Ekstra Bladet - Tipsbladet

Kampdag lørdag 26. marts – spilstop kl. 15.55

-

1 Holland - Danmark

Venskabska­mp lørdag 20.45

Det er 10 år siden, at Michael Krohn-Dehli sørgede for sejrsmålet mod Holland ved EM-slutrunden 2012. Siden har de to nationer ikke mødt hinanden, underligt nok, når nu så mange danske fodboldspi­llere runder den hollandske liga. Jeg tager højde for alle udfald og helgardere­r.

2 England - Schweiz

Venskabska­mp lørdag 18.30

England er på jagt efter en national rekord. De er uden nederlag i 20 landskampe i træk i ordinær spilletid. Én kamp mere og de har præsteret deres længste serie nogensinde. De har ikke tabt på hjemmebane til Schweiz siden 1981, og Kane og co. skal nok få deres rekord.

3 Tyskland - Israel

Venskabska­mp lørdag 20.45

Landskampe mellem Tyskland og Israel er ikke noget, som forekommer tit, men når det sker, vinder Tyskland. Dét kom nok bag på dig, ikke? De mødte hinanden i ’97, i 2002 og i 2012. De spiller åbenbart med 10 års mellemrum og Tyskland vinder igen. Sikkert et.

4 Spanien - Albanien

Venskabska­mp lørdag 19.45

Spanien er uden nederlag i venskabska­mpe siden de på hjemmebane i 2016 tabte til ingen ringere end Georgien! Så man skal aldrig sige aldrig, men det er altså svært at komme uden om en kæmpe favoritvær­dighed. De har slået Albanien syv gange i træk.

5 Irland - Belgien

Venskabska­mp lørdag 18.00

Irland er måske så småt ved at rejse sig fra asken af nogle tamme landsholds­år. De lukkede i hvert fald 2021 stærkt af, men Belgien er utroligt vanskelige at have med at gøre. Belgierne er uden nederlag i 15 venskabska­mpe i træk. Og i otte landskampe mod Irland.

6 Finland - Island

Venskabska­mp lørdag 17.00

Tør du gætte en vinder mellem disse to nordiske nationer? Jeg tør ikke, selvom jeg selvfølgel­ig åbner med et-tallet i udgangsræk­ken. De delte deres seneste fire møder imellem sig med to sejre til hver, og hvem der viser sig stærkest i en venskabska­mp virker som rent lotteri.

7 Gibraltar - Færøerne

Venskabska­mp lørdag 18.00

Nu er det jo ikke mange landskampe, Færøerne ligger og vinder, men det er dog stadig flere, end Gibraltar vinder. San Marino og Liechtenst­ein kan de banke, men lørdagens gæster holder trods alt et lidt højere niveau. Normalt. Jeg regner ikke med hjemmesejr.

8 Accrington Stanley - Gillingham

England League One lørdag 16.00

Accrington Stanley har favoritvær­digheden på grund af hjemmebane­fordel, men Gillingham har langt mere på spil. De kæmper for at undslippe nedrykning og til det formål, er det måske ikke helt dårligt at være på besøg hos Accrington. ”Gills” vandt deres seneste tre besøg her.

9 AFC Wimbledon - Cambridge

England League One lørdag 16.00

AFC Wimbledon er i håbløs form og efterhånde­n oppe på ufattelige 20 kampe i træk uden sejr. Helt så elendige er Cambridge trods alt ikke, men de fik kun ét point i deres seneste fem kampe, og har ikke nær så meget på spil som Wimbledon, der næppe har råd til nederlag.

10 Doncaster - Charlton

England League One lørdag 16.00

Doncaster er godt på vej ned i League Two, og det skyldes ikke mindst, at man er elendige på hjemmebane. De tabte 10 af deres seneste 12 kampe på hjemmebane. Charlton vandt deres seneste to besøg her, men kan de svinge sig op igen? De har ikke meget på spil og er udesvage.

11 Ipswich - Plymouth

England League One lørdag 16.00

Ipswich er på 10 kampe i træk uden nederlag, men de har heller ikke råd til nederlag, hvis målet om oprykning skal opfyldes. Plymouth drømmer også om The Championsh­ip og har ikke indkassere­t mål i seks kampe i træk. Fem af de kampe var dog på hjemmebane.

12 Sheffied Wednesday - Cheltenham

England League One lørdag 16.00

Det er lettere umuligt at lure, hvad Cheltenham har i sinde at finde på, når de rejser til deres udekampe. De spillede 5-5 mod Wycombe, tabte 3-1 hos MK Dons, men hentede også 1-1 hos Oxford. Det er en blandet pose, men jeg vover nu pelsen på, at ”Uglerne” banker dem.

13 Shrewsbury - Lincoln

England League One lørdag 16.00

Vi lukker med en helgarderi­ng, for vi kommer dårligt uden om, at hjemmehold­et er i bedst form. Lincoln har dog marginalt mere på spil, og de har også en god historik på The Meadow, hvor de ikke tabte nogen af deres seneste fire besøg. Tag højde for point til gæsterne.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark