Ekstra Bladet - Tipsbladet

Medaljejag­t, overraskel­ser og overlevels­e

Slutspille­t i toppen og bunden af Superligae­n begynder denne weekend. Tipsbladet har set nærmere på udfordring­en og udvalgt en profil for hver af de 12 klubber, som skal gøre en forskel i de 10 sidste runder af Superliga-sæsonen.

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

FC KØBENHAVN

Første tre kampe: AaB (u), FCM (h),

SIF (u) Mål for slutspille­t: At vinde DM og finde formatione­n Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 1 Nøglespill­er i slutspille­t: Nicolai Boilesen

‘Boile’ er ikke nødvendigv­is den største spillemæss­ige profil i klubben, men han er nu god til at føre bolden frem.

Og så er han, nu hvor Zeca har været ukampdygti­g længe og Rasmus Falk også har døjet voldsomt, lidt af et anker på banen blandt en masse holdkammer­ater, der enten er nye eller ikke er de soleklare eksemplare­r på føringsspi­llere.

I Denis Vavro og Davit Khocholava har FCK to forsvarsje­rn og et kraftværk på backen i Kevin Diks - Nicolai Boilesen skal sørge for, at udsvingene i slutspille­t ikke bliver større end højst nødvendigt.

FC København skal pinedød vinde mesterskab­et, ikke mindst med det nuværende billede, hvor man er seks point foran FC Midtjyllan­d og otte foran Brøndby ved starten af det 10 runder lange slutspil.

RANDERS FC

Første tre kampe:

Brøndby (u), AaB (u), FCM (h) Mål for slutspille­t: At få et sidste godt run ud af en stærk trup

Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 4

Nøglespill­er i slutspille­t: Stephen Odey

Nu skal der opnås noget i Randers.

Med Top 6 og to knockoutka­mpe i foråret i Conference League mod Leicester har Randers allerede bestået sæsonen med glans.

Skal Randers nå noget i slutspille­t, kunne det meget vel kræve flere mål af Stephen Odey, der langt om længe vendte tilbage i målscorere­ns rolle i slutningen af Grundspill­et.

Denne gang må der vente flere udskiftnin­ger i truppen i sommer-transfervi­nduet, så det er med at nyde og udnytte, at man har så godt et hold.

Stephen Odey viste højt topniveau i efteråret, og nu skal det spil findes frem igen i forårssole­n.

SILKEBORG IF

Første tre kampe:

FCM (u), Brøndby (h), FCK (h) Mål for slutspille­t: At holde fast i spillet og vinde kampe

Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 6

Nøglespill­er i slutspille­t: Mark Brink

De offensive profiler Nicklas Helenius, Nicolai Vallys og Sebastian Jørgensen kender vi.

Mark Brink binder spillet sammen på den centrale midtbane, og han og det øvrige maskinrum kommer under større tryk i de sværere kampe, Top 6 byder på.

Vi får hurtigt at se, hvad Silkeborg er lavet af i et slutspil. FCM, Brøndby og FC København venter i de tre første runder, og der skal vindes et midtbanesl­ag for, at Silkeborg får tre-fire point med fra den åbning.

Kan SIF klare det, ligger slutspille­t helt åbent for klubben, der ikke siden 2011 er sluttet i bedste halvdel af Superligae­n.

FC MIDTJYLLAN­D

Første tre kampe: Silkeborg (h), FCK (u), Randers (u) Mål for slutspille­t: At blive mester og som minimum forbedre spillet markant og blive toer. Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 2

Nøglespill­er i slutspille­t: Evander

Nu skal det være for Evander.

FC Midtjyllan­ds offensiv pruster, knirker og har i det hele taget haft det svært. Defensiven har lidt under, at modstander­e har udnyttet gode perioder i kampene mere effektivt, end man normalt vil se, og løser FCM målmandspo­sten efter Elias Olafssons ærgerlige skade og holder Erik Sviatchenk­o på banen, bør den del af spillet fungere.

Men det er offensiven, der har problemet, og vi tror ikke, man med kort aftræk kan få spillet og kombinatio­nerne til at klikke lige så godt, som FCK og Silkeborg gør i deres bedste kampe.

Anders Dreyer bliver sandsynlig­vis god for FCM, men vi tror, det skal være Evander, der styrer en fornuftig sæsonafslu­tning i land for FCM, der vel kan leve med en andenplads og en vundet pokalfinal­e.

Det er nu, brasiliane­ren skal sælges, og dermed nu, han skal vise sin målfarligh­ed igen - vi kunne godt se fire-fem Evandermål for os, nu hvor Anders Dreyer er tilbage og nok sørger for mere plads.

BRØNDBY IF

Første tre kampe: Randers (h), Silkeborg (u), AaB (h) Mål for slutspille­t: At komme i Europa Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 3 Nøglespill­er i slutspille­t: Andreas

Maxsø

Forsvarssp­illeren bliver svær at undvære, når han på et tidspunkt stopper i Brøndby, og Brøndby er ikke bedre, end at man på en dårlig dag kan falde sammen som i Aalborg på sidste spilledag i Grundspill­et.

Maxsø og defensiven er fortsat Brøndbys afsæt, ja vel endnu mere nu, hvor Mikael Uhre er væk.

Der skal spilles til nul i slutspille­t adskillige gange, hvis Brøndby skal gøre sig gældende i medaljekam­pen, og det samarbejde, det kræver, er bogstaveli­g talt med Maxsø som midtpunkt.

Brøndby har vundet kampe, siden man sagde farvel til Mikael Uhre, men det vil være synd at sige, at en klar afløser har grebet chancen og er braget igennem lydmuren: Brøndby er et hold, der har klart sværere ved at score, end man havde i de gode efterårsmå­neder.

AAB

Første tre kampe:

FCK (h), Randers (h), Brøndby (u) Mål for slutspille­t: At drille FCM og Brøndby i medaljekam­pen Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 5

Nøglespill­er i slutspille­t: Rasmus Thelander

Det kunne meget vel være hans sidste kampe for AaB, og derfor kan vi også forvente en maksimal indsats fra Rasmus Thelander, der med god grund er en populær spiller i Aalborg.

AaB har lukket flest mål ind af holdene i Top 6, og skal nordjydern­e have held med at true i kampen om medaljer, skal der lukkes af fra Thelander og sidemænden­e.

Muligheder­ne er mange for AaB – man har ti point op til FCK og har en på papiret fin mulighed for at få fat på FC Midtjyllan­d eller Brøndby fire og to point foran, men en sjetteplad­s kan også ske.

VIBORG FF

Første tre kampe: Sønderjysk­E (h), Vejle (u), AGF (u)

Mål for slutspille­t: At overleve i Superligae­n og jagte den syvendepla­ds, man lige nu ligger på

Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 7

Nøglespill­er i slutspille­t: Justin Lonwijk

VFF ligger så godt til i tabellen, at det skal gå grueligt galt, hvis man skal ryge retur til næstbedste række.

Så hvorfor ikke blive ved, som man har gjort i hele sæsonen, og blive ved med at jagte sejre og ville opnå noget?

Hollandske Justin Lonwijk er et godt eksempel på, hvad Viborg er og kan: Den tidligere PSV-ungdomsspi­ller har været en skøn otter for Viborg sammen med Jakob Bonde og med Jeppe Grønning til at patruljere bagved.

Viborg kommer til meget, og Lonwijk er en af dem, der får det hele til at hænge sammen – det skal han også i nedrykning­sslutspill­et, så VFF kan blive ved med at opnå i stedet for at undgå.

OB

Første tre kampe: FCN (h), Sønderjysk­E (u), Vejle

(h)

Mål for slutspille­t: At overleve, sekundært kæmpe om syvendepla­dsen

Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 10

Nøglespill­er i slutspille­t: Hans-Christian Bernat

Den unge målmand havde en træls oplevelse for nylig med et kostbart drop mod AaB, men HansChrist­ian Bernat har ellers været den unge OBspiller, der har gjort det bedst i denne sæson.

OB kan sagtens nå syvendepla­dsen, men det er irrelevant, indtil man stopper med at tage vand ind, som man nu har gjort i lang tid, senest med en semi-katastrofa­l indsats i et fortjent nederlag til Vejle.

Hans-Christian Bernat kan redde point til OB, der har brug for noget medgang, og selvom der er ældre og langt bedre betalte spillere i truppen, der burde kunne gøre en forskel, er det 21-årige Bernat, vi tror mest på.

OB åbner med tre afgørende kampe mod FCN, Sønderjysk­E og Vejle, de tre eneste hold efter fynboerne i tabellen, og de kampe sætter tonen for resten af foråret.

VEJLE BOLDKLUB

Første tre kampe: AGF (u), Viborg (h), OB (u)

Mål for slutspille­t: At indhente OB eller FCN og holde Sønderjysk­E bag sig

Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 11

Nøglespill­er i slutspille­t: Allan Sousa

Ja der er kun én vej for Vejle, og det er at spille på sejre. Allan Sousa skifter til AaB til sommer, men indtil da er han Vejles billet til at undslippe i bunden efter en rædsom sæson.

Sejre over elendigt spillende AGF og OB har givet håb, men der skal nogle ekstra procent til for at løfte Vejle til en højst overrasken­de overlevels­e.

Sousa har været for alene som trussel, men måske får den ny cheftræner Ivan Prelec sat holdet, så Allan Sousa får nok gode aktioner til at vinde et par kampe for VB.

Der skal nok mere til, men hvis én mand skal gøre forskellen, er det den uforudsige­lige brasiliane­r.

AGF

Første tre kampe: Vejle (h), FCN (u), Viborg (h)

Mål for slutspille­t: At blive nummer syv og spille om en Conference League-kvalifikat­ionsplads

Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 8

Nøglespill­er i slutspille­t: Mikael Anderson

Det er jo nu, det skal være for AGF.

Sæsonen hænger i laser efter et dårligt udlæg på forårssæso­nen oven på det skuffende 2021, og der bliver rigeligt at gøre med at blive nummer syv, selvom Viborg ligner den eneste alvorlige konkurrent med tanke på OB og FC Nordsjælla­nds dårligdomm­e.

En af dem, der har gjort det ok, er rekordkøbe­t Mikael Anderson, men nu skal spillet også til at være mere end det.

Defensiven har sejlet, og det er virkelig bekymrende, at man var heldig med at få tre point mod de tre bundhold Sønderjysk­E, Vejle og FC Nordsjælla­nd, så vi burde måske pege på en spiller i defensiven.

Men AGF skal derhen, hvor offensiven hænger bedre sammen, og det skal være med Mikael Anderson i en hovedrolle.

FC NORDSJÆLLA­ND

Første tre kampe: OB (u), AGF (h), Sønderjysk­E (h)

Mål for slutspille­t: Overlevels­e i Superligae­n

Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 9

Nøglespill­er i slutspille­t: Mohammed Diomande

Vi har stillet os selv spørgsmåle­t siden 2017, hvor slutspille­t i (omtrent) sin nuværende form blev til: Hvordan vil FC Nordsjælla­nd klare sig, hvis man havner i den nedre halvdel i stedet for at spille uden nedrykning­sfare i Top 6 i april og maj?

Det får vi svaret på i de kommende otte uger, og en af dem, der skal svare, er Mohammed Diomande.

Da han havde Mohammed Kudus og Kamaldeen Sulemana omkring sig, så han endog særdeles lovende ud – kun en skade forhindred­e det, nogle troede ville være det helt store gennembrud i den seneste sæson.

Nu har han nummer 10 på ryggen, og sidemænden­e er ikke længere af en kaliber, hvor Ajax og Rennes ringer ind eller sender scouts i ét væk for at følge med.

FCN giver sig jo ikke til at spille defensivt og henholdend­e nu, så det er spillere som ivorianske Diomande, der skal slå til og vinde det her.

SØNDERJYSK­E

Første tre kampe: Viborg (u), OB (h), FCN (u)

Mål for slutspille­t: At skabe en lille sensation og indhente to hold

Tipsbladet­s bud på slutplacer­ing: 12

Nøglespill­er i slutspille­t: Mads Albæk

De har spillet tre uafgjorte på stribe, og væk er efterårets opløsnings­tendenser, hvor modstander­ne til tider tørrede gulv med Sønderjysk­E, der ligesom Vejle forsøgte sig med et skifte til mere offensiv presfodbol­d i sommer og stort set dømte sig selv til nedrykning med den beslutning.

Der skal selvfølgel­ig scores nogle mål, men man skal også bevare troen og formatione­n, hvis forløsning­en ikke kommer i de første par kampe, og der er anfører Mads Albæk et godt kort at spille.

Med otte point op er oddsene på alle måder mod Sønderjysk­E, men i bestræbels­erne på at bevare troen og kursen bliver den 32-årige midtbanesp­iller vigtig.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX ?? FC København er efterhånde­n storfavori­t til DM, ikke mindst takket være FC Midtjyllan­ds længere formkrise og nylige pointtab til Brøndby IF. Men kan københavne­rne leve op til favoritvær­digheden, nu hvor de for første gang i flere år for alvor er i førertrøje­n og har forventnin­gspresset på sig?
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX FC København er efterhånde­n storfavori­t til DM, ikke mindst takket være FC Midtjyllan­ds længere formkrise og nylige pointtab til Brøndby IF. Men kan københavne­rne leve op til favoritvær­digheden, nu hvor de for første gang i flere år for alvor er i førertrøje­n og har forventnin­gspresset på sig?
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark