Ekstra Bladet - Tipsbladet

Hvem kender man?

-

Det er ikke mange spillere, der ringer en klokke på de otte hold ved Stillehave­ts VM-playoff. New Zealand er det stærkeste hold og med adskillige spillere, vi kender til i Danmark.

Forsvaret styres fortsat af den tidligere FCM-spiller Winston Reid, selvom han ikke har haft en klub, siden han var med til at rykke Brentford op i Premier League i maj sidste år.

Der er en håndfuld yngre spillere fra de danske divisioner med, hvilket primært skyldes et Helsingør-samarbejde med akademiet Óle Football Academy i byen Wellington.

I forsvaret har man den tidligere Ipswich-spiller Tommy Smith, der spiller et par unge folk i italiensk fodbold, og så er den store stjerne naturligvi­s angriber Chris Wood, der også var med til New Zealands VM tilbage i 2010 i Sydafrika sammen med Winston Reid og Tommy Smith.

Ellers er der godt nok langt mellem spillere, man bare har hørt en anelse til.

Dem, der virkelig følger med i fransk fodbold, vil måske kunne genkende navnet Georges Gope-Fenepej, og i Finland spiller forwarden David Browne, der er af engelsk afstamning men født i Papua Ny Guinea, for HJK Helsinki.

Måske er den mest kendte og i hvert fald stærkeste spiller uden for New Zealands trup veteranen Roy Krishna, der spiller for Fiji.

Forwarden har i flere omgange haft mulighed for at komme til Europa, men han valgte at blive i den australske A-League med Wellington Phoenix fra New Zealand, hvor han scorede flittigt og var en af ligaens større profiler.

Efter OL i Rio De Janeiro i 2016, hvor Krishna scorede Fijis første OL-mål mod Mexico, var der muligheder, ligesom der igen var i 2019 og 2020, men her valgte forwarden rigtig store lønninger i fodbold i Indien, hvor han blev mester med traditions­klubben Mohun Bagan i storbyen Calcutta.

 ?? FOTO: EUGENIO SAVIO/RITZAU SCANPIX ?? Fijis Roy Krishna er muligvis den stærkeste og mest erfarne spiller i Stillehave­t uden for New Zealand.
FOTO: EUGENIO SAVIO/RITZAU SCANPIX Fijis Roy Krishna er muligvis den stærkeste og mest erfarne spiller i Stillehave­t uden for New Zealand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark