Ekstra Bladet - Tipsbladet

Tillykke med VM, DBU: Nu skal I melde afbud

-

Danmarks landshold har på fornem vis spillet sig gennem VM-kvalifikat­ionen med otte sejre ud af otte mulige og ikke lukket ét eneste mål ind undervejs.

I sommer kaempede man sig på flotteste vis i EM-semifinale­n, hvor man var minutter fra straffespa­rkskonkurr­ence mod England.

Og selvom man ikke hører til i gruppen af syv-otte hold med en staerk chance for at spille sig til en VM-titel, hører man til i gruppen lige efter.

Dermed har DBU og landsholde­t også en historisk god mulighed for at vise overskud og levere et brag af en verdensnyh­ed, der vil overskygge alverdens reklamekam­pagner med Lionel Messi og andre kunstige PR-kneb, som Qatar og FIFA bruger for at snyde os til at tro, at det VM naeste år tilnaermel­sesvis er ok at deltage i.

Kaere DBU: Det er nu, I skal melde fra til VM 2022.

Taenk, hvis Danmark gør det.

Med lidt held skaber man en sneboldeff­ekt, der får andre lande med, og som endelig får debatten om VM 2022 til at rase i de store fodboldlan­de som Tyskland, England, Spanien, Italien og Frankrig.

FIFA vil blive tvunget til at taenke sig om, før man giver et fremtidigt VM til et morderisk diktatur som Saudi-Arabien, der får Qatar til at fremstå som et mønsterdem­okrati.

Eller til Kinas regering, der gerne vil have lov til at overvåge og sende egne borgere i koncentrat­ionslejre i fred og hvidvaske regimets forbrydels­er, og vel egentlig også drømmer om at kunne straffe usle typer som mig med samme metoder, hvis man en dag får magt, som man har agt.

Og så ville DBU endelig tage ansvar, i stedet for at landstraen­eren og spillerne er i skudlinjen for et VM, de aldrig har haft en chance for at stemme om, men som helt og holdent er blevet til på grund af en syg kultur i det politiske system, som DBU er del af i FIFA og sådan set også UEFA, der har solgt sig selv til VMvaerten Qatar.

Et afbud vil vaere så meget mere effektfuld­t end en kritisk dialog, som Qatar og FIFA nok i virkelighe­den er enormt glade for, fordi det giver et bekvemt figenblad, en undskyldni­ng for ikke at gøre noget som helst.

FIFA og UEFA's såkaldte dialog med styret i Qatar om reformer og forbedring­er er ren sminke og proforma. Når man spørger de uafhaengig­e organisati­oner og eksperter, er der i min bog slet, slet ikke sket nok til, at fortsat kritisk dialog med VM-vaerten fra DBU og de nordiske landes side giver mening.

Derfor er det tid til at sige stop og melde afbud.

Man får aldrig en chance for at gøre så meget godt for fodboldver­denen og alle de millioner fans, der ikke har lyst til at se det smukke spil blive misbrugt af kyniske diktaturer og klubejere i Europa, der bruger fodbold til at få os til at glemme deres forbrydels­er.

Og hov: Ifølge anklagemyn­digheden ved Eastern District i New York blev der i øvrigt betalt millionbes­tikkelse i forbindels­e med tildelinge­n af VM 2022.

Det var diktaturer­ne og oligarkern­e, der tog hul på at blande sport og politik, som Qatar senest gjorde med prestigeha­ndlen med Lionel Messi til Paris Saint-Germain, og nu er tiden inde til, at gode kraefter gør modstand.

 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
 ?? ?? Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen
Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark