Ekstra Bladet - Tipsbladet

ERIKSENS RETUR

-

Hvad ville Christian Eriksen være klar til? Først skulle han gå fra selvtrænin­g til holdtrænin­g, så skulle der spilles reservehol­dsfodbold med Brentfords reservehol­d, og selv om de skridt gik hurtigt og godt set i lyset af, at Christian Eriksen ikke havde spillet fodbold siden 12. juni 2021, fandtes overvejels­en jo stadig.

Landstræne­r Kasper Hjulmand fortalte ved udtagelsen af truppen til træningska­mpene mod Holland og Serbien, at han først havde regnet med Christian Eriksen fra sommer, og nogle udenforstå­ende, eksempelvi­s nærværende chefredakt­ør på Tipsbladet, havde først for alvor troet på Eriksen på en Premier League-fodboldban­e henne i april og maj.

Det har, heldigvis, vist sig, at Christian Eriksen kan holde til mere end som så.

”Han ligner sig selv. Jeg har selvfølgel­ig fulgt hans udvikling tæt og var for nylig i London for at se ham. Han er fysisk meget fit, og hans niveau har været imponerend­e højt. Den måde, han agerer på, er genkendeli­g. Han er opmærksom, han vil gerne have bolden, og han er afgørende med sine aflevering­er. Han er i en god forfatning. Han glæder sig meget, og vi glæder os til at få ham tilbage.”

”Jeg har tidligere sagt, at han kun ville komme med, hvis han var den bedste på positionen, og det er han,” sagde Kasper Hjulmand ved præsentati­onen af truppen tirsdag.

Christian Eriksen spillede reservehol­dskampe mod Southend og Rangers, og så, 26. februar, var danskeren tilbage med en indskiftni­ng kort inde i 2. halvleg af en kamp mod Newcastle.

Det gik ikke specielt godt for Brentford, der tabte 0-2, men bedre gik det straks mod de to andre nedrykning­skandidate­r Norwich og Burnley.

Eriksen spillede offensiv midtbane i 90 minutter mod Norwich i en 4-2-3-1, hvor Ivan Toney scorede hattrick, og i sidste runde var det så Burnley, der tabte til Brentford via to sene mål, herunder på et flot indlæg fra Christian Eriksen ind i en panden på den fri topscorer.

Endnu et tegn på, at Christian Eriksen absolut ikke er med på nogen badebillet og tværtimod er hentet til Brentford som det største navn i klubbens historie for at få klubben til at overleve i bedste række, er Thomas Franks formations­skifte.

Siden slutningen af sidste sæson, hvor Brentford rykkede op fra Championsh­ip, har Brentford spillet med tre mand i midterfors­varet og wingbacks i det, der bedst kan beskrives som en 3-5-2/5-3-2.

Men for at passe Christian Eriksen ind, og selvfølgel­ig også for at bremse en elendig stime med alt for få point, er Brentford nu skiftet over til et firemandsf­orsvar, og det har altså fungeret så godt, så man nu har otte point ned til Burnley under stregen.

Nu er Christian Eriksen så tilbage på landsholde­t og møder til træning i spanske Marbella i næste uge, når han og Brentford har besøgt Kasper Schmeichel i Leicester.

 ?? FOTO: DAVID KLEIN/RITZAU SCANPIX ?? Christian Eriksen har med sine præstation­er i Brentford bevist, at han er tilbage i noget der nærmer sig topform. Senest imponerede han med en smuk assist i sejren over Burnley.
FOTO: DAVID KLEIN/RITZAU SCANPIX Christian Eriksen har med sine præstation­er i Brentford bevist, at han er tilbage i noget der nærmer sig topform. Senest imponerede han med en smuk assist i sejren over Burnley.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark