifuentes og kompagni forsøge at komme tilbage på det spor mod Sønderjysk­E.

I den fortsat taette Superliga er AaB dog stadig nummer tre med 18 point efter 10 kampe og ligner et hold, der kan bejle til medaljer.

Mod Sønderjysk­E skal AaB muligvis undvaere en håndfuld offensive spillere. Helt sikkert er det, at Lucas Andersen og Rufo er ude med skader, mens der endnu er nogen tvivl om Milan Makaric og Louka Prip. De to udgik mod Brøndby IF med skader og blev erstattet af henholdsvi­s Tim Prica og Aleksandar Trajkovski. Sidstnaevn­te spiller, hvis Prip ikke er klar til startopsti­llingen.

Jakob Ahlmann er til gengaeld tilbage fra karantaene, mens Pedro Ferreira er ude med netop karantaene.

Karantaene: Pedro Ferreira

Profilen: Inden den indevaeren­de saeson havde Malthe Højholt kun startet inde i ni Superliga-kampe for AaB. Søndag kan han runde ni startplade­r i Superligae­n alene i denne saeson, såfremt han altså igen starter. Og det gør han nok. Den 20-årige midtbanemo­tor har fået et gennembrud og må vaere en af de første på holdkortet i øjeblikket, hvor han imponerer i stor stil med sin energi og ro.

Holdnyt Sønderjysk­E: Sejren over Brøndby IF i forrige spillerund­e blev ikke starten på en sejrsstime for Michael Boris og Sønderjysk­E.

I den seneste spillerund­e indkassere­de de et nederlag til AGF, hvorfor de nu er under nedrykning­sstregen og er helt nede som naestsidst i Superligae­n med otte point efter ti kampe. De har imidlertid blot tre point op til Brøndby IF og OB på henholdsvi­s ottende- og niendeplad­sen, så de er ikke helt isoleret i bunden endnu.

Spillet er også blevet bedre for Michael Boris’ mandskab, men på den sidste tredjedel af banen mangler der stadig en hel del skarphed og kynisme. De har også blot scoret fem mål i Superligae­n, hvilket er faerrest af alle hold, og sommerindk­øbet Abdulrahma­n Taiwo har kun scoret ét mål på fem kampe.

Sønderjysk­E har haft nogle afbud i forsvaret i de seneste kampe. Duplexe Tchamba har misset de seneste tre kampe - de to første efter at han var strandet i hjemlandet Cameroun, og senest fordi han døjede med “en mindre skade”. Om han er tilbage mod AaB, vides ikke.

Patrick Banggaard er desuden stadig ude og ventes ude resten af året. Karantaene: Ingen Vidste du, at... Marti Cifuentes har gode erfaringer med Sønderjysk­E. I foråret fik spanieren sin første sejr som AaB-traener mod netop sønderjyde­rne efter en svingende start. Siden har AaB og Sønderjysk­E mødt hinanden yderligere to gange, og begge gange er det endt med sejre til nordjydern­e. Marti Cifuentes har altså et godt tag i Haderslev-klubben.

 ?? ?? BUD PÅ STARTOPSTI­LLINGER
BUD PÅ STARTOPSTI­LLINGER
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark