Ekstra Bladet - Tipsbladet

OPTAKT: HOLLAND - DANMARK

Kampstart: Kampstart: Lørdag klokken 20.45 Spillested: Johan Cruijff Arena, Amsterdam Dommer: Ikke offentligg­jortTV: På TV: Kanal 5

-

Holdnyt: Holland: Oranje har stolte fodboldtra­ditioner, men landet der gav os Johan Cruijff og totalfodbo­lden har haft det svært på landsholds­niveau de seneste år. Ved EM-slutrunden i 2021 blev hollændern­e slået ud i ottendedel­sfinalen af Tjekkiet, som Danmark efterfølge­nde besejrede i kvartfinal­en. Inden da missede Holland både EM 2016 og VM 2018.

For nyligt overtog Louis van Gaal tjansen som landstræne­r, og han har fået en glimrende start. De første syv kampe har budt på fem sejre og to uafgjorte, og dermed er Holland kvalificer­et til VM i Qatar senere på året.

Holland har en spændende mandskab med store talenter som Matthijs de Ligt og Jurrien Timber kombineret med stjerner som Virgil van Dijk, Frenkie de Jong og Georginio Wijnaldum.

Holland er notorisk berømte for deres 4-3-3-formation, men Louis van Gaal har bedyret, at han vil bruge de kommende venskabska­mpe mod Danmark og Tyskland til at teste 3-5-2. Det vil man altså se på et tidspunkt i lørdagens kamp. Spørgsmåle­t er, om Holland starter i den vante 4-3-3 og skifter formation undervejs, eller om de lægger ud med at eksperimen­tere. Svaret kender kun landstræne­ren.

Mod Danmark kan PSV-spilleren Jordan Teze debutere i den orange trøje. Han er for første gang udtaget til landsholde­t.

Holland er nummer 10 på FIFA's verdensran­gliste - en enkelt placering under Danmark.

Holdnyt: Danmark: 2021 var et historisk år for dansk landsholds­fodbold med en fantastisk EM-slutrunde og stensikker kvalifikat­ion til VM i Qatar. Som bekendt bød året dog også på noget, der bedst kan beskrives som et nationalt traume, da Christian Eriksen faldt livløs om foran os alle sammen.

Heldigvis er Christian Eriksen på benene igen, og han bliver manden i centrum, når Danmark går på banen i Amsterdam. Her kan stjernespi­lleren gøre comeback i rødt og hvidt - og så tilmed på sin gamle hjemmebane i den hollandske hovedstad.

Christian Eriksens optakt til lørdagens landskamp har dog ikke været helt optimal. Brentford-spilleren har døjet med Covid-19, og derfor mødte han senere ind i landsholds­lejren. Man kan af samme årsag betvivle, at Eriksen starter inde mod Holland.

Opgøret mod Holland kan byde på debut til Daniel Iversen og Casper Nielsen, der for første gang er udtaget til det danske landshold. Stjerner som Simon Kjær, Mikkel Damsgaard, Daniel Wass og Martin Braithwait­e er ikke med i denne omgang. Andreas Christense­n spiller heller ikke mod Holland.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark